Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Ride SAM - 6 Nov 2012  (Read 2748 times)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Ride SAM - 6 Nov 2012
« on: November 01, 2012, 11:17:23 PM »
Salam.. Pesanan dari bro Rashid aka Mat Lacip (copy dari FB)

Rashid Crc
Salam MelakaBikers.....

KHAS PADA SEMUA MELAKABIKERS YG AKAN TURUT SERTA KONVOI 1MBW 2012..

Pada 6 hb nov selasa....Pergerakan ke Johor Bharu
Jam 8 pagi kumpul di Petronas Berhampiran Tol Air Keroh...
Jam 9.00 gerak ..singgah di R&R Bemban tunggu SAM KL
akan konvoi sekali bergerak ke JB.

Ini satu cadangan untuk konvoi bersama SAM KL....klu stuju like,  apa kata servey..

matlacip

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #1 on: November 02, 2012, 12:10:34 AM »
As'salam all,
Above mentioned subject refs aft a short discussion with our Sdr Ipin and tentatively as below :

6hb - Selasa :
1. 1st RV jam 0800am, di Shell selepas Tol Sg Besi.
2. 2nd RV jam 0930am, di Petronas RnR Seremban.
3. 3rd RV jam 1030am, di Petronas RnR Ayer Keroh.

Bergerak ke JB dr last rv, 1100am. Sila pastikan minyak cukup penuh di rv ke 3. Perjalanan ke JB roughly about 220km. Nx stop possible di Petronas RnR Machap Johor, jarak ke JB roughly 86km.

Harap maklum. Terima kasih. (Copy from Jin Mafira)....mohon atur pergerakan untuk group melakabikers samada nak tunggu di petronas RnR Air Keroh atau nak bergerak sendiri

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #2 on: November 02, 2012, 11:17:37 AM »
Cuma pandangan lah..mana pula riders dari Melaka nak pusing2 pergi RnR Air Keruh tu..kalau dari Simpang Empat OK lagi...

Wak Rejal

  • Moderator
  • Lesen B1
  • *****
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #3 on: November 02, 2012, 02:11:44 PM »
Jgn ikut group lain punya bang, kita ikut kata putus popoye je, nanti peserta jadi keliru plak..

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #4 on: November 02, 2012, 02:12:45 PM »
"pakcik,dah lama ke pakcik pakai kaki palsu ni..?"

" dah lama nak,,,,dan dah jauh pakcik jalan.. tapi kena ingat,,jalan mesti ke depan ,bukan ke belakang.."
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #5 on: November 02, 2012, 02:47:07 PM »
Jgn ikut group lain punya bang, kita ikut kata putus popoye je, nanti peserta jadi keliru plak..
Betul tu..ni yang terbaek... :P

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #6 on: November 02, 2012, 03:49:59 PM »
nasib baik bkn semua motor ade gear reverse...   ;D
- ride 4 fun -

ali

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #7 on: November 03, 2012, 07:07:45 PM »
La ni tngh tngu apa kata popeye...

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #8 on: November 04, 2012, 12:18:37 PM »
nasib baik bkn semua motor ade gear reverse...   ;D
Konvoi rides 11hb ni pon tgh tunggu apa kata Popeye..

matlacip

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #9 on: November 04, 2012, 10:29:03 PM »
paling penting komunikasi...

junzan

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #10 on: November 06, 2012, 08:45:50 AM »
Kak jun n bilal karim

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #11 on: November 06, 2012, 09:10:07 AM »
Kak jun n bilal karim
Ini thread untuk yang pergi rides jelajah aje lah... ;D ;D

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #12 on: November 06, 2012, 05:09:06 PM »
Ini thread untuk yang pergi rides jelajah aje lah... 

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Ride SAM - 6 Nov 2012
« Reply #13 on: December 06, 2012, 04:24:56 PM »
Terima kasih kepada semua yang hadir dan yang memberi sokongan...gambar2 akan menyusul nanti..

 

Jumlah User Yang Telah Visit