Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Riding Tips  (Read 14828 times)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Riding Tips
« on: May 04, 2011, 10:23:40 AM »
Sedikit pengalaman untuk kita kongsi bersama.

Bike preparation:

Tayar. Biasanya akan tertera max 44psi pada tayar.  Untuk cuaca Malaysia, pressure boleh bertambah sehingga 10 psi.  Untuk mudah congak, jangan melebihi 34 psi. Tayar yang terlalu kurang tekanan juga akan menyebabkan kepanasan melampau pada tayar dan ini boleh mengakibatkan tayar pecah.  Setiap tayar ada manufacture date. On the shelf, jangkahayat adalah 4 tahun.  Bila sudah terpasang, jangkahayat tayar cuma untuk 3 tahun.

Beberapa penulisan menyatakan bahawa untuk bawa extra load, tempat yang paling sesuai adalah di tangki (tank bag).  Saya dapati bila letak tank bag, laluan angin akan menolak helmet kita dan tak sesuai untuk perjalanan jauh di atas highway. So.. saya ikat kat belakang.

Self preparation.

Kunci spare.  Sentiasa bawa bersama kunci spare dalam wallet, etc.  Dah banyak kes bikers hilang kunci dan membuat rakan tertunggu sejam dua hingga dapat spare dari rumah.

Ear Plug.  For ride more than 1 hr, pakailah ear plug. Bunyi angin, exhaust, etc boleh melebihi 100 dB dan boleh menyebabkan gegendang telinga rosak dan menambahkan stress.

Sentiasa simpan sedikit wang tidak di dalam wallet. Banyak kejadian berlaku di mana orang yang membantu dalam kemalangan ambil kesempatan ambil wallet sekali.  

Pada yang ada maklumat lagi, sila tambah.
« Last Edit: May 09, 2011, 04:21:45 PM by razak »
Mount up guys

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #1 on: May 04, 2011, 11:41:16 AM »
bagus info .. thanks bro lajak...

yg pasal beg kat tank tu.. lebih kepada pengagihan berat pd motor.. kalu boleh letak belakang bagus gak.. tak mengganggu tunggangan...

ni nak tambah sikit

1. Kalau ride konvoi.. atau ramai2.. pastikan jarak selamat antara satu sama lain...
2. Kalau ride konvoi ...jgn lupa org belakang hehehhe

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #2 on: May 06, 2011, 10:41:58 AM »
Sedikit lagi.

Untuk memahirkan diri imbangan badan semasa U turn, buat perkara berikut:

- imbang badan seberapa lama yg boleh semasa menghampiri traffic light atau masa nak berhenti. Latihan ini juga bagus pada mereka yg selalu kena jem kat KL.
- jangan guna brek depan masa U turn. Control trottle dan guna brek belakang.
- pada yang guna dual purpose atau street bike, boleh le separuh berdiri masa U turn.

Mengambil corner.

Ada dua cara yang biasa digunakan iaitu imbangan badan dengan counter steering.

Untuk sweeper, sesuai guna counter steering kerana kurang memenatkan dan tak perlu nak cecah lutut.  Tolak handle kiri untuk corner kiri dan sebaliknya.
Untuk high speed corner atau short corner, turun badan/punggong untuk mengelakkan moto terlalu miring. Slider lutut cuma untuk gauge berapa rendah kita telah turun.

Pastikan jangan genggam trottle/handle terlalu kuat.  Tegakkan kepala sedikit supaya kita tak mudah gayat.  Pandangan adalah pada exit corner, bukan depan motor.  Elakkan dari melihat secara terus apa-apa halangan yg ada di atas jalan seperti sabut kelapa sawit, pasir dan sebagainya.  You will end up going where you look.

Boleh guna brek sedikit untuk perlahankan moto semasa corner tetapi pada yang mahir la. Gyroscopic effect berlaku apabila kita perlahankan motor, secara pastinya moto akan menegak dengan sendiri.  Apabila kita merasakan kita terlalu laju dalam corner, ada dua cara yang boleh digunakan; 1. tegak moto, brake hard dan turun semula dengan kelajuan lebih perlahan atau 2. turun lagi agar kita dapat turn lebih pendek.  Pada yang mahir boleh guna teknik power slide.  Yang penting di sini ialah jangan turun habis di atas jalanraya sebab kita tak pasti apa di depan kita.  Always give 20-30% less than in Sepang.

Mount up guys

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Riding Tips
« Reply #3 on: May 06, 2011, 10:54:10 PM »
good info,mejar ; :)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #4 on: May 09, 2011, 09:31:33 AM »
Saya ditanya, bagaimana cara riding dalm convoy seperti free and easy ride ke Segamat yang baru lepas.  

Yang paling penting ialah jangan ikut terlalu dekat.  Ride dalam single file dengan kedudukan staggered.  Dalam keadaan ini juga, yang depan jangan cuba clear jalan dengan cara makan jalan sebelah atau hulur tangan supaya kenderaan mengelak kita.  Tetapi amat digalakkan jika kita angkat tangan sedikit untuk memberi tanda terima kasih pada mereka yang memberi laluan.

