Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: jom cite sape kene saman  (Read 10294 times)

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
jom cite sape kene saman
« on: June 02, 2011, 12:54:07 AM »
      aku penah kene saman mase ride
sbb aku x pamer L, heee...
tp tu dulu... x baik la polis tu, ade
 ke patut, wat sekatan jln sblah pastu
bleh plak lompat kat jln sblah tahan ktorg..
     korg xde cite pasal kene saman ke?
mai la konsi bsame...

                              Pascal = Sesumpah

aLdY DuA

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
  • sabor je lah...
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #1 on: June 02, 2011, 09:36:29 AM »
pglaman dulu ms sekolah.. kene saman sebab pakai no plat kaler hitam..
polis 2 ckp xpnh jumper.. no plat hitam kecuali teksi.. siap panggil kwn2 die..
dkt situ jgk kena kopek no plat 2 hehehe.. alasan nmpk kelainan hehe..

sampai skrg msh ingt lagi.. :D
dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah,

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #2 on: June 02, 2011, 12:24:16 PM »
Ini saman fresh... 2 hari lalu pergi ke Kluang..bini aku yg tengah mengandung 4 bulan teringin nak makan kat Kluang dengan motor plak tu.. ntah apa giler daaa  ???  tapi kalau tak nak anak yg bakal lahir tu duk asyik meliurrr maka aku pun bawak bini aku yg mengidam tu.. org tua2 kata kena munurut kata bini kalau dah duk mengidam...  :P

Nak dibuat cerita masa balik lalu highway kat area Pegoh.. aku nampak Pak Polisi berkereta Mitsubishi Evolution 10 mengekori belakang aku... speed masa tu aku bawak 140km/h... ye laaah bini mengandung takkan nak berdesup... tetiba si mamat pak polisi ini on siren suruh berhenti... sebagai seorang penunggang yang behemah aku ikut arahan berhenti.. ya lah kalau aku mat rempit naya dia nak kejau aku hahaha  ;D ..

Berhenti aje dua pak polisi badan sasa dengan muka bengis keluar.. tanpa helo hi salam terus mintak lesen memandu dan ic.. pastu mintak tengok roadtax... masa tu aku dengan bini atas motor.. so aku cakaplah kat bini .. sayang turun jap roadtax bawah bontot ko hehehe... pak polisi tu macam bengang aje dengau hehe.. lepas tengok roadtax dia cakap ini nombor plate motor tak ikut spesifikasi .. aku pun kata "Ya ke?" .. aku pun tak cakap apa - apa nak mintak tolong ke apa ke... dia pun teruih duk menulis saman.. dalam dia tengah tulis saman seorang lagi pak polisi keluarkan kamera untuk mengambil gambar plate motor aku... aku pun teringat pasal kamera truih keluarkan hp aku dah suruh bini aku pose .. sambil aku berkata dengan agak kuat .." sayang senyum sikit ..bukan senang nak kena tahan ngan kereta Polisi Eeboo.." sambil bini aku menunjukkan sign peace... dia orang sibuk saman dan amik gambar motor aku .. aku pulak sibuk berposing dengan kamera hahaha.. ;D ;D ;D :D :D :D... mesti dia kata mamat nie gila ke apa.. dah lah aku saman dia tapi ceria aje.. :o  ya lah takkan nak nangis dengan muka monyot?.. dah salah saman ajelah.. kalau pak polisi yang lebih mesra bolehlah kita slow talk minta maaf ke apa ke.. hulur tak boleh laa itu kan salah  :-X .... ini pak polisi yang tak tahu nak bagi salam... mungkin kereta tu dia baru belik ..eksen sikit  ::) so dia lupa macam mana nak berinteraksi dengan orang awam.... hehehe...  

dalam record saman aku ... aku ada 37 saman speedtrap sahaja di highway (kereta 35 motor 2 - alhamdulillah semua dibayar habis).. tak pernah kena saman lain... inilah kali pertama kena saman nombor plate

« Last Edit: June 02, 2011, 12:26:16 PM by rafi »

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #3 on: June 02, 2011, 04:34:24 PM »
sy masih dlm rekod bersih xde saman.... huhu...  :P :P :P
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #4 on: June 02, 2011, 09:15:52 PM »
aku pernah kena sekali... saman speed trap time konvoi. dlm byk2 motor tu.. motor aku jer yg kena saman. motor yg lain2 cam motor eddie... lajak... anne... and lain2 yg laju2 tu tak kena plak. kena kat area lebuh ayer keroh. tak salah aku dari keluar tol sampai depan zoo kot... aku mmg tak puas hati sebab kenapa motor aku sorang jer yang kena!!!!

