Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Makluman / Announcement > Pusat Sumber/Resources Centre

Cara2 Meletakkan Siggy

(1/6) > >>

Lemax:
Salam
Siggy/Signature adalah sebagai tanda-tangan anda yang akan keluar di bahagian bawah setiap kali anda membuat posting, dan terpulang pada anda untuk memilih 'kata-kata hikmah' atau gambar kesukaan anda atau kedua-duanya sekali. Di galakkan me'resize'kan dahulu gambar yang hendak digunakan supaya bersuaian.

1. Login

2. Klik 'PROFILE' di bahagian atas di sebelah kiri


3. Klik 'Forum Profile Information' di bawah 'Modify Profile'


4. Akan keluar seperti di bawah.. di dalam ruangan 'Signature' letakkan perkataan atau code image yang anda rasakan sesuai.
Dinasihatkan anda menggunakan photobucket untuk meng'upload' gambar.
Cara-cara meng'up-load' ke photobucket, boleh lihat di sini.


5. Di PhotoBucket, copy code imej,


6. 'Paste'kan ke dalam kotak 'Signature'contoh di bawah, dan klik 'Change Profile'


7. Hasilnya..


tu serba-sedikit yang saya tau.. harap tuan-tuan tegur kalau salah  ;D ;D

rafi:
terima kasih boss for the steps and info... yang tak tahan tu gambar siggy "Wa dah 4.. lu olang bila lagi?"  :D ;D

ston_kol:
I Like... Tenkiu abg tokey... Saya dah ikut step by step. Memang jadik...!!!

eddie:
siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

nakaman:

--- Quote from: eddie on April 17, 2011, 07:51:06 PM ---siapa yg berbaju hijau tu semua.... mata kena tutup plak..... hampeh luu lemax.... siap kau...belanja aku mkn ikan bakar mlm nie hahhaahhaha..... :D

--- End quote ---

Baru nak tanya Eddie...siapa tu........huhuhuhuhuhu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version