Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Bike Cover  (Read 3461 times)

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Bike Cover
« on: September 06, 2011, 12:43:14 PM »
Salam,

Saya mencari-cari bike cover yang kalis air.

Saya dah cuba mencari di Mydin MITC, Aeon Peringgit, dan juga di Pasaraya Nirwana Segamat. Namun kesemuanya hanya ada car cover sahaja.

Mohon sesapa yang tahu tempat yang boleh saya beli.. Off course yang murah le... Sekadar nak cover masa musim hujan nanti...

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #1 on: September 06, 2011, 02:00:22 PM »
hah,tolog le sape yg tau tu,,klu ada aku pun nak gak...syg bini leeeeeerrrr
Mr. Agusta

ijan fjr27

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 82
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #2 on: September 09, 2011, 04:09:57 PM »
 :D kalu nak beli bike cover ni ..rasenye elok ke singapore..beli yg baik punye..tahan lama..aku ade beli dulu..hmpir 2 thn x rosak n koyak..aku ade beli kat banzen..rega dkt2 rm100..pakai sebulan dua..da nmpk lubang2..alah membeli menang memakai..

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #3 on: October 14, 2011, 08:03:01 AM »
Yup!! beli bike cover jenama Oxford....gerenti puas hati!!

joe ghaus

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 60
  • mai secawan
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #4 on: October 14, 2011, 12:49:01 PM »
klu yg lg jimat...gune kanvas org kawin je,,byk biji leh masuk... :D

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #5 on: October 14, 2011, 02:04:18 PM »
iye btol tu joe.. moto joe pun boleh selit skali...
Mr. Agusta

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #6 on: October 27, 2011, 11:22:42 AM »
sy pakai payung pasar tani jee. Hihhihihhihiiiiiiiiii....... .  :D
- ride 4 fun -

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #7 on: October 27, 2011, 11:01:06 PM »
pasar tani xde dkat2 rmh aku,,klu ada mau gak aku rembat bwk blk rmh... ada payung kat rmh kocik lak...
Mr. Agusta

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2534
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #8 on: October 29, 2011, 10:56:23 AM »
pkai daun nipah ke klapa ke... baru ganas... hahaha
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Urania

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #9 on: November 10, 2011, 09:44:49 PM »
Salam Bro,
Aku pernah beli kat Nilai 2 kedai si Ah Cun dulu. Dulu harga RM 60 je... PP tebal warna Silver. Aku beli satu, Ayamerah beli 2..

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #10 on: November 30, 2011, 11:47:37 AM »
aku pakai selimut biasa aje... or kau cantum 2 tuala besar.... kalu pakai yg jenis plastik.. or sewaktu dgnnya.. wap terperangkap bawah cover...lagi pun aku tido x pakai selimut... hehheheh boleh dikorbankan  ;)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #11 on: November 30, 2011, 10:49:47 PM »
aku pakai selimut biasa aje... or kau cantum 2 tuala besar.... kalu pakai yg jenis plastik.. or sewaktu dgnnya.. wap terperangkap bawah cover...
i like.. aku pun wat stail ni gak

lagi pun aku tido x pakai selimut... hehheheh boleh dikorbankan  ;)
masuk angin weii..  ;D

johari83

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Bike Cover
« Reply #12 on: December 29, 2011, 09:29:29 AM »
Yup!! beli bike cover jenama Oxford....gerenti puas hati!!

setuju.. pernah ada dan pakai dripada jenis dn meterial ni.. puas hati dn berkualiti..

 

Jumlah User Yang Telah Visit