Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012  (Read 5228 times)

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« on: December 01, 2012, 09:42:35 AM »
Salam 1MB'ian!

Ride Santai ke Kota Bahru akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 14th Dec - 16th Dec 2012
RV:14th Dec Jam 7am di Petronas Cheng 6.30 Pagi di Zura Barang Baeeek Alor Gajah
Tayar Golek : 07.00 pagi (Riders yang lambat kena catch up sendiri ke next Pit Stop).
Jumlah Malam:2malam 3hari


Ride ini akan disponsored sebahagian oleh Zong Heng Motor- Terima kasih kepada Kon Kok Pin! Motor berkuasa 500cc dan keatas sahaja untuk ride ini disebabkan jumlah jarak yg jauh perlu ditempuhi.

Peruntukan yang telah disediakan adalah hanya untuk 20buah motorsikal
- Minyak Petrol (RM120)
- Engine Oil (4L & 2L tertakluk kepada jenis motor)
- Homestay untuk 2malam Kos untuk homestay akan dikongsi bersama kalau tak de sponsership...
- t-shirt untuk riders dan pillion

Laluan:
Melaka - Bentung - Kuala Lipis - Gua Musang - kota Bharu
Kota Bharu - Kuala Terengganu - Kuantan - Melaka

Bikers yang akan ride santai[/b][/u]
1. Bilal ZX10 : Penghulu (0108978113)
2. Captain & Isteri
3. Rafi Z8
4. Esham & Scandal
5. Kak Jun & Bang Zan
6. Popeye & Isteri
7. Hidayat Azam & Isteri
8. Wak Rejal
9. Aswad & Isteri
10. Zali CBR & Isteri
11. Man Kidam
12. Alham MMU
13.Wahab
14.Zaid z1000 & Isteri
15.Din ICU
16. Amy Suhaimi Klebang
17. Anuar
18. Coki
19. Boy K4
20.Kawan Rizal CBR- z1000sx
21. Apis
22. Wan
23. Sahir
24. Fadli blade 250
25. Ct Yang (Pemandu kereta ehsan Wak Rijal).
26. Man Lito dan son
27. Ezrain
28. Apai Medical
Lai lai lai peruntukan minyak  untuk penyertaan 21 and above dapat 1/2. Tempat tinggal kita share no problem hehe
« Last Edit: December 10, 2012, 10:24:47 PM by CaptRahman »

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #1 on: December 01, 2012, 11:08:22 AM »
lahh.. bertindih gn tarikh race kapcai endurance kt Melaka ni....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

shahrul_yu

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #2 on: December 01, 2012, 11:16:41 AM »
Shahrul & Cikaro.....
Muhammad Afiq Irfan ( Versys MCD 1744 )

shahrul_yu

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #3 on: December 01, 2012, 11:31:06 AM »
La 20 orang je dapat sponcer ke.....tak jadi pilah.....letaklah 25 orang....
Muhammad Afiq Irfan ( Versys MCD 1744 )

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #4 on: December 01, 2012, 02:31:51 PM »
boss apa lah sangat minyak RM130 nak dikira...penginapan dah ada boss... jomm pulas throttle aje

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #5 on: December 04, 2012, 08:12:40 PM »
jommmm. mcm best je nih

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #6 on: December 06, 2012, 04:12:41 PM »
Cadangan laluan:
Hanya Pit Stop utama dinyatakan. Konvoi boleh berhenti di stesen minyak (maksimum 15 minit) apabila menempuh laluan melebihi 150km.

