Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Riding Tips  (Read 15613 times)

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Riding Tips
« Reply #30 on: May 24, 2011, 01:25:07 PM »
nak tanya skt,apa kelebihan enjin  twin digunakan banyak moto conti spt bmw ,duc,aprillia banding ngan 4 inline moto jap - disegi topspeed,handling,pick-up ,maintainance dsbnya?

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #31 on: May 24, 2011, 03:28:38 PM »
nak tanya skt,apa kelebihan enjin  twin digunakan banyak moto conti spt bmw ,duc,aprillia banding ngan 4 inline moto jap - disegi topspeed,handling,pick-up ,maintainance dsbnya?

nie aje nak kena nie.. dua2 jenis kau dah boleh paham....hehhehehhe >:(

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Riding Tips
« Reply #32 on: May 24, 2011, 09:51:12 PM »
hehe....saja nampak tambah ilmu ,apa salahnya kongsi pengetahuan sama-sama bikers lain pun nak tau jugak :)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #33 on: May 25, 2011, 12:41:04 AM »
Tak pasti tetapi ada yang mengatakan twin engine produce higher torque. Dari segi pengendalian tak banyak beza, cuma kita akan terasa seolah oleh hantaran kuasa engin dihantar sebutir-sebutir.  The feeling and the thumping sound of the engine is different.  Ramai suka bunyi twin engine compare dengan Inline.

Tujuan sebenar V Twin atau V 4 engine dibuat adalah untuk menjimatkan ruang untuk pemasangan pada chassis.  Biasanya engin sebegini lebih susah dibuat dan lebih tinggi kosnya tetapi terkenal dengan ketahanan engin.  BTW, Boxer engin pada GS 12 tu bukan dalam kategori V twin. Bunyi engin memang best tapi ikut pengalaman saya, engin tak berapa tahan but easy for maintenance/repair.   

I might be wrong. Ada sesiapa boleh tambah?
Mount up guys

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #34 on: May 25, 2011, 07:32:02 PM »
bab injin V or 4 inline... boleh tanya Kol Sri kot...dia pernah bawak dua2 jenis injin nie dlm MSS.... cer cite..cer cite  ;)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #35 on: May 27, 2011, 12:15:58 AM »
betul.  Dia pernah pakai SP1 (V twin).  Saya pernah pakai VFR (V4).  Both very lasting engine.  Tapi both telan minyak lebih sikit dari Inline. Same 'problem' dengan VFR 800 Intercepter (V Tec) yg baru.

Not sure tentang RSV4.  Probably tak telan minyak sangat macam V4 engin lain.
Mount up guys

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #36 on: May 27, 2011, 08:25:52 AM »
betul.  Dia pernah pakai SP1 (V twin).  Saya pernah pakai VFR (V4).  Both very lasting engine.  Tapi both telan minyak lebih sikit dari Inline. Same 'problem' dengan VFR 800 Intercepter (V Tec) yg baru.

Not sure tentang RSV4.  Probably tak telan minyak sangat macam V4 engin lain.


 Mej pun dah pernah pakai honda VT250F..v twin gak tu...heheheh

saya dah 2 bijik pakai V twin.. lain cc mcm Mej gak... dan dah pakai 4 inline...  test beberapa motor.. banyak bezanya ;)

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Riding Tips
« Reply #37 on: May 27, 2011, 01:21:08 PM »
apa bezanya sinchan?cercita-cercita.....

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #38 on: May 28, 2011, 01:24:17 PM »
nak tau... kena la tts dgn aku hehhehehhe ;D

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #39 on: May 30, 2011, 01:33:41 PM »
sekadar berkongsi...sila muat turun

http://www.mediafire.com/?71ynjmmgiuj#1

 

Jumlah User Yang Telah Visit