kira pecah rekod aku sebab ni la 1st time kena saman. selama aku bawak kete tak pernah kena... ni bawak motor dgn kelajuan 100 kmj dah kena saman...huhuhuhu

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #5 on: June 02, 2011, 09:19:14 PM »
aku pernah kena sekali... saman speed trap time konvoi. dlm byk2 motor tu.. motor aku jer yg kena saman. motor yg lain2 cam motor eddie... lajak... anne... and lain2 yg laju2 tu tak kena plak. kena kat area lebuh ayer keroh. tak salah aku dari keluar tol sampai depan zoo kot... aku mmg tak puas hati sebab kenapa motor aku sorang jer yang kena!!!!

kira pecah rekod aku sebab ni la 1st time kena saman. selama aku bawak kete tak pernah kena... ni bawak motor dgn kelajuan 100 kmj dah kena saman...huhuhuhu

yang nie speed trap dia kat kona menurun depan ngan jalan masuk Mini Malaysia.. kat sini aje aku dah kena 2 saman keta... kelajuan dibenarkan 80km/h  ???

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #6 on: June 02, 2011, 09:27:00 PM »
tu la rafi... motor aku 100kmj jer time tu... tapi motor2 yg lain 150 kmj ke atas...naper yg lain2 tu tak kena sekali speedtrap... sengaja jer pak polisi tu dengki dgn motor aku yg hensem tu.

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #7 on: June 03, 2011, 12:04:00 AM »
best cite rafi, klau aku jumpe polis camtu,
muke die pun aku xnak tengok,, klau die mintak
lesen aku bg care kepet lesen cam kepet rokok
tnpa mlihat muke die... heee...

monsien plak yg ko g bawak slow nape,
bawak je 180km, kompom die xdpt tangkap....

                              Pascal = Sesumpah

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #8 on: June 03, 2011, 06:09:39 PM »
best cite rafi, klau aku jumpe polis camtu,
muke die pun aku xnak tengok,, klau die mintak
lesen aku bg care kepet lesen cam kepet rokok
tnpa mlihat muke die... heee...

monsien plak yg ko g bawak slow nape,
bawak je 180km, kompom die xdpt tangkap....
sy kagum dgn idea2 en tu..... hahahahahahahaha....

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #9 on: June 04, 2011, 12:03:52 AM »
best cite rafi, klau aku jumpe polis camtu,
muke die pun aku xnak tengok,, klau die mintak
lesen aku bg care kepet lesen cam kepet rokok
tnpa mlihat muke die... heee...

monsien plak yg ko g bawak slow nape,
bawak je 180km, kompom die xdpt tangkap....

sy tahu gaya bg tu mcm mana.. hahahaha.. sumpah polis tu panas nye.. hahahahah  ;D ;D ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #10 on: June 04, 2011, 01:07:56 AM »
Hehehe... Pompompom...

                              Pascal = Sesumpah

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #11 on: June 04, 2011, 05:09:57 AM »
tu la rafi... motor aku 100kmj jer time tu... tapi motor2 yg lain 150 kmj ke atas...naper yg lain2 tu tak kena sekali speedtrap... sengaja jer pak polisi tu dengki dgn motor aku yg hensem tu.

mohsin... aku rasa kau bawak tak laju ..pasal tu polis tu bengang saman kau....heeheheheh ;D

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #12 on: June 04, 2011, 08:48:40 PM »
tu la rafi... motor aku 100kmj jer time tu... tapi motor2 yg lain 150 kmj ke atas...naper yg lain2 tu tak kena sekali speedtrap... sengaja jer pak polisi tu dengki dgn motor aku yg hensem tu.

mohsin... aku rasa kau bawak tak laju ..pasal tu polis tu bengang saman kau....heeheheheh ;D

[/quote

Tu la, ramai ckp die slalu bawak x laju...

                              Pascal = Sesumpah

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #13 on: June 04, 2011, 08:57:44 PM »
      aku penah kene saman mase ride
sbb aku x pamer L, heee...
tp tu dulu... x baik la polis tu, ade
 ke patut, wat sekatan jln sblah pastu
bleh plak lompat kat jln sblah tahan ktorg..
     korg xde cite pasal kene saman ke?
mai la konsi bsame...

time tu tngh bwk vrsys ke??
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: jom cite sape kene saman
« Reply #14 on: June 04, 2011, 10:13:31 PM »
xla... bawa moto nouvo...
dulu mmg xde lesen pun... pakai L je..

                              Pascal = Sesumpah

 

Jumlah User Yang Telah Visit