Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )  (Read 15732 times)

Nazreen

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #75 on: December 30, 2012, 03:47:31 PM »
MUHAMMAD SYAFIQ BIN ROSMAN 970312-01-5541 saiz baju L (pembonceng kepada rider Mohd Fazrol) kategori CUP

mohdgoku

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #76 on: December 30, 2012, 06:13:25 PM »
Nak join Md Harman Che Haron 760129-03-xxxx saiz baju xl. Kategori 250 keatas. Chopper... :)

Zamir13

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #77 on: December 30, 2012, 09:05:01 PM »
Salam.. nak ikutt yerrr
Muhammad Izzamir bin Mohamad Sarif
940813-04-xxxx
Saiz M
Kategori Motor : Kupcai
« Last Edit: December 30, 2012, 09:10:06 PM by Zamir13 »

sazaly sidek

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 686
  • apa yang penting....kerjasama.
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #78 on: December 30, 2012, 10:11:13 PM »
Sorry Wak, tak dapat join.Ada famaly day ler......
Senyum selalu....anda penentu segalanya...

Burn Megelli

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 4
  • Ride & Fun
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #79 on: December 31, 2012, 12:03:50 AM »
tuan, minta update...ank2 buah nk ikut:-

1. Muhd Hanif Razali (size M), 940906-08-5857, MBR 4086.
2. Ahmad Ishak Md.Sabri (size M), 940201-04-5345, MCA 3821.
3. Muhd.Zulkarnain Md.Ars (size XL), 940114-04-5451, MCD 8712.
4. Muhd.Effendy Hussin (size S), 940614-04-5335, MCG 5970.
5. Muhd.Fadhli Basri (size S), 940911-04-6163, MCF 1517.
6. Muhd.Hamzah Razali (size XXXL), 941007-04-5231, MCE 4847
7. Muhd.Ezzul Haziq  Abdul Karim (size M), 940329-04-5045, MCB 7036

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #80 on: December 31, 2012, 03:41:36 AM »
lalalala. cambest je n. konvoi2 ni. hurm. . .

ade token tak? bape ringgit ni?

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #81 on: December 31, 2012, 11:23:43 AM »
ok nama sudah update... jumpa esok!!!
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #82 on: December 31, 2012, 11:54:34 AM »
Salam....tumpang sikit ye.... jarak sebenar konvoi esok adalah 427km meliputi 28 DUN dalam negeri Melaka.Konvoi dianjurkan kerajaan negeri melalui unit promosi pelancongan negeri..

ye betol...aku setuju juga dengan 427km ni rasanye motor kita patut dgn rm 100/minyak..tapi...
xperlu la nak berbalah/bertekak/ataupun ada rasa x puas hati,kita ni menumpang konvoi org..kalu rasa/fikir x nak join konvoi/ride x perlu join,,duduk je rumah diam2..jgn la dok pengaruh org lain yg nak join konvoi ni..selalu sgt, bila ada konvoi besar mcm ni,,ada peruntukan minyak baru la bersungguh2,,,tapi bila xde,,,dok hentam penganjur..
memang la ketebalan dompet kita x sama semua org,,ada yg terlalu tebal.ada yg setakat tebal je,ada lak yg nipis..tapi kita semua ada motor berkuasa besar yg d/p nye 20k,30k,mau pun 40k..! apakah pandangan org lain yg xde motor bila tau Melaka Bikers motor besar tarik diri bila x dpt peruntukan minyak yg diminta...? mungkin org akan tertanya kita pakai motor besar ni xde duit ke nak isi minyak? mungkin la akan jd presepsi..xkisah la agenda politik ke hape ke...kita ni jiwa ride,,kita buatla hal kita..ride tetap ride..mana org yg nak bwk nama Melaka Bikers supaya dikenali seluruh pelusok tanahair maupun antarabangsa...KITA LAH..

aku x berniat nak menyakitkan hati sape2..sekadar pandangan kosong.
aku juga berdompet terlalu/amat nipis sekali.huhu
Salam Biker.
Mr. Agusta

farmie_ezhar

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #83 on: December 31, 2012, 12:15:43 PM »
kategori moto cup ada lagi 2 org nk join...

nama: muhammad shahrin bin atan
no ic: 931016-04-****
saiz baju: M

nama: amirrudin bin mamat
no ic: 870120-30-****
saiz baju: XL

Sekian....

