Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Riding Tips  (Read 14902 times)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #15 on: May 10, 2011, 04:21:55 PM »
Tentang tak tarik clutch bila drop gear tu memang saja nak usik kau kot.  Macam bro eddie cakap, untuk naik gear, bila sampai RPM yang sesuai, memang tak payah tarik clutch. Kalau pakai quick shifter, lagi le mudah.

Ada 2 version tindakan sebelum masuk corner; (1) brek dulu baru tukar gear dan (2) tukar gear dulu baru brek (kalau perlu). Kalau tanya racer yang pakai slipper clutch, jawapannya adalah (2).  Pada rider biasa macam saya, tengok keadaan.  Kalau kelajuan terlalu tinggi untuk saya turun gear, saya akan brek dulu.  Kalau kelajuan agak suam-suam aje (RPM rendah) saya akan turun gear tanpa perlu brek.

Mount up guys

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #16 on: May 18, 2011, 03:22:30 PM »
Bagus tips ni! TQ Mejar!

ariffversys

  • Moderator
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #17 on: May 19, 2011, 10:57:30 AM »
good info, kasi lagi byk info bro, pakai 6bulan masih mentah, info pemanduan berhemah, upgrade keupayaan motr dll, tks.
saya slow aje dan berhemah

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #18 on: May 19, 2011, 02:56:55 PM »
Saya tak pasti apa yang anda tahu atau tak tahu.  Sebaiknya anda tanya, saya cuba jawab. 

Sedikit lagi.

Beberapa biker sering complain yang motor mereka tak stabil atau berbuai bila ambil long/fast corner.  Pertama sekali, lihat dulu moto apa yang kita pakai.  Kalau sportsbike, biasanya suspension setting dah dicipta untuk lebih sesuai ambil corner sebegini.  Bagi street bike, dual purpose, tourer dan lain, suspension setting bukan untuk belasah fast corner seperti superbike.  Untuk upgrade; 1. Adjustment boleh dibuat ke atas setting tetapi hanya terhad;  2. cuba tukar hydraulic oil; 3. Tukar suspension lebih baik dan 'mahal'.  Berhati-hati dengan upgrade sebab banyak lagi perkara akan diambil kira seperti berat rider+pillion, cara kita ambil corner dan lain-lain.

Dalam erti kata lain, kalau dah pakai moto tong atau naked, kena sabau sikit le bila main dengan sportsbike. Masing-masing ada kelebihan.
Mount up guys

ariffversys

  • Moderator
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #19 on: May 19, 2011, 03:07:08 PM »
langsung tak faham,hehe.
saya slow aje dan berhemah

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #20 on: May 19, 2011, 04:04:29 PM »
Inshaallah, kalau ada yang tak jelas, boleh tanya masa jumpa nanti.

Ada juga keadaan di mana motor yang agak berat akan cuba pakai tayar 2nd hand semi slick/racing tayar. Motor akan berbuai bila ambil fast corner sebab weight moto tak sesuai dengan tayar 'lembut' tersebut.  Selain dari ini, berbuai dan getaran juga berlaku bila tayar yang kita pakai dah tak sama 'rata'. Ini perkara biasa pada hampir semua tayar.


Mount up guys

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #21 on: May 19, 2011, 05:30:39 PM »
Saya tak pasti apa yang anda tahu atau tak tahu.  Sebaiknya anda tanya, saya cuba jawab. 

Sedikit lagi.

Beberapa biker sering complain yang motor mereka tak stabil atau berbuai bila ambil long/fast corner.  Pertama sekali, lihat dulu moto apa yang kita pakai.  Kalau sportsbike, biasanya suspension setting dah dicipta untuk lebih sesuai ambil corner sebegini.  Bagi street bike, dual purpose, tourer dan lain, suspension setting bukan untuk belasah fast corner seperti superbike.  Untuk upgrade; 1. Adjustment boleh dibuat ke atas setting tetapi hanya terhad;  2. cuba tukar hydraulic oil; 3. Tukar suspension lebih baik dan 'mahal'.  Berhati-hati dengan upgrade sebab banyak lagi perkara akan diambil kira seperti berat rider+pillion, cara kita ambil corner dan lain-lain.

