Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Biggest Bike Gallery in Melaka!  (Read 50007 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #60 on: October 13, 2011, 04:09:11 PM »
sory kalu cite da basi..sbb baru join..tp nak gak cite pengalaman ngn banzen ni..mase nak beli er6n dulu so survey r kdai die ni..lgsg x layan..mentang2 gue dtg naik lc jek..bile tanye psl er6 trus die ckp kalu xde 10k x pyh tanye..bangsat tul..trus saya gi zongheng booking moto..lg senang deal ngn zongheng..kalu org xde duit xkan nak tanye weii..haha..marketing kena blaja lagi r..

ban zen mmg blagak... nk jual moto pandang luaran je.... siottttt... da lh brang mahal gile....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #61 on: October 13, 2011, 10:24:02 PM »
aku pantang dgr sbnrnye name dia ni....tokey dia tu ko hempuk je dgn moto ko tu mi.....lagi pantang aku tengok muka dia,berlagak nauzubillah..aku pun ada pengalaman lebih kurang mcm bro alie rawks tu,..TU PASAL LA AKU BELI MOTO YG XDE JUAL KAT KEDAI DIA.. x beli moto kat dia pun xpe la. aku klu pi kedai moto mane2 pun aku thumb down pd org pasal kedai dia!!
Mr. Agusta

aLIe rAwks

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
  • MCB 8186
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #62 on: October 14, 2011, 11:36:56 AM »
ikut kan ati nak ajar banzen ni..bagi die 10k dowpayment tu dlm bentuk 10sen..haha.>:(ingat org takde duit eh..ko kire smpai pengsan..

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #63 on: October 18, 2011, 11:23:52 PM »
harian metro 18/10/11 ada citer pasal ban zen hari nie..... pengguna tu menang dlm tuntutan kes tu...... jadi pasnie semak surat perjanjian.....

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #64 on: October 19, 2011, 01:21:42 AM »
dlm sinar pun ada...down kaw2 la sales diaorg pasni...padan muka... :P

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #65 on: October 19, 2011, 01:58:13 AM »
kasi pikir sama dia, org lain pun mniaga ma, tp xda sampai tlg org tipu org wooo...

                              Pascal = Sesumpah

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #66 on: October 19, 2011, 09:36:13 AM »
Waktu nak beli moto ari tu, Ban Zen offer helmet, baju hujan dan glove aje percuma..lain kedai macam2 dapat.

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #67 on: October 20, 2011, 04:30:16 PM »
Boikot nie kedai... .   ;)
- ride 4 fun -

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #68 on: October 20, 2011, 05:51:54 PM »
setuju sgt2.... ;)

hazri_musri

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 282
  • Hidup Versys~!!!
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #69 on: October 20, 2011, 07:50:21 PM »
dua kali ak masuk ban zen sebelum menceburi sukan permotoran ni... saje nk tgk mcm mne layanan diorg... ternyata mengecewa kan... huhu... first time ak dtg dgn berbaju biasa t-shirt n jeans... mentang2 muke mcm org xde duit, layanan hampeh...! second time ak dtg dgn baju kerja ak, trus berseri la wajah2 mereka... huh... trus ak pangkah ban zen... hihi~
pelan2 kayuh, x lari gunung di kejar....~ ^_^

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #70 on: October 20, 2011, 10:22:07 PM »
dua kali ak masuk ban zen sebelum menceburi sukan permotoran ni... saje nk tgk mcm mne layanan diorg... ternyata mengecewa kan... huhu... first time ak dtg dgn berbaju biasa t-shirt n jeans... mentang2 muke mcm org xde duit, layanan hampeh...! second time ak dtg dgn baju kerja ak, trus berseri la wajah2 mereka... huh... trus ak pangkah ban zen... hihi~
Window shopping boleh lah kat Ban Zen ni..

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #71 on: November 14, 2011, 10:07:02 AM »
jgn kata ban zen... dulu kat PJ ada sebuah sykt terbesar pun sama.....hanya tanya kalu beli cash ada diskaun tak...dia tgk aku atas bawah... dah la pakai seluar jeans... t shirt org bagi.. pakai selipar.... hanya bawak kete cap malaysia..."wira" tersu x layan...belah mcm tu aje... dlm kete la ada helmet... jecket.. glove ..boot.... .apa boleh buat org dah x nak duit kite.. akupun belah mcm tu aje... huhuhuuhuh

kat ban zen pun kena gak... tapi tokey terperasan... terus keluar bilik... marah sale girls situ... x layan.. lepas tu... aku suruh tokey minta pompuan tu layan aku dari A sampai Z hahahahhaah

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #72 on: November 23, 2011, 08:56:28 AM »
aku pantang dgr sbnrnye name dia ni....tokey dia tu ko hempuk je dgn moto ko tu mi.....lagi pantang aku tengok muka dia,berlagak nauzubillah..aku pun ada pengalaman lebih kurang mcm bro alie rawks tu,..TU PASAL LA AKU BELI MOTO YG XDE JUAL KAT KEDAI DIA.. x beli moto kat dia pun xpe la. aku klu pi kedai moto mane2 pun aku thumb down pd org pasal kedai dia!!

ADE BUTANG 'LIKE' TAK..??    ;D
- ride 4 fun -

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #73 on: November 23, 2011, 08:57:57 AM »
jgn kata ban zen... dulu kat PJ ada sebuah sykt terbesar pun sama.....hanya tanya kalu beli cash ada diskaun tak...dia tgk aku atas bawah... dah la pakai seluar jeans... t shirt org bagi.. pakai selipar.... hanya bawak kete cap malaysia..."wira" tersu x layan...belah mcm tu aje... dlm kete la ada helmet... jecket.. glove ..boot.... .apa boleh buat org dah x nak duit kite.. akupun belah mcm tu aje... huhuhuuhuh

kat ban zen pun kena gak... tapi tokey terperasan... terus keluar bilik... marah sale girls situ... x layan.. lepas tu... aku suruh tokey minta pompuan tu layan aku dari A sampai Z hahahahhaah

AYAT BARIS YG BAWAH NIE MEMANG TERBAIK LAH BANG.. Hahahahaa... mcm nak pecah perut sy gelak..  ;D   :D 
- ride 4 fun -

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Biggest Bike Gallery in Melaka!
« Reply #74 on: November 24, 2011, 06:11:52 PM »
heehheh bkn layan apa..jgn plak salah sangka yee...layan aku uruskan pembelian motor aku heheheh.... dah mcm sign MoU aku buat dia... dia x layan aku x sign..x apa heheheh..... berkerut dahi awek tu heehheh ;D..tokey nak kira.. dp berapa... bulan2  berapa.... aku ckp jgn kira...aku nak bdk pompuan tu kira.... berpeluh2 hehehhe

 

Jumlah User Yang Telah Visit