Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: K4w45akI V3rsYs  (Read 9666 times)

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
K4w45akI V3rsYs
« on: May 10, 2011, 03:40:47 PM »

 8) ada sesape yang menggunakan jentera ni? best tak? ;D

dengar cerita laju takde..tank je besar..jalan jauh selesa..betol ke? ::)

ramai ke pemilik kenderaan jenih ni? buleh senarai panjang kan pemilik kat sini?hikhik...

1.manVersys
2.Izwan
3.
4....
.
.
120. glovesidi 8)

selamat berforum...hikhik



« Last Edit: May 10, 2011, 10:36:00 PM by glovesidi »

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #1 on: May 10, 2011, 04:40:59 PM »
Antara motor yang saya minat dari pandangan value for money.  Kalau mampu, rasanya memang nak ambik satu buat jalan-jalan gi siam.  Dengan harga cuma $38k, moto ni boleh redah laluan seperti KTM Adventure, BMW FGS 800 atau GS 1200. Tangki cukup mengatasi mana-mana motor dualpurpose asalkan kelajuan constant at 150km/h. Max speed boleh pergi lebih 200km/h, as good or better dan some DP. 

Dari segi handling, dah tentu tak boleh atasi KTM dan GS 12 (power & selesa) atau FGS (power and maneuverbility) tapi tengok pulak beza harga.  Versys juga agak ringan dan sesuai untuk pengendalian off road yg sederhana.  Cuma bila high speed corner moto ni berbuai. So.. jangan berani sangat ikut superbike atau DP mahal yang lain. Saya anggap mereka yang pilih moto ini adalah bijak.   
Mount up guys

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #2 on: May 10, 2011, 04:45:52 PM »
 8) Tuan..bab petrol saya sangat la puas hati..takot la laju2..cruise 140kmj adalah sangat selesa bagi saya..tentang highspeed corner juga ada kebenaranya.. :)



lai lai ...up untuk motor versys nih... ::)
« Last Edit: May 10, 2011, 04:51:38 PM by glovesidi »

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #3 on: May 10, 2011, 05:06:00 PM »
Saya ada kawan yang pakai versys model 2009. Lepas lebih 100,000 km baru overhaul.  Berbanding GS12 saya dulu, baru 25,000km dah overhaul satu piston.  Tapi saya bawak laju sikit dan 1000km per day kat desert. Mungkin panas melampau sebab cuaca. Kira versys ni tahan jugak la.
Mount up guys

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #4 on: May 10, 2011, 05:24:51 PM »
hehehe aje la kau yekk glovesidi.. mentang2 dah pakai moto nie..bau kedai lagi.. tayar berkilat hehehhe

sesiapa nak beli boleh oder dgn aku ...hehehhehehe ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #5 on: May 10, 2011, 07:49:37 PM »
Rasa kalu nak pakai moto balik, memang nak amik yang ni....
Eddie kartolo, kalu kawan² amik dari ko, apa privilegenye...?

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #6 on: May 10, 2011, 08:40:12 PM »
tahniah bro..wah,lepas boleh ajak konvoi jauh-jauh sikit turun betong ke...

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #7 on: May 10, 2011, 09:37:20 PM »
Rasa kalu nak pakai moto balik, memang nak amik yang ni....
Eddie kartolo, kalu kawan² amik dari ko, apa privilegenye...?

 ??? eddie..nak tau jugak apa privilege tuh... :-\ aku ketinggalan la ni :'(

ston..jom ston...i tau u memang kumpul and tunggu masa mau bikin come back...

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #8 on: May 10, 2011, 09:39:27 PM »
hehehe aje la kau yekk glovesidi.. mentang2 dah pakai moto nie..bau kedai lagi.. tayar berkilat hehehhe

sesiapa nak beli boleh oder dgn aku ...hehehhehehe ;D


hehe.. ;D  kuat mengusik u ni... :P

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #9 on: May 10, 2011, 09:43:29 PM »
tahniah bro..wah,lepas boleh ajak konvoi jauh-jauh sikit turun betong ke...

hehe..passbook tak berapa clear bro.. :-X ada masa kalu..mau pegi juga ..aummm

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #10 on: May 10, 2011, 10:34:17 PM »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D


kebanggaan malaysia diatas misinya..tahniah EM1M

mmoOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO


rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #11 on: May 10, 2011, 11:39:41 PM »
hajat tu macam nak buy one lah . tapi ari tu test naik, cecah hujung jari jerk .  ;D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #12 on: May 11, 2011, 04:30:06 AM »
hajat tu macam nak buy one lah . tapi ari tu test naik, cecah hujung jari jerk .  ;D

ok la jugak.. ada orang tu, dah la tonjet, cecah ibu jari sebelah kaki je, sebelah lagi terapung.. wakaka..

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #13 on: May 11, 2011, 08:04:55 AM »
beli dulu... baru tahu.. hehheheh

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: K4w45akI V3rsYs
« Reply #14 on: May 11, 2011, 02:08:13 PM »
hajat tu macam nak buy one lah . tapi ari tu test naik, cecah hujung jari jerk .  ;D

ok la jugak.. ada orang tu, dah la tonjet, cecah ibu jari sebelah kaki je, sebelah lagi terapung.. wakaka..


 ::) hehe sape la tu weii lemax...hehe

hajat tu macam nak buy one lah . tapi ari tu test naik, cecah hujung jari jerk .  ;D

ala ..zx11 boleh..ni ringan jak...ok dah i tengok u ride hari tuh...


 

Jumlah User Yang Telah Visit