Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: masaalah brek.  (Read 8916 times)

ariffversys

  • Staff
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
masaalah brek.
« on: May 19, 2011, 11:03:49 AM »
brek belakang tak mencenkam sgt, adakah memang begitu?,atau kena tukar, info pls.
saya slow aje dan berhemah

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #1 on: May 23, 2011, 10:55:08 PM »
pakai break belakang hanya kat trafik light aje...hehhehehe ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #2 on: May 28, 2011, 09:25:06 PM »
bro pnye brek abs kot.. hehehe... ::)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #3 on: May 29, 2011, 05:50:28 PM »
ye.. betul tu hahhaha.... bkn la...

penggunaan brek banyak digunakan atau kebanyakkan brek hadapan..... brek belakang amat kurang digunakan...  tetapi kalu time hujan.. brek belakang digunakan bila diperlukan.

ada juga... rider yg menggunakan brek belakang semasa corner dan dlm corner... nie hanya rider yg amat mahir... bagi tambah cengkaman kpd tayar belakang..... tapi dinasihatkan kpd yg kurang mahir atau nak cuba2 ..better jgn.. kesilapan kecil mengundang bahaya.

ariffversys

  • Staff
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #4 on: June 02, 2011, 08:42:05 PM »
tks atas info brp eddie, wa baru nak jinak2 dgn moto besar, bab2 moto masih kekurangan ilmu, harap dpt tunjuk ajar dari otai2 Melaka Bikers.huhhuhhikhikwuaaaaaaa.
saya slow aje dan berhemah

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: masaalah brek.
« Reply #5 on: June 02, 2011, 09:21:35 PM »
brek belakang tak mencenkam sgt, adakah memang begitu?,atau kena tukar, info pls.

perkara biasa pada er6... suruh ah chai gosokkan sikit brake pad tu

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #6 on: June 03, 2011, 12:25:11 AM »
Klau ikut pngalaman sy, sy bawak moto laju2 pastu tekan brek kuat2...
Kuat2 tau, klau bleh pakai tumit sambil bdiri.... Kompom cun...

                              Pascal = Sesumpah

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #7 on: June 03, 2011, 06:06:13 PM »
haahahahahahaha..... nasihat yg baik.... tu hanya utk penunggang pro mcm en jer....

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #8 on: June 13, 2011, 08:31:57 PM »
salam semua,masalah yang dihadapi bro arif er6f itu adelah perkara biasa,tapi jangan ambik remeh.utk motor2 kluaran baru mustahil sistem brek hos ble bocor atau ter sumbat dan sebagainye,ade dua masalah disitu satu mungkin tekanan udara dalamsistem breake dah masuk,sekiranye berlaku kita ble flush balik utuk buang tekanan udara dan minyak,supaya minyak yang lama kluar dan minyak yang baru masuk sekiranye keaadan minyak brake masih baik jus tambah saje,,klu nak lebih baik tamabah saje minyak baru jenis dot 4 atau dot 5..masalah kedua tentang kualiti brake pad itu sendiri,contoh brake standart kualiti memang baik tapi dia tak tahan suhu yang havy duty,bertamabah iklim di malaysia negara kita yang cukup panas,,klu nak cari brake yang berkualiti cari lah orijernal oem ginuen part high temp havy duty brand seramik,atau campuran seramik.brake pad jenis ini cukup tahan panas sehingga 5000%diegri....
utuk brake pad yang biasa ia tak mencapai suhu yang begitu tinggi sebap saye percaye kita kerap menggunakan brake lebih lagi motor dalam keadaan laju lepas tu kita main brake,apakan jadi terhadap brake pad bila dia terlalu panas compartmen brake akan menjadi keras suadah tentu ia kurang mencengkam dan tak dapat berkerja dengan baik,

minyak brake dot 4 dengan dot 5 berbeza dengan cara ia berkerja dan kualitinye,minyak brake dot 5 adelah jenis minyak brake yang baru dan kluarannye  anlimited ia juga tahan suhu yang begitu panas berbanding dengan dot 4...pergerakan nye sewaktu membrake lebih laju dan cepat mencengkam,bendalirnye lebih cair dan tebal,itu yang menyebapkan lebih tahan ke hightemp havy duty...so semoga info ini sedikit sebanyak dapat membantu rakan2 semua,,utk part ble bertanyekan kat ah cai ade stock ble dapat tak....
senyum selalu......

