Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Zon Bahasa Melayu > Sembang-Sembang Kedai Kopi

jom cite sape kene saman

(1/7) > >>

arswadvers:
      aku penah kene saman mase ride
sbb aku x pamer L, heee...
tp tu dulu... x baik la polis tu, ade
 ke patut, wat sekatan jln sblah pastu
bleh plak lompat kat jln sblah tahan ktorg..
     korg xde cite pasal kene saman ke?
mai la konsi bsame...

aLdY DuA:
pglaman dulu ms sekolah.. kene saman sebab pakai no plat kaler hitam..
polis 2 ckp xpnh jumper.. no plat hitam kecuali teksi.. siap panggil kwn2 die..
dkt situ jgk kena kopek no plat 2 hehehe.. alasan nmpk kelainan hehe..

sampai skrg msh ingt lagi.. :D

rafi:
Ini saman fresh... 2 hari lalu pergi ke Kluang..bini aku yg tengah mengandung 4 bulan teringin nak makan kat Kluang dengan motor plak tu.. ntah apa giler daaa  ???  tapi kalau tak nak anak yg bakal lahir tu duk asyik meliurrr maka aku pun bawak bini aku yg mengidam tu.. org tua2 kata kena munurut kata bini kalau dah duk mengidam...  :P

Nak dibuat cerita masa balik lalu highway kat area Pegoh.. aku nampak Pak Polisi berkereta Mitsubishi Evolution 10 mengekori belakang aku... speed masa tu aku bawak 140km/h... ye laaah bini mengandung takkan nak berdesup... tetiba si mamat pak polisi ini on siren suruh berhenti... sebagai seorang penunggang yang behemah aku ikut arahan berhenti.. ya lah kalau aku mat rempit naya dia nak kejau aku hahaha  ;D ..

Berhenti aje dua pak polisi badan sasa dengan muka bengis keluar.. tanpa helo hi salam terus mintak lesen memandu dan ic.. pastu mintak tengok roadtax... masa tu aku dengan bini atas motor.. so aku cakaplah kat bini .. sayang turun jap roadtax bawah bontot ko hehehe... pak polisi tu macam bengang aje dengau hehe.. lepas tengok roadtax dia cakap ini nombor plate motor tak ikut spesifikasi .. aku pun kata "Ya ke?" .. aku pun tak cakap apa - apa nak mintak tolong ke apa ke... dia pun teruih duk menulis saman.. dalam dia tengah tulis saman seorang lagi pak polisi keluarkan kamera untuk mengambil gambar plate motor aku... aku pun teringat pasal kamera truih keluarkan hp aku dah suruh bini aku pose .. sambil aku berkata dengan agak kuat .." sayang senyum sikit ..bukan senang nak kena tahan ngan kereta Polisi Eeboo.." sambil bini aku menunjukkan sign peace... dia orang sibuk saman dan amik gambar motor aku .. aku pulak sibuk berposing dengan kamera hahaha.. ;D ;D ;D :D :D :D... mesti dia kata mamat nie gila ke apa.. dah lah aku saman dia tapi ceria aje.. :o  ya lah takkan nak nangis dengan muka monyot?.. dah salah saman ajelah.. kalau pak polisi yang lebih mesra bolehlah kita slow talk minta maaf ke apa ke.. hulur tak boleh laa itu kan salah  :-X .... ini pak polisi yang tak tahu nak bagi salam... mungkin kereta tu dia baru belik ..eksen sikit  ::) so dia lupa macam mana nak berinteraksi dengan orang awam.... hehehe...  

dalam record saman aku ... aku ada 37 saman speedtrap sahaja di highway (kereta 35 motor 2 - alhamdulillah semua dibayar habis).. tak pernah kena saman lain... inilah kali pertama kena saman nombor plate

N.M. HILMI:
sy masih dlm rekod bersih xde saman.... huhu...  :P :P :P

mohsin_chan:
aku pernah kena sekali... saman speed trap time konvoi. dlm byk2 motor tu.. motor aku jer yg kena saman. motor yg lain2 cam motor eddie... lajak... anne... and lain2 yg laju2 tu tak kena plak. kena kat area lebuh ayer keroh. tak salah aku dari keluar tol sampai depan zoo kot... aku mmg tak puas hati sebab kenapa motor aku sorang jer yang kena!!!!

kira pecah rekod aku sebab ni la 1st time kena saman. selama aku bawak kete tak pernah kena... ni bawak motor dgn kelajuan 100 kmj dah kena saman...huhuhuhu

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version