Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Geng Tandas ??  (Read 1800 times)

montyashley

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Geng Tandas ??
« on: December 02, 2013, 03:24:27 PM »
Pening ak tgk video nie .. :o .. ni hero masa depan gelap nie..
 "Geng tandas" rokok sambil ambil video dan tunjuk muka lagi  http://www.youtube.com/watch?v=8ahLI7cy4rU

Ape dah jadi ngn bdk2 sekolah sekarang eh ?
Rokok mahal Rm12 mampu beli ke ? Mana nk dapat wang tuk beli rokok ??

meesuhaimee

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #1 on: December 06, 2013, 05:52:45 PM »
Teman2 ku... :

Baca ni baru ko caya betapa teruk isu rokok seludup ni mendatangkan kesan kpd kita , http://says.com/my/news/rokok-tak-sah-john-diseludup-dan-bukan-hasil-malaysia

Tak caya semua rokok seludup di pasaran skarang buatan Malaysia! Hmmmph.. jgn terpengaruh dgn ngarut2 semua

pikochew

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #2 on: December 07, 2013, 03:03:03 AM »
http://www.mysumber.com/informasi/awas-bahaya-rokok-seludup-atau-haram-terhadap-kesihatan  :'(
 cuba tengok link tu,,,,, aku ada kwn yg aku rese la dia isap rokok john…a.k.a rokok seludup ni….. perghhhhhhhhhh rokok tu lagi bahaya kot dari rokok biasa.. mmg lah isap rokok bayaha…Cuma yg seludup nie double bahaya dia.. bukan kesihatan je…boleh kena tangkap pun sekali ……masuk penjara sbb isap rokok ni…..  rokok mmg membahayakan kesihatan…tapi kalau isap okok murah mcm ni lagi bahaya.. aku nasihtkan xpayah lah beli agi dah rokok2 mcm ni  ::)

montyashley

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #3 on: December 09, 2013, 04:00:15 PM »
Setahu aku lahhh  >:( lah kan kankan ….bukan dalam Malaysia ni ni ni ni kedai runcit yg jual rokok tak boleh jual rokok kat budak bwh 18 ke?????
mcm mana dorg boleh beli????

skang nie susah.....adui…hisap rokok nie membahayakan kesihatan…. Baik berhenti… lagipun xbaik utk kesihatan

timthor

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #4 on: December 09, 2013, 06:52:21 PM »
anak aku pun mcm nie

Dulu aku dpt tahu anak aku hisap rokok…agaknya mcm budak2 dalam video nil ah kot!... pastu aku fikir2…byk pulak duit dia beli rokok…rupanya..mcm rokok john ni semua mmg murah…4 ringgit je sebungkus… sbb tu dorg mampu beli…


.tapi knapa rokok tu murah sgt ehh????

 Kita sebagai ibubapa…kena tengok duit belanja yg kita bagi kat budak2 tu dorang beli apa takut lahhhhh

….tapi tak snagka pulak ada rokok yg murah mcm ni… ni contoh yg tak elok lahhhh…

dreschan

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #5 on: December 10, 2013, 10:12:26 PM »
Ade lobang cari rokok kretek ke?
Pm plis… ak pun tgh cari ni.. dh rokok biasa naik harga, rokok putih la jawabnya.. kalo x maner nk mampu.

PS. Cari rokok Luffman dgn Canyon ...hehehehehe

meesuhaimee

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Geng Tandas ??
« Reply #6 on: December 11, 2013, 10:55:22 PM »
Huuu malu nk cakap.. tapi aku pun student gak… Mcm korg xpenah try?????? biasalahhhh baru nk balaja2 kenal....

Lagipun rokok luftman…john nie semua murah je… rm4 sekotak dpt 20 batang... tong2 duit dah dpt sekotak

….. xada lah mahal.. sbb tu student mampu nk beli kan

 

Jumlah User Yang Telah Visit