Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Salam sejahtera  ( 2979 )

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Salam sejahtera
« : April 16, 2013, 11:57:28 AM »
Assalamualaikum..harap2 tak salah rumah.
Baru dapat lesen tadi wlaupun uban dah banyak.
Moto tak ada lagi kecuali skuter ego.
Lebih suka kat motor kangkang dari motor sport sbb tak berani nak leper2. Last 15 tahun dulu bawa 250 ZZR tampal L.
Dah tengok motor dihajati kat banzen, insyaalah bln 8-9 ni tabung ayam cukup.

Kengkawan ckp kat banzen mahal banget smpai beza 3-4k. Betul ke, walaupun moto baru?.
Nak gi KL cari payah le plak sbb lagipun nak reg no melaka.
« : April 16, 2013, 12:03:12 PM Sampen »
where thoughts became things

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Salam sejahtera
« #1 : April 16, 2013, 03:14:44 PM »
Wsalam!
boleh juga usha kat kedai Zong Heng kat bukit baru...boleh calling2 saya disana

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #2 : April 17, 2013, 07:15:01 AM »
Wsalam!
boleh juga usha kat kedai Zong Heng kat bukit baru...boleh calling2 saya disana

Inshaalah bro.
where thoughts became things

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2996
Re: Salam sejahtera
« #3 : April 17, 2013, 09:53:41 AM »
Welcome bro..nak join Annual Gathering dan BBQ tak? Refer link untuk event tersebut..

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #4 : April 17, 2013, 10:14:49 AM »
Welcome bro..nak join Annual Gathering dan BBQ tak? Refer link untuk event tersebut..

Seganlah bro sbb bike tak ada lagi. Inshaalah lepas raya baru tabung ayam cukup.
Itupun moto kangkang.
Kalau tak keberatan masukkan sya ke group whatsapp- sampen.
Nanti bro2 boleh cadangkan kedai terbaik utk dapatkan motor idaman.

Cheers!
« : October 17, 2013, 06:26:50 AM Sampen »
where thoughts became things

sazaly sidek

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 686
  • apa yang penting....kerjasama.
Re: Salam sejahtera
« #5 : April 18, 2013, 10:10:07 AM »
Welcome bro....janji ada semangat bikers..... :D
Senyum selalu....anda penentu segalanya...

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Salam sejahtera
« #6 : April 20, 2013, 01:21:08 AM »
selamat dtg...  :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #7 : April 20, 2013, 07:35:21 AM »
Tq, saya akan lebih aktif bila dah dapat motor nanti..
where thoughts became things

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Salam sejahtera
« #8 : April 23, 2013, 08:54:10 PM »
Tq, saya akan lebih aktif bila dah dapat motor nanti..

 xde big bike dulu pkai kapcai pn xpe bro.. kreta pn xpe. hehehe....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #9 : April 27, 2013, 02:20:22 PM »
Semalam gi pertama komplek..usha2 jaket, helmet,suar,boot.
Wah modular helmet dia melampau2 sampai 3k yg neon tu..apa brand tah.
Nampaknya gagau online je lah.

Try chap jugak..tapi rasa mcm susah masa nak naik motor nanti.
Jaket dia bleh la gak dlm rm280.. Comfy gak.. Tapi satu tak beli pun.
where thoughts became things

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #10 : April 27, 2013, 02:24:39 PM »
Boleh tolong list/tunjuk kat mana nak shopping online ye..
Helmet,interkom,tempat pegang handle yg gel punya,gps holder.
where thoughts became things

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2050
  • KTM Duke 200
Re: Salam sejahtera
« #11 : April 28, 2013, 10:14:13 PM »
pertama kompleks mmg mahal bro.. try gi kat sentul tu.. NKS pun boleh main harge lg..
- ride 4 fun -

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #12 : April 29, 2013, 10:10:36 AM »
pertama kompleks mmg mahal bro.. try gi kat sentul tu.. NKS pun boleh main harge lg..

Owh.. Online obersea nya ada link tak..
where thoughts became things

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Salam sejahtera
« #13 : June 08, 2013, 03:52:20 AM »
Selamat datang

Sampen

  • Lesen L
  • *
  • : 9
Re: Salam sejahtera
« #14 : October 16, 2013, 09:14:01 AM »
Lambat tul tunggu MCL nihhhhh..motor dah ada kat kedai nihhhh......  :'(
where thoughts became things

 

Jumlah User Yang Telah Visit