Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Jalan-Jalan Cari Makan  (Read 14803 times)

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #30 on: August 06, 2011, 02:11:23 PM »
Kalau nak pekena satey yg best, beso dan harga perpatutan... dekat sederet kedai sebelah Petronas Simpang Ampat. Sate dia mmg beso2 mcm sate kajang... 60 sen jer secucuk, sedap plak tu.

lg satu kat area bas stand alor gajah... boleh tahan la. ni yg aku pernah jumpa la... kalau ader yg lg best kat area2 bandar lg bagus.

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #31 on: August 06, 2011, 02:21:18 PM »
Kalau nak pekena satey yg best, beso dan harga perpatutan... dekat sederet kedai sebelah Petronas Simpang Ampat. Sate dia mmg beso2 mcm sate kajang... 60 sen jer secucuk, sedap plak tu.

lg satu kat area bas stand alor gajah... boleh tahan la. ni yg aku pernah jumpa la... kalau ader yg lg best kat area2 bandar lg bagus.

yang tempat lori berhenti selalu tu ke?..hemm nak rasa nie  :P

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #32 on: August 06, 2011, 02:39:01 PM »
Kalau nak pekena satey yg best, beso dan harga perpatutan... dekat sederet kedai sebelah Petronas Simpang Ampat. Sate dia mmg beso2 mcm sate kajang... 60 sen jer secucuk, sedap plak tu.

lg satu kat area bas stand alor gajah... boleh tahan la. ni yg aku pernah jumpa la... kalau ader yg lg best kat area2 bandar lg bagus.

yang tempat lori berhenti selalu tu ke?..hemm nak rasa nie  :P

 aq slalu gk lalu situ sbb rumah sewa aq dkt2 situ je.. hehehe.. sate dia mmg best.. besar2,, ade rempah2 lg tu,, pehh
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #33 on: August 08, 2011, 11:17:00 AM »
nak try la kat situ

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #34 on: August 09, 2011, 06:42:51 PM »
wah!!..kena try ni... :o

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #35 on: August 10, 2011, 12:12:38 PM »
wah!!..kena try ni... :o

jom p lepas zohor ni... hahahaha ;D ;D ;D ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #36 on: August 10, 2011, 04:02:08 PM »
jom tapau tapau

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #37 on: August 10, 2011, 04:07:04 PM »
hahahaha....  ;D ;D ;D ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #38 on: August 11, 2011, 12:17:51 PM »
pekena coconut shake kat batu berendam best gak tegahari ni ek.....

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #39 on: August 11, 2011, 03:33:03 PM »
pekena coconut shake kat batu berendam best gak tegahari ni ek.....

haaaa.. jgn ckp bro... aq da lama x rasa ni.. dulu slalu gk singgah... adehhh  :-X
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

mohsin_chan

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 67
  • Event kumpulan motor, kena datang naik motor!
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #40 on: August 16, 2011, 06:14:44 PM »
time2 puasa nih... coconut shake tu bukak waktu malam. tp tak best la plak minum ice blanded time malam.... cejuuukkkkkk.

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #41 on: August 17, 2011, 11:45:59 AM »
smlm petang dah beli masa nak balik berbuka.... lepas berbuka layan.........

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #42 on: March 30, 2012, 10:43:33 AM »
Up balik topik ni...mungkin ada kengkawan nak rekomen tempat makan baru yang terbaeekkk punya..

Makan tengahari kat Ikan Bakar Malim (cawangan Malim) OK juga...masak ketam dan lemak perut best...
Sate Ibrahim kat Semabuk (tepi AMJ) pun OK juga..ade sate kerang dan perut...

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #43 on: March 30, 2012, 03:19:21 PM »
pehhhh,ternampak lak ayat coconut shake.....walau ape pun rintangan dan dugaan,aku x peduli..sekarang gak aku pegi cari !!!!
Mr. Agusta

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Jalan-Jalan Cari Makan
« Reply #44 on: April 02, 2012, 02:18:30 PM »
kat ujung pasir ade bang yus.. depan sekolah tuu.. .
- ride 4 fun -

 

Jumlah User Yang Telah Visit