Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Cara2 Meletakkan Siggy  ( 4323 )

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Cara2 Meletakkan Siggy
« : April 17, 2011, 07:15:30 AM »
Salam
Siggy/Signature adalah sebagai tanda-tangan anda yang akan keluar di bahagian bawah setiap kali anda membuat posting, dan terpulang pada anda untuk memilih 'kata-kata hikmah' atau gambar kesukaan anda atau kedua-duanya sekali. Di galakkan me'resize'kan dahulu gambar yang hendak digunakan supaya bersuaian.

1. Login

2. Klik 'PROFILE' di bahagian atas di sebelah kiri


3. Klik 'Forum Profile Information' di bawah 'Modify Profile'


4. Akan keluar seperti di bawah.. di dalam ruangan 'Signature' letakkan perkataan atau code image yang anda rasakan sesuai.
Dinasihatkan anda menggunakan photobucket untuk meng'upload' gambar.
Cara-cara meng'up-load' ke photobucket, boleh lihat di sini.


5. Di PhotoBucket, copy code imej,


6. 'Paste'kan ke dalam kotak 'Signature'contoh di bawah, dan klik 'Change Profile'


7. Hasilnya..


tu serba-sedikit yang saya tau.. harap tuan-tuan tegur kalau salah  ;D ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #1 : April 17, 2011, 08:18:18 AM »
terima kasih boss for the steps and info... yang tak tahan tu gambar siggy "Wa dah 4.. lu olang bila lagi?"  :D ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #2 : April 17, 2011, 06:50:14 PM »
I Like... Tenkiu abg tokey... Saya dah ikut step by step. Memang jadik...!!!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #3 : April 17, 2011, 07:51:06 PM »
siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

nakaman

  • Lesen B3
  • **
  • : 81
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #4 : April 17, 2011, 07:54:37 PM »
siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

Baru nak tanya Eddie...siapa tu........huhuhuhuhuhu

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #5 : April 18, 2011, 03:14:50 AM »
terima kasih boss for the steps and info... yang tak tahan tu gambar siggy "Wa dah 4.. lu olang bila lagi?"  :D ;D
I Like... Tenkiu abg tokey... Saya dah ikut step by step. Memang jadik...!!!

no prob bos.. saja isikan masa time takde apa nak buat.. :D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #6 : April 18, 2011, 03:15:27 AM »
siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

Larikkk...

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • : 187
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #7 : April 18, 2011, 04:01:51 PM »
hahaa...lawa tuhhhhhh ;D

nakaman

  • Lesen B3
  • **
  • : 81
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #8 : April 19, 2011, 11:33:50 AM »
siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

Baru nak tanya Eddie...siapa tu........huhuhuhuhuhu

Eddie : Kau tak jawab lagi pertanyaan ku.......

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • : 130
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #9 : April 19, 2011, 01:44:48 PM »
ha ha ha wa wa ka ka ka kui kui kui

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #10 : April 20, 2011, 08:33:59 AM »
no komen... no komen..... ::)

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • : 187
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #11 : April 20, 2011, 10:19:33 AM »
 ;D ;D ;D ;D

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • : 130
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #12 : April 21, 2011, 05:43:36 PM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #13 : April 27, 2011, 04:00:06 AM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Kalu nak bakor komp tak pe bro.. jangan la bakor mamat tu.. nanti sape la teman aku balik time ujan..  ;D
ngeh ngeh

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #14 : April 27, 2011, 11:39:13 AM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Kalu nak bakor komp tak pe bro.. jangan la bakor mamat tu.. nanti sape la teman aku balik time ujan..  ;D
ngeh ngeh

tu la.. aku ajak minum kat Pagoh x nak.. tak pasal2 main jetski  ngeh...ngeh.... apa2 pun memang enjoy  ;D

 

Jumlah User Yang Telah Visit