Laluan Alor Gajah - Kota Bahru
0700 - 0900 : Zura Barang Baeek (AG) - Genting Sempah RnR (180 km).
0900 - 1000 : Sarapan di Genting Sempah
1000 - 1230 : Genting Sempah - Gua Musang (190 km)
1230 - 1330 : Makan tengahari / Solat Zohor
1330 - 1530 : Gua Musang - Kuala Kerai (140 km)
1530 - 1600 : Minum petang
1600 - 1730 : Kuala Kerai - Kota Bharu (80km)

Laluan Kota Bharu - Melaka
0800 - 1000 : Kota Bharu - Kuala Terengganu (164 km)
1000 - 1100 : Shopping di KT
1100 - 1300 : Kuala Terengganu - Kemaman (148 km)
1300 - 1400 : Makan Tengahari / Solat Zohor
1400 - 1500 : Kemaman - Kuantan/Cherating (60 km)
1500 - 1700 : Kuantan - Keratong/Muadzam (130 km)
1700 - 1730 : Minum petang
1730 - 1930 : Keratong/Muadzam - Melaka (150 km)

Otai2, sila komen...

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #7 on: December 06, 2012, 04:17:17 PM »
hurm... kata ade surat pelepasan keluarga.... manekah? abg rafi oh bilal oh capten!!

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #8 on: December 06, 2012, 04:28:15 PM »
hurm... kata ade surat pelepasan keluarga.... manekah? abg rafi oh bilal oh capten!!
Surat apa pula tu Ehfan?

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #9 on: December 06, 2012, 04:30:29 PM »
mase tts kat zurah 2 mingu lepas, bro rafi ade kata nak bagi surat mcm surat tanggung jawap / pelepasan kuarge/ suami/ isteri/ kesayangan ? kan kan... nih kena tanya kat bro rafi la kalolo camtuh...

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #10 on: December 06, 2012, 08:06:28 PM »
Surat perlepasan tu bukannya surat perlepasan  nak bagi sesiapa sign atau nak bagi awek sign, tetapi disign sendiri oleh peserta yg akan join. Surat/borang ini akan hanya diedarkan pada hari ride di RV point dan selepas sign hantarkan semula pada penghulu. Tujuan surat ini adalah menyatakan persetujuan anda pada terma & syarat. Contohnya jika berlaku sesuatu yg tidak diingini maka Melaka Bikers selaku penganjur dan Zong Heng selaku Sponsor tidak akan bertanggungjawab dan tidak boleh dipersalahkan. Oleh yg demikian sila pastikan anda sudah dilindungi insurans dan medical card, jika tiada sila dapatkan dari Ejen Insuran Berlesen En Latif - 0122772755. Lagi satu minta tolong pada FidoDido untuk gunakan text standard bila menaip, senang sikit mata memandang dan membaca. Tq 
« Last Edit: December 08, 2012, 07:48:49 AM by Administrator »

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #11 on: December 06, 2012, 09:38:14 PM »
Sewaktu Di Kota Baharu nanti, masa yang ada untuk aktiviti bersama adalah seperti berikut:
Jumaat:
Selepas Isyak hingga tengah malam.
Sabtu:
Dari Pagi hingga ke tengah malam.

Ahad:
Selepas sarapan di rumah mertua Bilal Karim (sponsered), konvoi akan mula bergerak ke Kuala Terengganu.

Kepada yang mahir tentang Kelantan, boleh cadangkan aktiviti yang boleh dilakukan di dalam waktu2 yang tersebut diatas.
Cadangan anda akan di pertimbangkan ole penghulu rides..

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #12 on: December 09, 2012, 12:40:44 AM »
Kasi up name apai madicel.. Er6n..

                              Pascal = Sesumpah

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #13 on: December 10, 2012, 09:59:44 AM »
Kasi up name apai madicel.. Er6n..
Arswad camne ? Jadi pegi tak?

ezrain

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 125
    • View Profile
Re: Ride Santai Kota Bahru - 14th to 16th December 2012
« Reply #14 on: December 10, 2012, 11:22:40 AM »
Salam  administrator/rafi/capten.

am in.cuti baru approved. Ezrin ER6N MCG 7598. as for now, sorang.kalau wife dapat balik (which shall be confirmed by tmorrow), its gonna be me+wife.

TQ.

 

Jumlah User Yang Telah Visit