Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110  (Read 21638 times)

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« on: April 15, 2011, 05:03:57 PM »
OLEH KERANA SAYA yang menggunakan jentera kebangsaan ini...jika ada sebarang permasalahan..boleh lah kita kemukakan...boleh bincang-bincang...nak modified motor ke(optional)...dan sebagainya... ;D ;D

KRISS 1



KRISS 11



KRISTAR



KRISS 100



KRISS 120




« Last Edit: April 18, 2011, 05:04:26 PM by mus90 »

Dann Vector

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #1 on: April 15, 2011, 05:11:24 PM »
aslm..
sy orang baru..
mintak tunjuk ajar otai2 ye..
sy noob je..
huk3..

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #2 on: April 15, 2011, 09:02:51 PM »
cerita la pasal moto nie.... saya x pernah pakai moto nie....huhuuhu :-[

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #3 on: April 15, 2011, 11:16:33 PM »
mus90 kalau ko orang ada tubuhkan kelab kecil bagi tahu kat aku... nanti boleh aku creatkan satu ruang special untuk geng geng kelab ko tu...

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #4 on: April 16, 2011, 06:18:22 PM »
mus90 kalau ko orang ada tubuhkan kelab kecil bagi tahu kat aku... nanti boleh aku creatkan satu ruang special untuk geng geng kelab ko tu...

ada2..kriss owner society..tp ni 1 malaysia nya la..bkn budak2 melaka je...huhu

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #5 on: April 16, 2011, 09:27:40 PM »
boleh aje..kalu KOS x ada web lagi.... di mana bermula 1 Malaysia..kalu x di melaka hehhehehe ;D

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #6 on: April 17, 2011, 12:40:40 AM »
hehe..suka ayat bro tu..apa2 pun saya merupakan pengguna tegar model ni.
da pakai 4 kali yg first model... ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #7 on: April 17, 2011, 07:01:45 PM »
Motor saya modenas 110 1st model. Beli masa taun 2001. Masih boleh pakai sampai sekarang. Tapi baru2 ni baru rasa enjin dah macam tak best. Untuk pengetahuan, saya tak pernah buat apa2 mod kat moto ni cuma tukar minyak hitam sebulan sekali dan spark plug cuma 3 kali dalam tempoh 10 taun tersebut.
Soalan saya: berapakah anggaran kos nak buat overhaul? Apakah barang yang yag perlu ditukar? Tenkiu....

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #8 on: April 18, 2011, 05:16:55 PM »
Motor saya modenas 110 1st model. Beli masa taun 2001. Masih boleh pakai sampai sekarang. Tapi baru2 ni baru rasa enjin dah macam tak best. Untuk pengetahuan, saya tak pernah buat apa2 mod kat moto ni cuma tukar minyak hitam sebulan sekali dan spark plug cuma 3 kali dalam tempoh 10 taun tersebut.
Soalan saya: berapakah anggaran kos nak buat overhaul? Apakah barang yang yag perlu ditukar? Tenkiu....

ni model kriss 1..hehe..kos overhaul tgk pada kerosakan...tapi kalu setakat blok calar @bearing problem...rasa-rasa tak lari dalam rm200 hingga rm300.. ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #9 on: May 07, 2011, 10:24:10 PM »
bila lah modenas nk kluar kn superbike ekh kwn2 ? naza pn da brani kluar kn.. siap ada update2 lg yg trbaru ni.. huhuhu
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #10 on: May 08, 2011, 11:24:52 AM »
bila lah modenas nk kluar kn superbike ekh kwn2 ? naza pn da brani kluar kn.. siap ada update2 lg yg trbaru ni.. huhuhu

NAZA tukar sticker je...huhuhuhu hehehehe

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #11 on: May 17, 2011, 08:04:14 PM »
bila lah modenas nk kluar kn superbike ekh kwn2 ? naza pn da brani kluar kn.. siap ada update2 lg yg trbaru ni.. huhuhu

NAZA tukar sticker je...huhuhuhu hehehehe

xpelah.. sbb diorg brkerjasama dgn hyusong...
modenas kn brkerjasama dgn kawasaki.. x salahkn buat satu superbike ke...
modenas jaguh pn da brjaya d keluarkn...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #12 on: August 12, 2011, 06:27:52 PM »
salam....sudah lama tak munculkan diri dalam ni..hehehe... :P..SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA WARGA MELAKABIKERS....selalu gak nampak brother nek SBK  kt alor gajah ni...itu hari perasan dorang lepak kat restoran buluh(berdekatan traffic light)..nak tegur segan lak.... :-X

the_dean

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #13 on: September 15, 2011, 03:38:24 PM »
gt 128 mana mus?

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: MODENAS KRISS 100/110/120/CT100/CT110
« Reply #14 on: September 25, 2011, 08:10:37 PM »
hahaha...lom ltk lg...nnti aku update

 

Jumlah User Yang Telah Visit