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #9 on: June 13, 2011, 10:40:41 PM »
salam semua,masalah yang dihadapi bro arif er6f itu adelah perkara biasa,tapi jangan ambik remeh.utk motor2 kluaran baru mustahil sistem brek hos ble bocor atau ter sumbat dan sebagainye,ade dua masalah disitu satu mungkin tekanan udara dalamsistem breake dah masuk,sekiranye berlaku kita ble flush balik utuk buang tekanan udara dan minyak,supaya minyak yang lama kluar dan minyak yang baru masuk sekiranye keaadan minyak brake masih baik jus tambah saje,,klu nak lebih baik tamabah saje minyak baru jenis dot 4 atau dot 5..masalah kedua tentang kualiti brake pad itu sendiri,contoh brake standart kualiti memang baik tapi dia tak tahan suhu yang havy duty,bertamabah iklim di malaysia negara kita yang cukup panas,,klu nak cari brake yang berkualiti cari lah orijernal oem ginuen part high temp havy duty brand seramik,atau campuran seramik.brake pad jenis ini cukup tahan panas sehingga 5000%diegri....
utuk brake pad yang biasa ia tak mencapai suhu yang begitu tinggi sebap saye percaye kita kerap menggunakan brake lebih lagi motor dalam keadaan laju lepas tu kita main brake,apakan jadi terhadap brake pad bila dia terlalu panas compartmen brake akan menjadi keras suadah tentu ia kurang mencengkam dan tak dapat berkerja dengan baik,

minyak brake dot 4 dengan dot 5 berbeza dengan cara ia berkerja dan kualitinye,minyak brake dot 5 adelah jenis minyak brake yang baru dan kluarannye  anlimited ia juga tahan suhu yang begitu panas berbanding dengan dot 4...pergerakan nye sewaktu membrake lebih laju dan cepat mencengkam,bendalirnye lebih cair dan tebal,itu yang menyebapkan lebih tahan ke hightemp havy duty...so semoga info ini sedikit sebanyak dapat membantu rakan2 semua,,utk part ble bertanyekan kat ah cai ade stock ble dapat tak....

thanks bro... byk btol info tahu...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #10 on: June 14, 2011, 05:43:59 PM »
Same la, cume lain teknik je...

                              Pascal = Sesumpah

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #11 on: June 14, 2011, 10:44:19 PM »
ade jer ko eikkk...... hahahahahahahaha...........

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #12 on: June 16, 2011, 05:32:08 PM »
salam semua,,,
brake oil fluid dot 5 memang bagus,ia tahan panas dan tidak cepat berbuih ketika suhu yang panas semasa operasi...dan brake flid pn banyak jenis juga yang di kluarkan...diantaranya dot 5.1 n.....jadi saya rasa dot 5 dah cukup memadai penggunaannye itu pn dah cukup bagus....tap utk ory oil brake fluid dot 5....saya ble dapat by singapore......orygenal oem ginuen part....wasalammm....


so bro aswad kelam kabut lai lai lai......kena  tahu bro jangan pandai wikang je,bru lah melor terangkat duduk belakang....apa mcam motor baru mahu cuba.....
senyum selalu......

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #13 on: June 16, 2011, 06:57:10 PM »
Aku pakai minyak buruh je, tp bukan dot 5, aku nye yg 5liter..

                              Pascal = Sesumpah

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: masaalah brek.
« Reply #14 on: June 16, 2011, 09:47:32 PM »
tu le ko,orang dah paki minyak zaitun ko pakai masih pakai minyak zaitun,,,,bengong....
senyum selalu......

 

Jumlah User Yang Telah Visit