Wak Rejal

  • Moderator
  • Lesen B1
  • *****
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #84 on: December 31, 2012, 12:28:40 PM »
masalahnya skarang bkan kita yg MENUMPANG konvoi org, maslahnya skarang org yg menjemput kita, dan berjanji nak bagi apa yg sepatutnya.
klau fikir nak ride kita pun bleh buat sendiri. takde masalah nak kluar duit sendiri klau kita nak buat ride suka2, tapi maslahnya skarang kita dijemput menjayakan agenda peribadi, yg aku rasa bleh juga mendatangkan persepsi yg kurang elok dimata orang ramai terhadap bikers.
dan bkan masalah ada duit minyak ke tidak.
klau takde peruntukan buat apa nak jemput sampai 2000 biji muto untuk ikut programe diaorg.
Dan kita didalam melaka bikers ni bkan memperjuangkan motor berkuasa tinggi sahaja. kita perlu juga memperjuangkan nasib ahli kita yg ber cc kecil.

Wak Rejal

  • Moderator
  • Lesen B1
  • *****
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #85 on: December 31, 2012, 12:29:44 PM »
kategori moto cup ada lagi 2 org nk join...

nama: muhammad shahrin bin atan
no ic: 931016-04-****
saiz baju: M

nama: amirrudin bin mamat
no ic: 870120-30-****
saiz baju: XL

Sekian....


Ok Note.... dah update.....

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #86 on: December 31, 2012, 03:17:28 PM »
erm...makin panas plak isu ni...so kat sini saya pun just nak shere pendapat la...anywayz,dua2 punya pendapat ada betulnya.
mmg betul kata bro yus...dompet masing2 lain ketebalan isinya...ada yg bertuah dilahirkan mmg berduit,ada yg dpt kerja yg bagus
dll...so sepatutnya pandai2 bahagikan duit masing2 utk memenuhi minat masing2...yg penting duit sendiri,masa sendiri dan minat
sendiri...rasa ok,join,kalau tak try join mana yg boleh...begitu juga ngan wak...pun agree,kita bukan menumpang...mcm org meminang,
kalo setuju ngan hantarannya,kita ambik la...tp kalo tak setuju,takpa...dia pun tak leh marah kalo kita tak jadi...bkn berkira,cuma saya
pun berpandangan,org minta kita memeriahkan majlis org,dan kita pun happy nak memeriahkan majlis org,but biar la kena dgn caranya.
org kata situasi "win2"...asalnya ckp just ride dekat2 aje...tiba2 lain pula jaraknya...apa2 pun sekali lg maaf kalo ada yg tersinggung...
lgpun aku ni newbie aje...baru main moto...hehe...ride pun da jarang2 sbb ada urusan yg aku kena tumpukan dulu...so memerhati dr jauh
aje...hehe...so sape nak follow,teruskan dan enjoy the ride...pd yg tak,pun enjoy gak ngan plan ride mana2...peace... 8)

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #87 on: December 31, 2012, 08:45:21 PM »
Ikut mana yang mampu..token tu pasal penganjur dah janji..bila dah tambah jarak, patutnya tambahlah peruntukan..bak kata Wak Rejal, kita perjuangkan juga nasib moto cc kecil tu...
Apa2 pun Melaka Bikers tetap rides esuk...SAM tak tahu lah pulak..Peace Yooo...

mohdgoku

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #88 on: January 01, 2013, 01:20:11 AM »
Ikut mana yang mampu..token tu pasal penganjur dah janji..bila dah tambah jarak, patutnya tambahlah peruntukan..bak kata Wak Rejal, kita perjuangkan juga nasib moto cc kecil tu...
Apa2 pun Melaka Bikers tetap rides esuk...SAM tak tahu lah pulak..Peace Yooo...

Peace...

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: KONVOI BERMOTOSIKAL 1 MELAKA ( 1 JANUARI 2013 )
« Reply #89 on: January 23, 2013, 12:55:28 PM »
inilah ride yang paling kelakar nih :)

 

Jumlah User Yang Telah Visit