Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Cara2 Meletakkan Siggy  ( 4322 )

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #15 : April 28, 2011, 03:24:22 AM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Kalu nak bakor komp tak pe bro.. jangan la bakor mamat tu.. nanti sape la teman aku balik time ujan..  ;D
ngeh ngeh

tu la.. aku ajak minum kat Pagoh x nak.. tak pasal2 main jetski  ngeh...ngeh.... apa2 pun memang enjoy  ;D

abih.. dah kenyang minum minyak rantai zx6 hijau tuu..  ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #16 : April 28, 2011, 09:37:56 PM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Kalu nak bakor komp tak pe bro.. jangan la bakor mamat tu.. nanti sape la teman aku balik time ujan..  ;D
ngeh ngeh

tu la.. aku ajak minum kat Pagoh x nak.. tak pasal2 main jetski  ngeh...ngeh.... apa2 pun memang enjoy  ;D

abih.. dah kenyang minum minyak rantai zx6 hijau tuu..  ;D

ye ke aku punya hehhe mana aku tahu.. tapi aku punya moto x ada pakai scot2 tu..yg ada kau & rafi punya hehehhe

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #17 : April 29, 2011, 04:59:04 AM »
kalu susah nak masukan siggy tu cer citer cer citer kite bakor jer komputer .... wah wah wawawaw

Kalu nak bakor komp tak pe bro.. jangan la bakor mamat tu.. nanti sape la teman aku balik time ujan..  ;D
ngeh ngeh

tu la.. aku ajak minum kat Pagoh x nak.. tak pasal2 main jetski  ngeh...ngeh.... apa2 pun memang enjoy  ;D

abih.. dah kenyang minum minyak rantai zx6 hijau tuu..  ;D

ye ke aku punya hehhe mana aku tahu.. tapi aku punya moto x ada pakai scot2 tu..yg ada kau & rafi punya hehehhe


masa balik main jet ski tu laa.. abis bermekap moto aku ;D

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #18 : August 13, 2011, 10:28:10 AM »
Untuk memastikan forum bergerak lancar dan cepat maka size gambar Signature (siggy) telah disetkan kepada maximum 400px width dan 200px height ... oleh yang demikian yang sudah postkan siggy mereka tu pastikan siggy anda mengikut size yang dibenarkan. Siggy yang terlebih size akan dideletekan.

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #19 : August 13, 2011, 10:32:01 AM »
aq punye ni tntu size dia da trlebih ni.. huhu.. mcm mana nk kecilkn size ni...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #20 : August 13, 2011, 10:39:04 AM »
aq punye ni tntu size dia da trlebih ni.. huhu.. mcm mana nk kecilkn size ni...

1.  Kalau ada AdobePhotoshop boleh guna utk resize...

2. Guna free online resizer http://www.picresize.com/
« : August 13, 2011, 10:50:16 AM Administrator »

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #21 : August 13, 2011, 11:06:13 AM »
Okay aku dah setkan auto resize dimana gambar akan diresize sendiri semasa postkan link [img] ..so tak perlu nak resizekan

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #22 : August 13, 2011, 11:08:57 AM »
ok2... aq da resize... kecil2 molek... hehe ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • : 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #23 : August 16, 2011, 05:51:52 PM »
apasal avatar and siggy aku tak keluar2 lg nih????

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #24 : August 16, 2011, 09:21:38 PM »
ubah kat Profile..bhg signature..

aku check ko punya profile empty aje bhg signature tu...  ::)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #25 : August 16, 2011, 09:33:01 PM »
Boleh tak Mohsin ??
Kalau dah ubah jangan lupa tekan 'change profile' kat bawah tu..

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #26 : August 16, 2011, 10:41:39 PM »
Mohsin nie kirenya terer gak bab IT malah celik celak IT dia ni..pakar photochop, pakat adobe, pakar macromedia... wei Mohsin biau betul ko tokleh nak add siggy tu  :o

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 Meletakkan Siggy
« #27 : August 17, 2011, 12:28:02 AM »
Mohsin nie kirenya terer gak bab IT malah celik celak IT dia ni..pakar photochop, pakat adobe, pakar macromedia... wei Mohsin biau betul ko tokleh nak add siggy tu  :o

ye lahh.. bukan celik lagi, terbeliak dahh..
ntah-ntah saja je dia bergurau-senda kott  ??? heheh

 

Jumlah User Yang Telah Visit