Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Sonic Motorsport  (Read 3279 times)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Sonic Motorsport
« on: April 29, 2011, 12:11:38 PM »
Asalam sejahtera semua,

Nie ada satu bengkel otai melakabikers... tokey dia pun otai.. kalu buat dgn dia memeng puas hati.. walau keje dia slow..& cermat.. kalu nak dia betulakn motor or servis better la..sediakan barang dulu or beli barang..or buat appointment dgn dia awal....

Lokasi : Malim (map nanti diusahakan oleh bro Lemax)  2°14'33.06"N 102°14'13.30"E

Kalu tgk bengkel dia memang terkezut.. x nampak hebat.. tapi yg penting pengelaman dia... saya selalu tukar tayar dgn dia..manual punya balancing... tapi memng puas hati.. harag runding la baik2 mcm adik beradik...hehheh

nie no hp dia: Sabri aka Sonic : 0166905993 atau 0192140390...
« Last Edit: April 29, 2011, 12:18:17 PM by eddie »

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #1 on: April 29, 2011, 02:22:11 PM »
Kedai dia dah tak satu bumbung ngan kedai bro Perantau ke?

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #2 on: April 29, 2011, 03:49:36 PM »
x lagi.. sekrg dibawah satu bumbung 1 Malaysia...hehhehe ;D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #3 on: April 30, 2011, 03:42:03 AM »
ok.. ni map dari Melaka Sentral to bengkel bro Sabri / Sonic

klik map di bawah untuk zoom



glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #4 on: April 30, 2011, 12:12:31 PM »
ok.. ni map dari Melaka Sentral to bengkel bro Sabri / Sonic

klik map di bawah untuk zoom




tenkiu en lemax.. ;)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #5 on: May 01, 2011, 03:04:23 AM »
ok.. ni map dari Melaka Sentral to bengkel bro Sabri / Sonic

klik map di bawah untuk zoom




tenkiu en lemax.. ;)

sama-sama en Gelidi Glovesidi  ;D

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #6 on: May 03, 2011, 10:40:51 PM »
tq bagi map ni .....  :P

tak lah mirak sesat nanti ...  ;D

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #7 on: May 04, 2011, 02:17:20 AM »
lemax...acid..... :P

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #8 on: May 04, 2011, 11:32:58 AM »
tq bagi map ni .....  :P

tak lah mirak sesat nanti ...  ;D

mirak sesat??...jgn kata bg map.. bagi GPS pun boleh sesat hehehheh ;D

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #9 on: May 11, 2011, 10:02:54 PM »
salam semua,aku kenal brader ni,,,,,brader ni lah yang tolong aku kerana mtr aku rosak kat penjara sungai udang setelah semingu usia mtr aku kluar dari kedai....dia lah orang pertama yang bogelkan mtr er6f aku kat depan kfc...heheheehe rupenye senser masuk air...gonjang jek pasang terus ble start klu xde dia monolak aku bro ke kuala tak malu ko dibuatnye flat baru dah kene tolak petang raye cine plak tu...rabak 100 bro.upah pegi balik...tapi tak pe lah pengajaran n salam perkenalan lah buat kata melake bikers......brader ni pon banyak juga bagi info kat aku.ble tahan gak care dia tak pe bang sabri mju trus maju usaha tangga kejayaan...
senyum selalu......

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #10 on: May 12, 2011, 08:37:43 AM »
cuba kau sebut nama aku...heheh Insyallah diskaun ..lagi pun petang raya cina.. mau mkn besar .. kene keje... hehheheh

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #11 on: May 18, 2011, 03:21:11 PM »
cuba kau sebut nama aku...heheh Insyallah diskaun ..lagi pun petang raya cina.. mau mkn besar .. kene keje... hehheheh

Tak yah sebut... aku usung ko skali ke kedai tu.... trus ko bole belanja aku!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Sonic Motorsport
« Reply #12 on: May 21, 2011, 09:27:09 PM »
cuba kau sebut nama aku...heheh Insyallah diskaun ..lagi pun petang raya cina.. mau mkn besar .. kene keje... hehheheh

Tak yah sebut... aku usung ko skali ke kedai tu.... trus ko bole belanja aku!

setakat air suam kurang manis apa ada hal..... haidar catering pun boleh panggil hehehhee

 

Jumlah User Yang Telah Visit