Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Kembara 1 Malaysia SAM  (Read 7208 times)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #15 on: September 18, 2011, 12:11:55 AM »
Bestt woo..  :P :D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #16 on: September 18, 2011, 09:14:29 AM »
Lagi gmbar dr Rizal Zoc..

Arab bersama jentera trsyg.. hehe


Laporan dr Rizal Zoc
Hari pertama Kembara 1Msia- KL - Tg.Karang-Bagan Datok-Lumut , prjalanan 240km mlaluj jln Kg..dgn cuaca yg panas terjk..dan jln yg rata mncmbar fizikal dn mental.. Brmlm d hostel tentera di lumut. Mlam xtvt brsama MB Perak..& kombo TLDM.. Siti Nurhaliza turut serta ..
-berita dr Rizal Zoc
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #17 on: September 18, 2011, 11:40:56 PM »
Laporan Hari Kedua

Dr Rizal Zoc
"Perjalanan hari ke 2 sejauh 440 km. Dari kem TLDM lumut ke Penang. 8.30 Pagi konvoi bergerak dari lumut menghala ke arau untuk Mkn tengahari di kolej matrikulasi arau, dalam Perjalanan konvoi konvoi singgah di hentian rehat Bukit merah untuk merehatkan badan buat seketika, Konvoi meneruskan Perjalanan menghala ke bandar sunway png untuk mengisi minyak. Setelah selesai konvoi meneruskan Perjalanan ke arau. Perjalanan ke arau sedikit basah kerana hujan. Setiba di kolej matrikulasi arau kami dibawa kedewan Mkn. Setelah selesai menjamu selera kami Menunggu ketibaan raja muda Perlis untuk melepaskan peserta konvoi ke Penang, Setelah konvoi berlepas kami menuju ke stesen minyak petronas arau untuk mengisi minyak. Setelah selesai kami bergerak meninggalkan arau menghala ke Penang, tetapi semasa kami ingin meneruskan Perjalanan . Motosikal Mv Agusta milik Yus dare MLK mengalami masalah teknikal, moto milik Yus tidal boleh start. Tetapi kami tidak Menunggu Yus kerana pihak pengurusan telah menguruskan segala. Setelah di periksa moto Yus dapat digunakan semula. Dlam Perjalanan menuju ke penang kami singgah di bangunan umno Kepala batas untuk minum ptg. Selesai minum ptg kami menuju ke stesen petronas bertam untuk mengisi minyak buat Kali yg ke 3 untuk hari yg kedua. Setelah selesai kami meneruskan Perjalanan ke city bayview hotel, kami Tiba di hotel pada jam 10.30mlm lewat 3 jam setengah dari jadual asal. Esok kami Akan meneruskan Perjalanan Dari png ke jeli kelantan melalui grik dan tasik banding. Doakan keselamatan kami. Sekian terima kasih."

Gambar Hari Kedua

Day 2 bermalam di city bayview hotel penang


Day 2, isi minyak di bandar sunway png


Lain2 gambar




« Last Edit: September 18, 2011, 11:53:49 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #18 on: September 19, 2011, 02:21:13 AM »
Aku doakan agar xde masalah yg blaku pade kwn2 kite... Amin.. Best siot.. :( 

                              Pascal = Sesumpah

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #19 on: September 19, 2011, 09:25:14 AM »
Semoga selamat semua nye.. Amin..!!
- ride 4 fun -

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #20 on: September 19, 2011, 11:43:56 AM »
semoga semuanya selamat smpai ke rumah msg2 kang... pergghhh!!!! mmg MANTOP!!!!
senyum selalu......

