Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Rantai Putus  (Read 5661 times)

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Rantai Putus
« on: April 12, 2011, 06:16:36 PM »
Rasanya ramai brothers disini telah mengetahui bahawa rantai baru motor saya putus ketika high speed dalam perjalanan ke Lumut minggu lepas. Alhamdulillah rantai tersebut putus dan tercabut keluar dengan smooth tanpa menghentam kaki saya ataupun sangkut dan jika sangkut sudah tentunya akan mengakibatkan kemalangan yang dahsyat kerana waktu kejadian kelajuan saya ialah 215KM/H.

Untuk pengetahuan brothers sekalian rantai motor ini adalah jenis RK dan iainya baru 2minggu dipasang oleh Ah Chai. Kebarangkalian untuk putus ketika rantai masih baru memang rendah dan saya anggap ini perkara yang amat terpencil ataupn berlaku manufacture defect dan bukannya salah Ah Chai. Sebagai peniaga dan mechanic yang sungguh bertanggungjawab, Ah Chai telah memulangkan 100% duit rantai tersebut dan saya sendiri sebagai peniaga berasa Ah Chai bukan sahaja seorang mechanic yang baik tetapi seorang peniaga yang baik tahu menjaga pelanggannya seperti kawan.

Jadi kawan-kawan brother riders sekalian, kesimpulannya Ah Chai motor adalah kedai yang boleh dipercayai 110% bukan sahaja dari harganya dan kemahiran mechanicnya tetapi juga sifat tanggugjawabnya kepada pelanggan.

*Gaya naik pickup Poknik setelah rantai putus- thanks pada member yang membantu, Poknik, Wak Parjo, Azri dan lain-lain*

« Last Edit: April 12, 2011, 07:04:33 PM by Administrator »

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #1 on: April 13, 2011, 02:31:37 AM »
kredit untuk Ah Chai..

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #2 on: April 13, 2011, 12:05:37 PM »
ada dpt diskaun ke beli brg kat situ?? hehehheheh mana tahu melakabikers boleh dpt diskaun baikkkk.... gamai singgah...

lemax apa lagi..... minta ah chai sponser laaa heheheh family day ke..... annual ride ke..... baik punya kau bagi pujian hehehhe ;D

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
rantai putus
« Reply #3 on: April 13, 2011, 02:37:44 PM »
tq bro rafi kerana memberi komen yang jelas,so tiada lah ragu2 lagi sekiranye berurusan dgn ah chai sebagai pendatang baru dlm dunia bikers ni.kerana orang baru ni selalu kena kenen jek,bila berurusan dgn mekanik,wlupun bkn semua mekanik mcm tu...ho pe!!!!!!!
senyum selalu......

wsqtai

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #4 on: April 13, 2011, 05:03:40 PM »
ah chai punya service menang baik... dun worry.

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #5 on: April 14, 2011, 05:07:57 AM »
ada dpt diskaun ke beli brg kat situ?? hehehheheh mana tahu melakabikers boleh dpt diskaun baikkkk.... gamai singgah...

lemax apa lagi..... minta ah chai sponser laaa heheheh family day ke..... annual ride ke..... baik punya kau bagi pujian hehehhe ;D

takk.. aku nak cakap sekarang kedai dia dah boleh pakai kad kredit  ;D ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #6 on: April 14, 2011, 11:46:00 PM »
ada dpt diskaun ke beli brg kat situ?? hehehheheh mana tahu melakabikers boleh dpt diskaun baikkkk.... gamai singgah...

lemax apa lagi..... minta ah chai sponser laaa heheheh family day ke..... annual ride ke..... baik punya kau bagi pujian hehehhe ;D

takk.. aku nak cakap sekarang kedai dia dah boleh pakai kad kredit  ;D ;D

ye ke.... aisay... aku sekrg  x ada kad kredit laaa.... semua dah potong habis... cash only :-[

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #7 on: July 02, 2011, 01:42:30 AM »
lpas ni nk service moto kat kedai ah chai je lah... hehehe  :D


agk2 tayar moto easy rider brape ekh kt kedai ah chai..
tyar blkang moto jaguh org tua aq da botak lh..
hehehe  :)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

zukemarFXR

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 104
  • Lock N' LoadZ
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #8 on: July 02, 2011, 02:23:45 AM »
Ah Chai pnyelamat riderZ..

beliau hrapan bngsa dn negara.
Tbaek untuk Ah Chai dn Team mechnic nye!!!

Anda Mampu Menunggangnya

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #9 on: July 02, 2011, 02:29:56 AM »
Ah Chai pnyelamat riderZ..

beliau hrapan bngsa dn negara.
Tbaek untuk Ah Chai dn Team mechnic nye!!!

brsemangat btul bro.. hehehe...  :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

zukemarFXR

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 104
  • Lock N' LoadZ
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #10 on: July 02, 2011, 03:23:03 AM »
Ah Chai pnyelamat riderZ..

beliau hrapan bngsa dn negara.
Tbaek untuk Ah Chai dn Team mechnic nye!!!

brsemangat btul bro.. hehehe...  :D



How Chai yg berdedikasi lyak d beri pujian..
hehe

Anda Mampu Menunggangnya

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #11 on: July 06, 2011, 12:57:07 PM »
Bro..tanya sket.....rantai bro guna rebet ke pin?

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #12 on: March 19, 2012, 05:38:04 PM »
Bro..tanya sket.....rantai bro guna rebet ke pin?
Up balik...kalau guna pin, welding aje..gerenti tak tercabut/putus lagi..Aku buat kat Blade dulu tu..

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Rantai Putus
« Reply #13 on: March 27, 2012, 07:41:36 AM »
Bro..tanya sket.....rantai bro guna rebet ke pin?

pin  >:(

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Rantai Putus
« Reply #14 on: March 27, 2012, 08:30:12 AM »
rebet gn pin mana bagus???
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

 

Jumlah User Yang Telah Visit