Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!  ( 23928 )

perantau

  • Lesen L
  • *
  • : 45
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #15 : May 31, 2011, 05:07:08 PM »
aku tgk sticker tu tampal kat Z1000, moto askar aku tu blh tampal ke, he he he

afendy_arab

  • Lesen GP
  • *****
  • : 1051
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #16 : June 01, 2011, 01:16:23 AM »
boleh bos klu tampal kat CBR tu mesti cun...

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #17 : June 01, 2011, 09:01:40 AM »
Terima kasih diatas sambutan yang sungguh overwhelming.. setakat ini lebih 50 keping sticker sudah terjual! Untuk pengetahuan anda buat masa ini sticker dijual pada harga kos iaitu RM8 tanpa sebarang keuntungan kerana tujuan utama kita disini adalah untuk bersatu sebagai bikers dibawah satu bumbung yang besar iaitu Melaka Bikers. Insyaallah dimasa hadapan mungkin sedikit bayaran akan dikenakan bagi tujuan menampung kos petrol untuk pergi balik buat sticker.


hehe, saya dah beli dua satu utk moto satu utk helmet, manyak cantik lo ini stickers, tak sabar tunggu baju melaka bikers pulak, bila nak ada, bro rafi.
Terima kasih bro Ariff. Insyaallah dalam masa 2minggu ini kita akan designkan baju MB pulak! Tungguuuu...


: N.M. HILMI
abg rafi sy nk tempah satu...
Bro Hilmi boleh beli direct dari kedai Ah Chai di Semabok.. stock adalah terhad so siapa cepat dia dapat  ;D


: perantau
aku tgk sticker tu tampal kat Z1000, moto askar aku tu blh tampal ke, he he he
thanks boss beli sticker semalam ..amacam dah tampal?






AZAM

  • Lesen L
  • *
  • : 42
  • azam
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #18 : June 01, 2011, 01:06:58 PM »
Salam 1MB!

Terima kasih diatas sokongan padu anda semua terhadap Melaka Bikers. Untuk mengeratkan lagi silaturrahim diantara MB'ian serta pengenalan identiti riding anda maka sticker logo MB telah dicetak untuk ditampal di Motor kesayangan anda.

Untuk pengetahuan anda sticker ini adalah jenis 3M dan jenis pantul cahaya dan menggunakan teknik cutting machine plotter bukannya ink printed. Harga kos yang paling murah setakat ini ialah RM8 / sticker saiz 2inci. Buat masa ini jualan sticker ini adalah pada harga sama iaitu RM8/unit dan tiada sebarang keuntungan diambil.

Sticker boleh didapati dari Rafi - 0126774777 atau di Kedai Motor Ah Chai di Semabok.

Contoh Sticker:



 

Salam bro aku nak 2 pasang 1 pasang nak lekat kat moto satu pasang lagi bini aku nak le katkan kat aisbox n dapur gas dia pun sebok minat. pasal lago tu nampak cantik jangan lupa tu rafi nati aku balik nak 2 pasang ok jgn lupa tuuu. ::) ::) ::) :o :-* :'(
« : June 01, 2011, 01:32:45 PM Administrator »

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #19 : June 01, 2011, 03:11:51 PM »
Salam bro aku nak 2 pasang 1 pasang nak lekat kat moto satu pasang lagi bini aku nak le katkan kat aisbox n dapur gas dia pun sebok minat. pasal lago tu nampak cantik jangan lupa tu rafi nati aku balik nak 2 pasang ok jgn lupa tuuu. ::) ::) ::) :o :-* :'(

okay boss.. perghh org rumah pun tak melepas!! CayookkkK!!!!  ;D ;D ;D ;D

faizal kapal

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 575
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #20 : June 01, 2011, 09:07:48 PM »
steady la bro....design logo tu mmg cun... lain dri lain...nampak kemelayuan asli di dalam logo tu... skali tgok org dah tahu logo ni memang dri melaka...
thumbs up... :)
Go faster still! Enjoy it.It's life, it's living, it's fun

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • : 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #21 : June 01, 2011, 09:12:56 PM »
Canteek....Rafi,nnti bilo den balik Melako nnti den Hello.....nak 2 keping kiri dan kanan.TQ
Know your limits,ride safely.......MBX4038

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #22 : June 01, 2011, 09:17:12 PM »
Terima kasih kepada designer En Sakif dari Magic Clickers, beliau adalah orang yang designkan logo atas arahan En Rafi.  ;D ;D ;D ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #23 : June 01, 2011, 09:24:03 PM »
steady la bro....design logo tu mmg cun... lain dri lain...nampak kemelayuan asli di dalam logo tu... skali tgok org dah tahu logo ni memang dri melaka...
thumbs up... :)

Terima kasih bro.. thanks to my bro Sakif yg designkan...hamba just bagi idea sikit2 aje  ;D Alhamdulillah ramai yang beli duk menampal..tadi aku nampak Ex5 pun tampal kat banda hilir... cayookk!

: Hairol21
Canteek....Rafi,nnti bilo den balik Melako nnti den Hello.....nak 2 keping kiri dan kanan.TQ
Insyaallah boleh bro..call aje

sakif khan

  • Lesen L
  • *
  • : 1
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #24 : June 01, 2011, 09:34:14 PM »
Thanks bro for the compliment!  :)

pojon

  • Lesen L
  • *
  • : 7
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #25 : June 01, 2011, 11:33:00 PM »
Good Job. Well Done Bro Rafi

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #26 : June 02, 2011, 04:13:46 PM »
kedai ah cai tu dkt2 mana??? bro lemax update kn lh map ke kedai tu.. hehehe   :D :D :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

wsqtai

  • Lesen B3
  • **
  • : 102
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #27 : June 02, 2011, 10:24:17 PM »
just got the left side sticker from Ah chai.... Thanks!!

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • : 112
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #28 : June 02, 2011, 11:22:43 PM »
salam semua,,stiker memang cun dan banyak maksud disitu,,,utuk bro rafi tq kerana memberi info satu pertolongan yang sedikit sebanyak meringankn beban semasa mengalami kerosakan di rantau abg terengganu...wlupn pomen tu tak dapat datang sedikit sebanyak info yang diberikan di area dungun rantau abg dan kuala terengganu,mat berguna..thankas rafi n rizal cbr 900...
senyum selalu......

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Dapatkan Sticker Logo Melaka Bikers Sekarang!
« #29 : June 03, 2011, 10:56:27 AM »
salam semua,,stiker memang cun dan banyak maksud disitu,,,utuk bro rafi tq kerana memberi info satu pertolongan yang sedikit sebanyak meringankn beban semasa mengalami kerosakan di rantau abg terengganu...wlupn pomen tu tak dapat datang sedikit sebanyak info yang diberikan di area dungun rantau abg dan kuala terengganu,mat berguna..thankas rafi n rizal cbr 900...

tak perlu mention .. kita kan bikers and bikers are brothers! mana tahu hari ni hari awak.. esok esok hari kita pulak hehe  ;D

 

Jumlah User Yang Telah Visit