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #21 on: September 19, 2011, 03:55:23 PM »
Gambar dr Rizal Zoc

Minum Pagi di kem gerik


Isi minyak di jeli kelantan


Lunch at sk gual jedok jeli



Mkn durian di sk othman talib (2) Kota bharu klantan



Minum ptg Kali ke 2 di padang majlis perbandaran kelantan
« Last Edit: September 19, 2011, 09:29:14 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #22 on: September 19, 2011, 06:40:06 PM »
aku tak puas hati tul la...nape mesti nak post pic diaorg ngan gurl... >:(
da la aku tak dpt ikut.... :'(

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #23 on: September 19, 2011, 06:53:35 PM »
aku tak puas hati tul la...nape mesti nak post pic diaorg ngan gurl... >:(
da la aku tak dpt ikut.... :'(

diorg ni mmg bg bakau darah arrr...  >:( hahahaha ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #24 on: September 20, 2011, 12:40:16 AM »
Tu diaa...


fuadkawaer6

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #25 on: September 21, 2011, 01:47:00 AM »
datuk siti mcm memalu lak..stady bro

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #26 on: September 21, 2011, 03:52:25 AM »
Gambar dr Rizal Zoc

Dinner at rumah menteri besar pahang




Lagi gambau bakau darah.. hahaha


meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #27 on: September 22, 2011, 07:31:18 PM »
tidak!!!!....... :'(

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #28 on: September 23, 2011, 02:50:15 AM »
tidak!!!!....... :'(

kah..kahh..kahh........paparan gambar terbaik.....TIIIIDDDDAAAAKKKKKKKKKK....!!!!
Know your limits,ride safely.......MBX4038

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Kembara 1 Malaysia SAM
« Reply #29 on: September 28, 2011, 11:25:15 AM »
Salam,bro arab,nawza,asp azam,zali,rizal cbr,rizal zoc,rizal r6,chong,lan,steven dan aku...thanks to u all kerana menjayakan ride kembara ini dgn selamat..Alhamdulillah,aku berasa syukur kerana dapat join konvoi ,selamat pusing 1 malaysia dgn korang dan selamat sampai rumah..kalo aku x dpt pi aritu,sure aku mengempas bila tengok korang balik dgn jaket masing2 yg segak bergaya..bnyk pengalaman yg aku dpt,aku tau korang pun dpt sama..tido kem,hotel,tertido ats moto masa ride,dah rasa ride dgn semua cuaca yg ada kat malaysia ni,cuaca yg memang menguji mental dan fizikal kita,dan yg paling penting bg aku pengalaman di escort oleh marshal bila tertinggal konvoi akibat moto x boleh start ( kesilapan teknikal yg x dpt dielakkan ).. mcm mana adab bersopan dgn knderaan yg bg laluan pd kita ( moto ),dan mcm mana pula adab berkurang sopan apabila lampu dan hon dibunyikan lebih 20 kali...sesungguhnya apa yg kita semua dpt tidak dijual beli,aku akan gunakan pengalaman ini sebaik mungkin.inilah pengalaman manis kedua terbesar sepanjang hidup aku slps aku kahwin.
kpd korg,kalo ada yg terkecik hati,terguris rasa sepanjang konvoi aku minta maaf zahir batin,,jgn la simpan dlm hati..

bro popeye,bro rafi,aswad,mazo,aemman,tiang dan ramai lg yg menyambut serta PENYUMBANG2 untuk sambutan di botanikal..korang memang terbaik dari yg terbaik..aku pun x sangka sambutan mcm tu punya hebat..aku just minta banner MB yg bawak masa ride amal media puasa aritu,tp dpt lak tengok banner ' wira2 kembara '..aku rasa bangga sbg org Melaka krna shbt2 aku buat yg terbaik untuk peserta konvoi dari seluruh negara..Thanks to u all..

isteri tercinta,anak2 serta keluarga....terima kasih bnyk2 bagi peluang dan sokongan pd aku..aku berasa terharu.. sesungguhnya aku sedaya upaya sedang berubah dari keadaan dahulu..tqvm.



p/s:syukur,,dpt gak aku jejakkan kaki ats jambatan tasik banding..manyak syok wooo!!!

Mr. Agusta

 

Jumlah User Yang Telah Visit