Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011  (Read 7706 times)

fuadkawaer6

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 124
    • View Profile
Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« on: August 15, 2011, 11:43:13 PM »
Seperti minggu yg Lepas Ride Sahur mendapat sambutan yg amat memberangsangkan.tapi Kali ini ride sahur akan kami aturkan agak jauh sedikit perjalanan iaitu ke Danau Kota setapak Kuala Lumpur. sambil pilih pilih baju raya dan Makan Chow kwey Tiau Malis yg terkenal di sana nanti.kepada Mambers Melakabikes yg berhajat sila pamirkan Nama anda dan follow ajenda ini

RV : awal sedikit di Pinang Besar Cheng memandangkan perjalan agak jauh MLK _KL

     :8.45 stat engin on the bike gerak..
     :10:45 Sampai ke Danau Kota parking kuda jln jln shoping Up Town
     :12.30 Sahur di Restoran Malis Kena Chow kwey Tiau Danau Kota.
     :01.45 Gerak Balik ke Melaka.
     :04.00 Berhenti di Restoran Jejantas alor Gajah . Menge"TEH".seseiapa nak balik terus boleh balik lah...
     :05.00 bersurai gerak ke Tol Ayer keroh& Sampai Rumah.


P/s sila bawa Beg Galas& $$$$ sekiranya berhajat nak shopping Raya.+
     
   List Nama:
                  1.   Fuadkawa
                  2.   Rizal GsX 1000 & Wive
                  3.   Rafi Roadking
                  4.   Din ICU
                  5.   Cikgu Zaidi
                  6.   Wandy
                  7.    Lai Lai....lai MLK _ KL ;D
     

fuadkawaer6

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #1 on: August 15, 2011, 11:48:11 PM »
buka apa nak kasi moto km cicah 1000. he he he.....

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #2 on: August 16, 2011, 12:12:11 AM »
mcm menarik...akan di pertimbangkan..tp tarikh bila?

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #3 on: August 16, 2011, 10:03:45 AM »
Bro tolak selepas TTS di Eye On Malaysia..lagipun bukannya jauh nuh KL tu hehe  ;D  ..kalau jam malam kurang 80min dah sampai  :P

Memandangkan iainya aktiviti ride SAHUR maka tak perlu awal2 sangat...kita bertolak jam 11.30pm ke atau 12am pun boleh.. jam 8.45pm terlalu awal lagipun nak sembahyang terawih.

RV point di TTS Eye on Malaysia aje. senang  ;)

tiang

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 200
  • love all, trust a few
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #4 on: August 16, 2011, 01:28:16 PM »
 :-X :'(

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #5 on: August 16, 2011, 02:16:37 PM »
:-X :'(
alamak,nape nangis lak tu...kena jaga rmh le tuh..hehe
Mr. Agusta

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #6 on: August 16, 2011, 02:27:54 PM »
ada kenduri tahlil sebab datuk baru meninggal kelmarin.... susah sikit nak join nampaknya

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #7 on: August 16, 2011, 03:50:42 PM »
ada kenduri tahlil sebab datuk baru meninggal kelmarin.... susah sikit nak join nampaknya

Al-fatihah dan takziah dari saya dan keluarga...

takpe bro utamakan family and kerja..bila senang boleh join

aLdY DuA

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
  • sabor je lah...
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #8 on: August 16, 2011, 09:13:04 PM »
Bro tolak selepas TTS di Eye On Malaysia..lagipun bukannya jauh nuh KL tu hehe  ;D  ..kalau jam malam kurang 80min dah sampai  :P

Memandangkan iainya aktiviti ride SAHUR maka tak perlu awal2 sangat...kita bertolak jam 11.30pm ke atau 12am pun boleh.. jam 8.45pm terlalu awal lagipun nak sembahyang terawih.

RV point di TTS Eye on Malaysia aje. senang  ;)



setuju  2  ;D 8)
dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah,

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #9 on: August 17, 2011, 11:33:22 PM »
Bro tolak selepas TTS di Eye On Malaysia..lagipun bukannya jauh nuh KL tu hehe  ;D  ..kalau jam malam kurang 80min dah sampai  :P

Memandangkan iainya aktiviti ride SAHUR maka tak perlu awal2 sangat...kita bertolak jam 11.30pm ke atau 12am pun boleh.. jam 8.45pm terlalu awal lagipun nak sembahyang terawih.

RV point di TTS Eye on Malaysia aje. senang  ;)

stuju..

                              Pascal = Sesumpah

mazo

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #10 on: August 18, 2011, 03:51:37 AM »
Bro tolak selepas TTS di Eye On Malaysia..lagipun bukannya jauh nuh KL tu hehe  ;D  ..kalau jam malam kurang 80min dah sampai  :P

Memandangkan iainya aktiviti ride SAHUR maka tak perlu awal2 sangat...kita bertolak jam 11.30pm ke atau 12am pun boleh.. jam 8.45pm terlalu awal lagipun nak sembahyang terawih.

RV point di TTS Eye on Malaysia aje. senang  ;)

stuju..
stuju
im so bz doin nothin that i cant do anythin else...

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #11 on: August 18, 2011, 08:35:54 AM »
:-X :'(
alamak,nape nangis lak tu...kena jaga rmh le tuh..hehe

lagi la boleh keluar sampai tengahari hehhehe you are the BOSS.... Tiang hahhahah ;D

tiang

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 200
  • love all, trust a few
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #12 on: August 18, 2011, 11:57:43 AM »
:-X :'(
alamak,nape nangis lak tu...kena jaga rmh le tuh..hehe

lagi la boleh keluar sampai tengahari hehhehe you are the BOSS.... Tiang hahhahah ;D
:'( :'( mak dah pesan kat pak sedare belakang uma... kalau sy merayau suruh report...

huwaaaaaaaa......  :'(

mazo

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #13 on: August 18, 2011, 12:05:57 PM »
:-X :'(
alamak,nape nangis lak tu...kena jaga rmh le tuh..hehe

lagi la boleh keluar sampai tengahari hehhehe you are the BOSS.... Tiang hahhahah ;D
:'( :'( mak dah pesan kat pak sedare belakang uma... kalau sy merayau suruh report...

huwaaaaaaaa......  :'(
pandai2 la suap pak sedare tu.. haha
im so bz doin nothin that i cant do anythin else...

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Ride Sahur Minggu Ke 3 Danau Kota Setapak KL 20.08.2011
« Reply #14 on: August 18, 2011, 03:46:39 PM »
Aiseh.. tmpt nie dah dekat sangat dah dgn rumah saya..  ;) Tp esok, pg Jumaat sy dah gerak balik ke Melaka.. so tak dpt lah nak join nmpk nye..  :(   Pape pon, enjoy ur ride and selamat pergi dan pulang semua nye.. .  8)    (* nanti parking dlm petronas tu, selamat sikit ) 
- ride 4 fun -

 

Jumlah User Yang Telah Visit