Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Bengkel cat/spray moto  (Read 7715 times)

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Bengkel cat/spray moto
« on: April 01, 2011, 11:19:44 AM »
Salam semua,

Cuma nak tahu bengkel2 di sekitar Melaka atau Segamat yang biasa cat motor ikut warna OEM.

Kisahnya, Ahad lepas moto aku jatuh bodo masa nak parking kat rumah member di sini! Calar sikit aje.. tapi ati aku SAKITTTTT...
Dah pi kedai kat Perth sini mintak quote harga.. MAKDATUKKK!!! Labour cost kat sini tinggi!!!

So, sementara ni, makan ati aje laa..

Mohon makluman dari members semua..

P/s: Peringatan buat diri sendiri.. Tu la... asyik tangguh2 beli sliders!! Ambik nko!!

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #1 on: April 01, 2011, 11:35:17 AM »
kalau kat melaka leh tgk kat kedai perantau ,
kalau segamat leh tgk kat  si terejal kot .

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #2 on: April 01, 2011, 03:38:57 PM »
Tq Bro!!!

Canteeeeekkkkkkk!!!!  ;D

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #3 on: April 01, 2011, 04:44:12 PM »
no prob ....

kalau tak leh gak biar aku tolong cat kan .... cat air leh?   ;D

abeycuak

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
    • Pielang not Pailang
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #4 on: April 02, 2011, 03:50:46 AM »
salam,
saya dapat info dari member gagak hitam bikers ,si roma R1 ni cakap ada kedai spray airbrush kt Batu Berendam yang tersangat murah.satu body fullfairing katanya kos rm700 je.Mitos atau mentos ni geng?

::membujur lalu jangan melintang pukang::
http://pielangbikers.com

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #5 on: April 02, 2011, 08:27:07 AM »
salam,
saya dapat info dari member gagak hitam bikers ,si roma R1 ni cakap ada kedai spray airbrush kt Batu Berendam yang tersangat murah.satu body fullfairing katanya kos rm700 je.Mitos atau mentos ni geng?

ya aku pun dengau benda yang sama dari Shahril R1..

saba

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #6 on: April 02, 2011, 06:08:29 PM »
Ini suda bagussss!!!!!! Canteeekkkkkkk!!!!!! tq..tq..tq...

Bole la asing duit sikit utk beli aftermarket ekjos!!!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #7 on: April 02, 2011, 08:12:21 PM »
kalu nak ekzos... boleh minta tolong bro ayam.. dia ada kenal dgn pengimport tunggal ekzos... pasla spry body tu... tungu kau balik laa.. baru bincang... kasi cantik2 ppeewwiittt :D

aegis_R1

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #8 on: April 04, 2011, 01:48:24 AM »
kalau kat melaka leh tgk kat kedai perantau ,
kalau segamat leh tgk kat  si terejal kot .

hihihi...

Faz

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 47
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #9 on: April 14, 2011, 07:39:22 AM »
salam,
saya dapat info dari member gagak hitam bikers ,si roma R1 ni cakap ada kedai spray airbrush kt Batu Berendam yang tersangat murah.satu body fullfairing katanya kos rm700 je.Mitos atau mentos ni geng?
assalam bro cuak.....itu bukan mitos....yg roma & syaril cakap tu motor aku la...haah....RM750 sahaja....3 hari siap...mutu kerja leh tgk moto aku.....hehehehe....

ariffversys

  • Staff
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #10 on: June 07, 2011, 07:34:48 PM »
Kalau nak cat helmet boleh tak, kalau boleh gi alamat kedai.
saya slow aje dan berhemah

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #11 on: June 08, 2011, 01:40:14 AM »
salam,
saya dapat info dari member gagak hitam bikers ,si roma R1 ni cakap ada kedai spray airbrush kt Batu Berendam yang tersangat murah.satu body fullfairing katanya kos rm700 je.Mitos atau mentos ni geng?

ooo  tu kdai konoi air brush, kat taman merdeka...
helmet pun bleh...

                              Pascal = Sesumpah

ariffversys

  • Staff
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #12 on: June 08, 2011, 08:05:41 PM »
alamat bro, tmn merdeka besar............ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
saya slow aje dan berhemah

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #13 on: June 10, 2011, 04:03:27 PM »
Sblah cow boy klau dr cheng bla
kiri...

                              Pascal = Sesumpah

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Bengkel cat/spray moto
« Reply #14 on: June 10, 2011, 08:49:21 PM »
terasa nak spray under mudguard .. warna hijau bleh? tapi takut kena batu laaa   :-\

 

Jumlah User Yang Telah Visit