Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Baju Official MB Yang Menjadi Pilihan Anda?

Design No 1
23 (56.1%)
Design No 2
3 (7.3%)
Design No 3
2 (4.9%)
Design No 4
13 (31.7%)
Design No 5
0 (0%)

: 41

: August 22, 2011, 09:28:03 AM

: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!  ( 13584 )

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2854
Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« : August 18, 2011, 01:07:18 AM »
Salam 1MB'ian!!

Terima kasih diucapkan kepada semua ahli MB diatas sokongan padu kepada Melaka Bikers Community. Atas permintaan ramai saya telah designkan beberapa contoh Baju Official MB untuk anda membuat undian pemilihan. Undian yang tertinggi akan menjadi Baju Rasmi MB.

Oleh kerana buat masa ini saya sibuk dengan soal perniagaan maka saya telah iklankan dan sanggup memberi wang saguhati sebanyak RM100 untuk peraduan mendesignkan baju rasmi namun tiada seorang pun yang tampil dengan design baju ..hemm mungkin kerana disini kita kekurangan designer...  ;)

Untuk pengetahuan semua Baju adalah jenis T-shirt, berkolar, berlengan pendek dan akan mempunyai jahitan embroidery bagi logo supaya lebih timbul dan cantik. Mengenai request lengan panjang akan dibincangkan kemudian setelah pemilihan....mari - mari kita mesti PiLeh!

Tarikh tutup voting 22 August 2011

Design No 1

Simple design dengan logo MB didepan dan belakang


Design No 2

Design dengan tag-line MB


Design No 3

Design "fire" dari sideway muka depan dan muka belakang


Design No 4

Design dengan penambahan route-way yang melengkong ...perkataan Rides tu boleh diubah/ditambah/dibuang


Design No 5

Design fire dari sideway muka hadapan sahaja
« : August 18, 2011, 01:13:44 AM Administrator »

zuewan

  • Lesen B3
  • **
  • : 53
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #1 : August 18, 2011, 08:29:55 AM »
rafi..background xde wrna lain slain htam?..sbb htam nant cpat nmpk kusam..lgpun mnyerap hba lbih2 lg smasa brknvoi siang hari..sy cume bg pndangan..apepun dsign 1 nmpk mnrik..sy dh vote.. ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #2 : August 18, 2011, 08:42:30 AM »
rafi..background xde wrna lain slain htam?..sbb htam nant cpat nmpk kusam..lgpun mnyerap hba lbih2 lg smasa brknvoi siang hari..sy cume bg pndangan..apepun dsign 1 nmpk mnrik..sy dh vote.. ;D


pasal warna baju nanti kita boleh pilih selepas kita finalized design .. saya rasa saya upkan dalam 3-4 color baju kemudian.

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2050
  • KTM Duke 200
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #3 : August 18, 2011, 08:45:57 AM »
Maaf tuan admin.. cume nak bg pandangan.. No.1 tu ok, cantek.. cume kalau dapat masuk kan sikit bendera Malaysia dengan bendera Melaka lg ok kot.. Hiihihiiiii...  :D .. Sy mesti pilih No.1..  ;D
- ride 4 fun -

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #4 : August 18, 2011, 08:55:20 AM »
Maaf tuan admin.. cume nak bg pandangan.. No.1 tu ok, cantek.. cume kalau dapat masuk kan sikit bendera Malaysia dengan bendera Melaka lg ok kot.. Hiihihiiiii...  :D .. Sy mesti pilih No.1..  ;D

saya dah cuba masukkan bendera melaka awalnya disebelah kanan tapi nampak awkward dan tak kena... mungkin saya boleh fade 50% bendera melaka dan blendkan dalam baju..ntahler nanti senang saya cuba buat..thats why saya minta siapa ada design sila hantar atau post tetapi setakat ini hampe..jadi inilah yang sempat saya buat..itupun adik saya bantu..kalau saya nak buat semua adehhhh ...Melaka-KL-Melaka setiap hari tak habis habis lagi manaler nak senang design..huhuhu

Amir Ferno

  • Lesen B3
  • **
  • : 154
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #5 : August 18, 2011, 10:04:02 AM »
no 1 mmg ok cuma setiap design cuma masukkan logo 1 malaysia. utk bendera melaka kat logo melaka bikers mungkin dah menunjukkan :)

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #6 : August 18, 2011, 10:06:52 AM »
.... utk bendera melaka kat logo melaka bikers mungkin dah menunjukkan :)

setuju ...

zuewan

  • Lesen B3
  • **
  • : 53
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #7 : August 18, 2011, 01:21:19 PM »
msukkn 1 mlaysia,sy pun stuju!! ;D

aari

  • Lesen L
  • *
  • : 22
  • kawasaki ninja 250...
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #8 : August 18, 2011, 01:43:51 PM »
kawan pun setuju gak klau dimasukkan logo 1M...kawan dah vote dah..design no.1 ler..
Mohd Hairi Mohd Jadi

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #9 : August 18, 2011, 01:45:57 PM »
cuma satu aje saya risau.. bukankah 1Malaysia tu ada unsur politik? Sebab sebagai komuniti bikers kita tidak mahu membawa mesej politik bukan apa takut ada bikers yang pemahaman politik yang berbeza..so takut tak kena logo 1Malaysia... kalau takde unsur politik untuk 1Malaysia then saya okay aje... apa pendapat koorang?

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2050
  • KTM Duke 200
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #10 : August 18, 2011, 03:29:50 PM »
Saya rase ade baik nye tak yah kot.. benda2 mcm nie sensitif sikit.. . kalau letak logo bendera malaysia kecik je dah ok kot.. Hihhiiii... .   ;)
- ride 4 fun -

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • : 995
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #11 : August 18, 2011, 03:45:25 PM »
aku rasa blah kanan or kat lengan leh la taruk bendera malaysia tu.kalo kat lengan leh taruk sebelah malaysia dan sebelah mlk...cintai la negara kita.. :D

p/s:-aku bkn tak nak design.tp tak tau nak guna software apa utk buat
        design tu... :-[

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • : 2050
  • KTM Duke 200
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #12 : August 18, 2011, 03:54:10 PM »
aku rasa blah kanan or kat lengan leh la taruk bendera malaysia tu.kalo kat lengan leh taruk sebelah malaysia dan sebelah mlk...cintai la negara kita.. :D   -  *( Setuju )   ;)

p/s:-aku bkn tak nak design.tp tak tau nak guna software apa utk buat
        design tu... :-[      -  *( same le kte.. ade gak buat design kat atas kertas je.. nak up load kat dlm forum tak pandai ) Hihihihiiiiii... .   8)   
- ride 4 fun -

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #13 : August 18, 2011, 04:52:07 PM »
Saya rase ade baik nye tak yah kot.. benda2 mcm nie sensitif sikit.. . kalau letak logo bendera malaysia kecik je dah ok kot.. Hihhiiii... .   ;)

ya saya pun berpandangan begitu takut ada yang menyinggung perasaan bikers yang berfaham politik berbeza.


Izad: guna photoshop laa boleh design.

mus90

  • Lesen L
  • *
  • : 49
Re: Undi Design Baju Official MB Kegemaran Anda Sekarang!
« #14 : August 18, 2011, 08:49:57 PM »
no 1...

 

Jumlah User Yang Telah Visit