Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Report/Picture:Ride Mengiringi Datuk Ali Rustam- Ketua Menteri Melaka 18-10-2011  (Read 7059 times)

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Alhamdullilah...sekali lg event yg di sertai oleh melakabikers berjln dgn lancarnya....
thank's pd semua yg menyertai xtvt kali ini.dan terima kasih pd atan sbb sudi menjemput
kami utk ikuti xtvt ini,,,dan yg paling penting tom yam mmg best... :D .dan juga thank's
pd marshal2 yg telah di lantik sbb memastikan ride ni bertambah lancar wlaupun konvoi
diiringi oleh polis trafik...so mcm biasa,sedikit gambaran yg sempat aku snap dr cam aku yg tak seberapa ni...enjoy.... ;)

suasana di tempat rv...

bro nawza

sesi mengambil baju...

« Last Edit: October 19, 2011, 07:54:27 AM by Administrator »

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
mie dan bro ali...

mcm biasa,siapa lg kalo bkn rizalcbr...

bro ni minat tul ngan moto ni...

Melakabikers.... 8)

Tiang,syafinaz da...erm..mls la nak kenalkan... :P

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
antara yg hadir...


bro zali,bro man dan riderz kita,hazri(jepun lap) ;D


arswads aka malik.... 8)



izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
dan pic lg...






jejaka terhangat area cheng.... ;D




dan sedikit taklimat sebelum bergerak...

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
di perkarangan rumah ketua menteri melaka...



model2 melakabikers... ::)


lupa plak nama bro ni.... ;D


ni sape snap sape ni.... :-\

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
lagi pic gelagat2 melakabikers... :)



Alo...alo...ingat tomey la tu... ;D

makin encem plak hazri skrg ni ey....ada apa2 ke?... :P




izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
dan lg pic...


siap nak love2 plak...






ride satu malaysia boleh,takkan ride dr cheng sampai sri negeri da letih kot... :P

moto ni jelajah malaysia??... :o

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
kalau nak lalu or jumpa datuk ali,kena adap org2 ni dulu.... 8)

tak cukup yg ni akan menunggu anda... ;D

taklimat dr polis sebelum memulakan konvoi...


bro rafi,man eriyus dan jebat.

dan konvoi pun bermula... ;)




« Last Edit: October 19, 2011, 05:52:09 PM by izad mlk »

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
di sambut dgn percikkan bunga api,paluan kompang dan tarian singa... 8)






izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
yus yg ceria... ;D


azfar...

dan mcm biasa,melakabikers posing dimana2... ;D


aku.... 8)



izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: rep/pic:Ride Mengiringi Datuk Ali Rustam - Ketua Menteri Melaka 18-10-2011
« Reply #10 on: October 19, 2011, 02:52:30 AM »
acara yg di jlnkan...

cuba teka aswad tiru sape dlm banner tu... 8)

dan selepas dr itu kani semua menuju ke tempat mkn mlm yg di sponser...


dan suasana semasa menjamu selera...

atan(reza)





lanun dah joe


wak rejal ngan si comel.... ;D



izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: rep/pic:Ride Mengiringi Datuk Ali Rustam - Ketua Menteri Melaka 18-10-2011
« Reply #11 on: October 19, 2011, 02:54:07 AM »
dan akhir sekali jumpa korang semua di next xtvt...

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Terima kasih kepada semua MB'ian yang telah memberi sokongan untuk event ini. Terima kasih juga kepada TDBC yang telah mengundang kami dan terima kasih kepada Bro Reza selaku penghulu yang bertungkus lumus menjayakan ride ini sehingga lebih dari 100 bikers berjaya dihimpunkan.. tahniah!

Berikut sedikit gambar dari saya... (thanks Bro Izad for the nice pixs)












































rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
« Last Edit: October 19, 2011, 09:26:57 AM by Administrator »

Jebat

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 202
    • View Profile
 :) TQ to all for support...pohon maafin bagi pihak pengurusan untuk event ini seperti kena tunggu lama di kediaman menteri, makanan yang diataur beralih kepada menu lain dan lokasi, serta terpisah waktu ride ke Restoren Sri Melaka.
Pujian kepada semua bagi pihak pengurusan dan OCP kerana peserta amat displin dan Marshal amat cool tak kelam kabut walaupun pada awalnya pihak trafik tidak memerlukan bantuan.

 ;) Yang paling hebat...konsep 1 riders tercapai kali ini tak bezakan tua, muda, lelaki, wanita, cina, melayu dan india dapat ride sama dalam kelompok  :o walaupun lain-lain cc...kapcai...scambler...easy ride...superbike...we are bikez.

 

Jumlah User Yang Telah Visit