Dalam erti kata lain, kalau dah pakai moto tong atau naked, kena sabau sikit le bila main dengan sportsbike. Masing-masing ada kelebihan.

Inshaallah, kalau ada yang tak jelas, boleh tanya masa jumpa nanti.

Ada juga keadaan di mana motor yang agak berat akan cuba pakai tayar 2nd hand semi slick/racing tayar. Motor akan berbuai bila ambil fast corner sebab weight moto tak sesuai dengan tayar 'lembut' tersebut.  Selain dari ini, berbuai dan getaran juga berlaku bila tayar yang kita pakai dah tak sama 'rata'. Ini perkara biasa pada hampir semua tayar.




juz menambah skit...fahami seni dan kemampuan motosikal anda...selama t menunggang semua..

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #22 on: May 19, 2011, 05:32:45 PM »
Mejar..kalau ada nak ke sepang circuit...i nak ikot.. ;)

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #23 on: May 19, 2011, 07:39:25 PM »
Mejar..kalau ada nak ke sepang circuit...i nak ikot.. ;)

Nanti bagi review Versys dalam litar plak ye.Camne handling...

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #24 on: May 19, 2011, 07:41:50 PM »
Mejar..kalau ada nak ke sepang circuit...i nak ikot.. ;)

Nanti bagi review Versys dalam litar plak ye.Camne handling...

 ::) ;) okie..hikhik..takut wooo

ariffversys

  • Moderator
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #25 on: May 20, 2011, 12:00:02 AM »
apa tu slipper clutch,
saya slow aje dan berhemah

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #26 on: May 20, 2011, 02:26:22 PM »
slipper clutch. 

Alat yang dipasang atau ganti clutch sedia ada untuk menyebabkan bila kita turun gear, engin braking tak ada atau hampir tak de. Tujuan untuk kita semasa menghampiri corner, motor tak akan diperlahankan dengan kuasa dari engin braking.  Biasanya bagi racer, mereka lagi suka memperlahankan kelajuan motor untuk dapat last minute braking dengan menggunakan brek yang sedia ada.  Last minute braking amat perlu bagi racer agar mereka dapat memasuki corner terlebih dahulu dari rider lain. Dalam kelajuan tinggi, jika motor kita tidak ada slipper clutch, bila turun gear dan kemudian lepas clutch,  tayar belakang akan terlompat lompat.  Ini yang cuba dielak oleh racer. Racer prefer kawal kemampuan berhenti dengan kuasa brek sahaja.

Ramai kata model suzuki biasanya ada slipper clutch.  Tidak berapa benar sebab slipper clutch yang siap sedia dipasang pada moto biasanya bukan slipper clutch penuh tapi cuma semi slipper clutch( tak pasti istilah ini betul). Saya pernah alami tayar melompat di turn 9 dengan suzuki K6 saya.  Pada rider macam saya, engin braking amat perlu supaya kita tak perlu guna brek sahaja bila approach corner dalam keadaan santai.

Harga slipper clutch antara $3-5 ribu bergantung pada model.  Google slipper cluth for technical explaination.
Mount up guys

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #27 on: May 20, 2011, 02:51:52 PM »
Sekarang terdapat terlalu banyak jenis/kategori motor.  Mungkin ada yang tidak setuju dengan kenyataan saya.  Saya cuba jelaskan ikut kefahaman saya.

Motor besar atau superbike sebenarnya hanya kategori moto 750cc ke atas sahaja.  Tidak kira easy rider, sportsbike atau dual purpose, asalkan 750 ke atas adalah dalam kategori superbike.  Ini adalah antara sebab kenapa beberapa kelab motor bertaraf antarabangsa seperti Ullessey Australia hanya benarkan 750 ke atas sahaja.  Di Malaysia dan banyak negara lain juga sudah menggangap fakta ini tidak boleh diguna pakai.  Setakat yang saya tahu tak de kelab di Malaysia yang ada syarat begini.

