Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident  (Read 2395 times)

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« on: March 30, 2011, 08:15:11 PM »
Satu insiden yang tak patut berlaku,lebih² lagi masa race.
Semua benda high end.Tapi still jadik benda macam ni.
Inilah orang kata: Malang Tak Berbau.
Nasib baik tak ada yang mati.... ::)

Rider: Maxime Berger
Team: Supersonic Ducati

DUCATI TUUU.......... :o


eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #1 on: March 30, 2011, 09:06:11 PM »
mati la makenik tayar dia..skru boleh tanggal ...hehhehehhe

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #2 on: March 30, 2011, 09:07:30 PM »
yup..serius,masa tengok race ni rasa mcm pelik plak
benda simple mcmni pun leh jd pd pasukan yg world class... ???

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #3 on: March 30, 2011, 09:25:46 PM »
bukan setakat mati jek mekanik tu .. malah digelek diseksa dan disula dulu hehe.. error macam ni pun boleh jadik.. adehh  ???

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #4 on: March 30, 2011, 09:28:03 PM »
tapi kan ..team dia org mesti gelak golek2..... hahahhah.... :D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #5 on: March 30, 2011, 10:13:32 PM »
Nak salahkan mekanik pun tak boleh gak sebab sebenarnya bukan skru/bolt yang tertanggal.Tapi rim sukan tu dah "retak menanti belah".Selalunye bab retak² yang kecik ni memang susah nak detect.Kene buat NDT(Non Destructive Test) baru boleh perasan.Itupun amik masa gak nak check satu² tempat.Mungkin lepas insiden ni diorang lagi berhati²...

Lagi satu insiden ialah:

Juara Dunia 2010, Max Biaggi didenda 3000 Euros sebab "menampar" Marco Melandri

Insiden berlaku selepas masa Superpole 2, Melandri terpaksa abort flying lap selepas dia "berlaga" dengan Biaggi yang masa tu tengah berada di racing line.
Masa tengah riding, dia dorang tak puas hati sambil angkat².Melandri kejar Biaggi sampai kat "Melbourne Corner",acah Biaggi sampai dia terbabas.Lepas riding Biaggi tak puas hati, terus pegi kat Kem Yamaha insiden tu boleh tengok bila korang klik gambar kat bawah ni




eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #6 on: March 31, 2011, 12:15:12 AM »
apa la biaggi..... sikit punya hal.....  ???

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #7 on: March 31, 2011, 07:00:08 AM »
Dia ni memang. Suka sangat carik musuh. >:(

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #8 on: April 05, 2011, 05:17:44 AM »
tertekan la tu sbb dia rasa mcm susah aje nak pertahankan kejuaraan dia tahun ni..

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #9 on: April 05, 2011, 02:01:32 PM »
Melandri memang hati kering...

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #10 on: April 05, 2011, 04:17:55 PM »
bro ston..mana Motogp & BSB?? letak la kelender... senang nak tgk... bila race hehheh ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #11 on: April 05, 2011, 04:23:35 PM »
Atas permintaan,malam kang saya letak ye bro eddie... ;)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: WSBK 2011 Round 2 ,Donington Park incredulous incident
« Reply #12 on: April 05, 2011, 04:26:49 PM »
Atas permintaan,malam kang saya letak ye bro eddie... ;)

heheheh U are my prennnn.... ;)

 

Jumlah User Yang Telah Visit