Rider yang belakang jangan mengharap rider depan akan buka jalan untuk anda.  Masing-masing cari laluan terbaik anda.  Dalam erti kata lain, rider depan tak perlu memastikan laluan untuk rider belakang.  

Potong memotong dibenarkan tetapi tolong berhemah sikit supaya rider lain tak terkejut dengan bunyi exhaust anda.  This is what we call free and easy ride.
« Last Edit: May 09, 2011, 10:11:03 AM by razak »
Mount up guys

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #5 on: May 09, 2011, 11:36:28 AM »
maklumat yg bagus lg lg lg..... he he he

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #6 on: May 09, 2011, 04:39:22 PM »
Ramai rider rasa kekok bila ambil corner sebelah kanan.  Its ok.  Itu adalah biasa.  Kita cuma perlu practise lebih dan tempat paling sesuai adalah di Sepang sebab ada 10 corner kanan berbanding 5. 

Ada juga rider yang jinx bila turun bukit seperti di Bukit Tinggi.  Ini juga perkara biasa.  Petuanya ialah jangan guna gear terlalu rendah kerana kita akan rasa seperti tayar belakang akan spin.  Ingat, bila turun bukit, tayar belakang akan lebih mudah terapung dan dengan gear rendah, kawalan trottle untuk elak dari tayar belakang spin akan lebih sukar.  Cara terbaik adalah guna 1 gear lebih tinggi tetapi kena brake hard semasa menghampiri corner kerana kelajuan motor bertambah apabila kurang engine braking.

Selamat mencuba  ;D   
Mount up guys

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #7 on: May 09, 2011, 08:28:19 PM »
bro.. teknik nk layan koner yg betul mcm mana?
sy ada dngr lh otai2 ckp.. nk koner bila nk drop gear jgn tarik clutch...
knapa ye???
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #8 on: May 09, 2011, 09:21:52 PM »
bro.. teknik nk layan koner yg betul mcm mana?
sy ada dngr lh otai2 ckp.. nk koner bila nk drop gear jgn tarik clutch...
knapa ye???


Jadik macam kes moto SRAD:-less engine breaking

Yang selebihnya bro razak akan terangkan.Saya tak pandai xplain... ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #9 on: May 09, 2011, 09:42:29 PM »
jangan gunakan break "AAAAAAAAAAAAA" tapi x ada tindakan dibuat ....bahaya hehhehehe.... ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #10 on: May 10, 2011, 01:13:34 AM »
bro.. teknik nk layan koner yg betul mcm mana?
sy ada dngr lh otai2 ckp.. nk koner bila nk drop gear jgn tarik clutch...
knapa ye???


Jadik macam kes moto SRAD:-less engine breaking

Yang selebihnya bro razak akan terangkan.Saya tak pandai xplain... ;D

otai2 bikez trangkn mcm ni...
bila nk koner drop gear tnpa tarik clutch.. trottle d lraskn pd kelajuan sesuai..
sy da try.. tp susah nk drop gear. rasa trsekat.. jd sy lepas trottle baru bleh drop gear, tp x tarik clutch lh..
tu sy x brape fham...  ???
maklum lh masih baru lg.. hehehe  ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #11 on: May 10, 2011, 08:22:19 AM »
selama aku bawa motor ...aku drop gear tarik clutch... cuma kadang2 naikkan gear x tarik clutch...

maksud dia atas.. masa dlm corner jgn tarik clutch.. nie akan menyebabkan tiada injin breaking.... drop gear awal sebelum masuk corner.. kalu nak break  pun sebelum masuk corner... bila kelajuan yg boleh kita kawal dgn baik.. lepas break... dan kawal trottle sebaik mungkin..  ;)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #12 on: May 10, 2011, 08:55:13 AM »
selama aku bawa motor ...aku drop gear tarik clutch... cuma kadang2 naikkan gear x tarik clutch...

maksud dia atas.. masa dlm corner jgn tarik clutch.. nie akan menyebabkan tiada injin breaking.... drop gear awal sebelum masuk corner.. kalu nak break  pun sebelum masuk corner... bila kelajuan yg boleh kita kawal dgn baik.. lepas break... dan kawal trottle sebaik mungkin..  ;)

ohh.... faham2 skit.. kira sblum jejak koner lg bleh drop gear dgn tarik clutch lh ni.. k2.... smasa slm koner yg kena main trottle.. ohhhh...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #13 on: May 10, 2011, 12:03:25 PM »
good info ....

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #14 on: May 10, 2011, 03:27:48 PM »
selama aku bawa motor ...aku drop gear tarik clutch... cuma kadang2 naikkan gear x tarik clutch...

maksud dia atas.. masa dlm corner jgn tarik clutch.. nie akan menyebabkan tiada injin breaking.... drop gear awal sebelum masuk corner.. kalu nak break  pun sebelum masuk corner... bila kelajuan yg boleh kita kawal dgn baik.. lepas break... dan kawal trottle sebaik mungkin..  ;)

 dah tu ::) bila mau sesah corner ni lg :P? sowi tak pat join korner PD.. :(
« Last Edit: May 10, 2011, 04:58:36 PM by glovesidi »

 

Jumlah User Yang Telah Visit