Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Scottoiler Di Melaka  ( 2741 )

faizalyusof

  • Lesen L
  • *
  • : 8
Scottoiler Di Melaka
« : November 13, 2012, 08:55:21 PM »
sesiapa member group ni yang pakai scottoiler?
saya bercadang untuk pasang pada motor saya.
kat mana boleh saya beli kalau boleh siapa pasang kat area melaka ni?
mostly tanya kawan semua suh pegi kl...masa tu agak kurang sket nk pegi kl sesaje.hehehe...

harap bro2 semua dapat bagi info.
terima kasih.
Retro Rider

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2996
Re: Scottoiler Di Melaka
« #1 : November 14, 2012, 09:33:39 AM »
Wak Rejal ada pasang dulu kot...cuba tanya kat fb Melaka Bikers..

faizalyusof

  • Lesen L
  • *
  • : 8
Re: Scottoiler Di Melaka
« #2 : November 14, 2012, 09:44:55 AM »
tq capt.btw capt ni askar ke koje kapal?

MISC....Rafi rekomen ke Ah Chai Semabuk...official Melaka Bikers pomen... 8)
« : November 14, 2012, 10:02:43 AM CaptRahman »
Retro Rider

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Scottoiler Di Melaka
« #3 : November 14, 2012, 10:21:20 AM »
Ya Scottoiler boleh didapati di Kedai Ah Chai - 0166126354
saya gunakan scottoiler dan memang terbaek .. tak perlu nak selalu spray rantai dan rantai sprocket tahan lebih lama!

faizalyusof

  • Lesen L
  • *
  • : 8
Re: Scottoiler Di Melaka
« #4 : November 14, 2012, 11:13:20 AM »
dah call ah chai.barang xde.dia suh dtg esok.rege dlm rm550 siap pasang.ok la dari nak kena pegi kl tu.bro admin,so far 1 botol lub oil dia tu tahan berapa km?
capt...MISC?alamak...saya pun misc naik kapal LNG.
Retro Rider

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2996
Re: Scottoiler Di Melaka
« #5 : November 14, 2012, 11:36:51 AM »
dah call ah chai.barang xde.dia suh dtg esok.rege dlm rm550 siap pasang.ok la dari nak kena pegi kl tu.bro admin,so far 1 botol lub oil dia tu tahan berapa km?
capt...MISC?alamak...saya pun misc naik kapal LNG.
Ramai gak MISCians kat Melaka Bikers ni..Baru join Capt Heedayat Azam..Maza Mazau atas LNG..Z8 di FSRU Sg Udang..
Sy kat SMA..

 

Jumlah User Yang Telah Visit