Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: kawasaki er6f modifite  (Read 3818 times)

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
kawasaki er6f modifite
« on: April 14, 2011, 08:45:27 PM »
halo bikers melake,baru2 ni aku ade jm lubang baik,tentang ganiune part ori oem,denso eridum power,u22.plug ni ada 2pin electrodose
limited editon siri orijenal made in jepun.plug yang aku sever ni sesuai untuk 600cc hingga 900cc.tahan hingaa 200 kkm.info ni aku dpt dari pembekal plug jenama denso iridium yang ternesar diasaia yang berpengkalan disingapura,aku ade brader kat sane dn dia bagi talk sikit pada aku,harga dia berpatutan lah juga utk penggunaan jangka masa yang lame,tp aku blum cube lagi,nanti gaji baru terai,seba iridium power ni sesuai utk longdistern dan jarak dekat,dah tanye pomen beb seblum nk pakai,tp! harga umtuk er6 f mahal lah sikit sebab kene beli satu2 dekat 160 fuh! tap,klu beli one set mesti ble dapat murah esbap ambik 4bji dalam satu perk .yang 2 lag simpan lah utk kecemasan.
senyum selalu......

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #1 on: July 25, 2011, 10:05:21 PM »
power motot kalau pakai menda alah ni

wsqtai

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #2 on: July 26, 2011, 10:09:31 AM »
i using these lah.....menang power...

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #3 on: July 26, 2011, 10:27:18 AM »
pkai ni tmbah HP ke... atau lg pick up...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

wsqtai

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 102
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #4 on: July 26, 2011, 06:01:03 PM »
pickup rasa smooth....

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #5 on: July 27, 2011, 03:48:37 PM »
ory denso iridium power,ada dua pin electrod ,api warna biru.jenama denso memang tak banyak ada kat market kita.ngk iridium banyak kat market kita,tapi pastikan yang original.ngk kluarannya banyak recon.itu saje.tentang hose power tu tak lah naik,tapi klu paki iridium plug ni api dia lebih stabil dpd yang biasa,dan tahan panas.bermakana pegerakan motor lebih lancar lah.very smooth.bila pembkaran enjin stabil dari segi pickup dah tentu fuel save.klu hos power tu naik tu masuk lah paip yang sesuai,masuk k&N.klu rasa tak cukup laju lagi,masuk pc habis citer,masuk highcam..korek lobang asap sikit....seting sportket...memang bedenyut......
senyum selalu......

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
    • View Profile
Re: kawasaki er6f modifite
« Reply #6 on: October 15, 2011, 01:27:14 AM »
wow......standard pun aku rasa,dah cukup lajuu.....
Know your limits,ride safely.......MBX4038

 

Jumlah User Yang Telah Visit