Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Semangat Riding!  (Read 5832 times)

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Semangat Riding!
« on: May 17, 2011, 03:28:54 PM »
Selalu kita dengar motor CC besar sahaja yang cross border dan menjelajah beribu-ribu kilometers tetapi jangan tak percaya ada geng yang bermotorsikal CC kecil pun boleh cross border bukan hanya ke southern Thai tetapi sehingga ke China!

Abang Acid mungkin tidak asing lagi di Malaysian Bikers, beliau berasal dari Muar Johor, semangat riding beliau amat saya respect. Beliau dan group bukan hanya telah menawan dan menakluk seluruh Malaysia dengan motor cubchai mereka tetapi telah menjelajah sehingga ke Negeri China!!

Semangat riding beliau memang terserlah dan harus dicontohi oleh fellow bikers yang lain, journey your guys akan menjadi pembakar semangat buat kami disini. Abang Acid and geng you have proved our tagline "Its not what you ride, its that you ride!"






Picture courtesy of Abang Acid fotopages.
http://abg-acid.fotopages.com/

« Last Edit: May 17, 2011, 03:31:45 PM by rafi »

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #1 on: May 17, 2011, 09:19:30 PM »
 ;) salute sama bro ni...
bak kata org 'dimana ada kemahuan,di situ ada jalan'

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #2 on: May 18, 2011, 04:17:45 AM »
Bravo bravo to Abang Acid Melaka Muar & the gang
 ;D ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #3 on: May 18, 2011, 01:49:47 PM »
abg acid tuuuu..... 0km ..aku pun x pernah sampai hehehhe apa lagi sampai negara China mcm abg acid Muar hehheeh TAHNIAH laa... jauh perjalanan luas pandangan & pengalaman...

Aku nie kalu nampak awek peewwwiitttt aje luas pemandangan aku wakakakka :D

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #4 on: May 19, 2011, 05:34:55 PM »
It's not what you ride, it's that YOU ride! ...kecik besar bukan halangan..



selamat berkelana sahabat semua

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #5 on: May 19, 2011, 08:45:37 PM »

Aku nie kalu nampak awek peewwwiitttt aje luas pemandangan aku wakakakka :D


 ;D ;D perghhh... :P

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #6 on: May 30, 2011, 10:18:46 PM »
pehhh... hebat dia ni... smpai china...  :o :o
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

aLdY DuA

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
  • sabor je lah...
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #7 on: May 31, 2011, 11:54:35 AM »
pergh.. ini semangat kena kuat.... respect abg acid.. 8)
dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah,

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #8 on: May 31, 2011, 12:30:13 PM »
tu pun kerajaan pggl balik, klu tak mau sampai rusia... ;D

bedoqstar

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #9 on: June 04, 2011, 08:20:42 AM »
betul, saya sokong bukan moto cc besar jer leh jalan jauh, yg penting mindset rider tu sendiri, 1 of the toughest road saya penah try is Trans Indo tour naik kapchai byk laluan ngeri dan pengajaran

Trans Indo route


Carpet ride Belilas - Palembang


hari hari mcm ni kat sumatera


lori bermaharajalela sepanjang jalur timur sumatera


wajah pintu masuk arah jambi


Gunung Bromo


kawah Bromo


landed di Bromo



« Last Edit: June 04, 2011, 08:31:10 AM by bedoqstar »

lean on Pisa - Europe Tour

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #10 on: June 04, 2011, 09:44:04 AM »
kat melaka nie mane boleh kami dptkan majalah WTR....

bedoqstar

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #11 on: June 04, 2011, 10:58:56 AM »
kat melaka nie mane boleh kami dptkan majalah WTR....

biasanya kat kedai mamak dah ada, saya pernah jumpa di 2-3 kedai dekat tengkera dan kedai buku dalam tesco

lean on Pisa - Europe Tour

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #12 on: June 04, 2011, 01:24:35 PM »
terima kasih tuan.

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Semangat Riding!
« Reply #13 on: June 04, 2011, 03:56:47 PM »
Bro Star.. berapa kena bayaran untuk Carnet?

bedoqstar

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Semangat Riding!
« Reply #14 on: June 04, 2011, 05:20:10 PM »
Bro Star.. berapa kena bayaran untuk Carnet?

carnet RM500 jer setahun, tp BG atau BD deposit 1-1 ikut pasaran harga moto

lean on Pisa - Europe Tour

 

Jumlah User Yang Telah Visit