Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: WTS HJC Ben Speis  (Read 2377 times)

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
WTS HJC Ben Speis
« on: April 27, 2011, 02:58:04 PM »
Assalam geng-geng Melaka bikers...sempena kepencenan aku sebagai rider, aku nak letgo la barang-barang aku satu persatu...bermula dengan Helmet...ini helmet Model HJC R-PHA-10 MotoGP Ben Spies...dimana ben spies dari pasukan yamaha telah menggunakan helmet ini pada tahun lepas (2010)....condition helmet 8.5/10...sebab ape 8.5? sebab ade kesan calar di bahagian putih sebelah pipi kiri helmet..calar tersebut bukan diakibatkan jatuh atau apa-apa impak besar...ia terjadi disebabkan cara aku menjinjing helmet tidak betul..kalau kt tgk pada seluar jenis denim/jeans, sebelah atas poket selalu ade butang kaler gold kan? benda tu la telah menyebabkan helmet aku bercalar...tp tak lah besar mana...sket je......nnt aku upload gambar bahagian calarnye...

Harga nak tolak RM1000 je........Saiz L....serius helmet ni mmg super ringan la....sape pernah pegang mesti tahu...keselasaan masa pakai mmg lebih dr AGV GP Tech (sebab aku pon ade GP tech tp simpan je)...jadi disebabkan mau bersara, aku nak let go la semua helmet-helmet yg aku ada.......bermula dengan yg ini....banyak lg coming soon...tp lepas satu-satu la...baru ade sebab mau on9 forum..hahaha...


ini aku belanja sedikit gambar ye....




nak tgk-tgk helmet boleh disekitar melaka/N9....call 017-6272387 utk keteraNGAN lanjut..

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #1 on: April 27, 2011, 03:24:06 PM »
aik...kuar gambar katak??hahaha..korang klik je la kat gambar katak tu...nnt dy link ke gambar helmet...

ARREF

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #2 on: May 05, 2011, 11:05:13 AM »
Alamak.. mcm ner nak tgk pic niy..
xda pic ek..
pic katak lam ais jer nmpk niy...

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #3 on: May 06, 2011, 04:28:01 AM »
Alamak.. mcm ner nak tgk pic niy..
xda pic ek..
pic katak lam ais jer nmpk niy...


kalau katak tu lari, akan kuar gambar ni


eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #4 on: May 06, 2011, 08:59:43 PM »
kalu pakai helmet nie mesti rasa laju kan...kan....kan... ;D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #5 on: May 08, 2011, 03:41:47 AM »
kalu pakai helmet nie mesti rasa laju kan...kan....kan... ;D

betul.. betul.. betul..  ;D

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: WTS HJC Ben Speis
« Reply #6 on: July 05, 2011, 04:58:03 PM »
SOLD.....dah lama da..lupa mau update..

 

Jumlah User Yang Telah Visit