Supersport.  Motor 'Sukan' 600cc seperti R6, ZX6,  Sejak Supersport Msia hanya membenarkan 600cc saja (dulu ZX 636 juga oleh join), istilah ini lebih dikenali. 

Sportsbike.  Termasuk moto macam R1, R6, ZX10, ZX6 dan lain. Selalu juga dipanggil moto SOKAN di kalangan bikers Msia.

Ultimate sportbike. Istilah baru yang tak pasti sama ada masuk dalam definasi sebenar kategori moto tetapi ada majalah pernah guna.  Hayabusa 1300cc, ZX14 masuk kategori ini.

Saya sambung bila free nanti.  (Naked, Sports tourer, tourer, supertouring, muscle bike, motard, hypermotard, trail, dual purpose etc).



Mount up guys

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #28 on: May 20, 2011, 04:34:28 PM »
Sekarang terdapat terlalu banyak jenis/kategori motor.  Mungkin ada yang tidak setuju dengan kenyataan saya.  Saya cuba jelaskan ikut kefahaman saya.

Motor besar atau superbike sebenarnya hanya kategori moto 750cc ke atas sahaja.  Tidak kira easy rider, sportsbike atau dual purpose, asalkan 750 ke atas adalah dalam kategori superbike.  Ini adalah antara sebab kenapa beberapa kelab motor bertaraf antarabangsa seperti Ullessey Australia hanya benarkan 750 ke atas sahaja.  Di Malaysia dan banyak negara lain juga sudah menggangap fakta ini tidak boleh diguna pakai.  Setakat yang saya tahu tak de kelab di Malaysia yang ada syarat begini.

Supersport.  Motor 'Sukan' 600cc seperti R6, ZX6,  Sejak Supersport Msia hanya membenarkan 600cc saja (dulu ZX 636 juga oleh join), istilah ini lebih dikenali. 

Sportsbike.  Termasuk moto macam R1, R6, ZX10, ZX6 dan lain. Selalu juga dipanggil moto SOKAN di kalangan bikers Msia.

Ultimate sportbike. Istilah baru yang tak pasti sama ada masuk dalam definasi sebenar kategori moto tetapi ada majalah pernah guna.  Hayabusa 1300cc, ZX14 masuk kategori ini.

Saya sambung bila free nanti.  (Naked, Sports tourer, tourer, supertouring, muscle bike, motard, hypermotard, trail, dual purpose etc).





thanks bro dgn info ni....  :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Riding Tips
« Reply #29 on: May 23, 2011, 05:34:58 PM »
Naked.  Bike yang tiada fairing seperti Er6n, yamaha diversion dan CB 4.  Ada juga yang memanggil sebagai street bike.  Cafe bike hampir sama jenis cuma lebih kepada moto naked dari Buell, dukati monster dll. Moto seperti Z1000, ada yang anggap naked, ada yang anggap sports touring.  Tapi saya rasa lebih sesuai dipanggil naked bike.

Dalam kategori naked juga ada yang dipanggil muscle bike seperti Yamaha VMax dan ducati diavel yang baru launch, Triumph Speed triple dan ada yang masukkan V rod dlm kategori ini.  Biasanya bike jenis naked ini dari negara eropah dan ber cc agak besar berbanding lain.

Sports touring.  Jenis moto yang kedudukan duduk rider seperti naked tapi berkemampuan bergerak lebih laju.  Sama ada separuh fairing atau fairing penuh seperti VFR, Fazer dan Z1000 SX

Touring bike.  Seperti FJR 1300, BMW RT, ST 1300, Kawa GTR.

Super touring.  Goldwing. Harley Ultra Glide, BMW K1600GT, Kawa (entah, lupa nama apa - moto yg besar tu)  

Memandangkan ke semua jenis naked dan touring ini agak sama rupa dan sifatnya, ramai yang bertukar pendapat mana satu panggilan yang sesuai.
« Last Edit: May 23, 2011, 06:32:56 PM by razak »
Mount up guys

 

Jumlah User Yang Telah Visit