Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Ruangan Penaja > How Chai Motor (Ah Chai)

Rantai Putus

(1/4) > >>

rafi:
Rasanya ramai brothers disini telah mengetahui bahawa rantai baru motor saya putus ketika high speed dalam perjalanan ke Lumut minggu lepas. Alhamdulillah rantai tersebut putus dan tercabut keluar dengan smooth tanpa menghentam kaki saya ataupun sangkut dan jika sangkut sudah tentunya akan mengakibatkan kemalangan yang dahsyat kerana waktu kejadian kelajuan saya ialah 215KM/H.

Untuk pengetahuan brothers sekalian rantai motor ini adalah jenis RK dan iainya baru 2minggu dipasang oleh Ah Chai. Kebarangkalian untuk putus ketika rantai masih baru memang rendah dan saya anggap ini perkara yang amat terpencil ataupn berlaku manufacture defect dan bukannya salah Ah Chai. Sebagai peniaga dan mechanic yang sungguh bertanggungjawab, Ah Chai telah memulangkan 100% duit rantai tersebut dan saya sendiri sebagai peniaga berasa Ah Chai bukan sahaja seorang mechanic yang baik tetapi seorang peniaga yang baik tahu menjaga pelanggannya seperti kawan.

Jadi kawan-kawan brother riders sekalian, kesimpulannya Ah Chai motor adalah kedai yang boleh dipercayai 110% bukan sahaja dari harganya dan kemahiran mechanicnya tetapi juga sifat tanggugjawabnya kepada pelanggan.

*Gaya naik pickup Poknik setelah rantai putus- thanks pada member yang membantu, Poknik, Wak Parjo, Azri dan lain-lain*

Lemax:
kredit untuk Ah Chai..

eddie:
ada dpt diskaun ke beli brg kat situ?? hehehheheh mana tahu melakabikers boleh dpt diskaun baikkkk.... gamai singgah...

lemax apa lagi..... minta ah chai sponser laaa heheheh family day ke..... annual ride ke..... baik punya kau bagi pujian hehehhe ;D

pojie:
tq bro rafi kerana memberi komen yang jelas,so tiada lah ragu2 lagi sekiranye berurusan dgn ah chai sebagai pendatang baru dlm dunia bikers ni.kerana orang baru ni selalu kena kenen jek,bila berurusan dgn mekanik,wlupun bkn semua mekanik mcm tu...ho pe!!!!!!!

wsqtai:
ah chai punya service menang baik... dun worry.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version