Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Petronas Fp1  (Read 4260 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Petronas Fp1
« on: November 01, 2011, 01:40:13 AM »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=UnHIkhIc4CU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UnHIkhIc4CU</a>

sila beri komen pasal moto ni..
keluaran malaysia ni....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #1 on: November 01, 2011, 10:06:30 AM »
aku dah ade order sebiji..    :P
- ride 4 fun -

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #2 on: November 01, 2011, 12:30:35 PM »
aku dah ade order sebiji..    :P

walauweyyyyyy... haha  8)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #3 on: November 01, 2011, 05:25:34 PM »
berapa kati c.c moto ni???
Mr. Agusta

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #4 on: November 01, 2011, 05:51:57 PM »
900cc.. 3 inline... dohc.. 12 valve... malaysia da mampu kluar kn sbk sndiri.. tp di brhentikn..  kluaran dr kilang modenas..
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #5 on: November 01, 2011, 05:55:05 PM »
rege lebih 80K kan?

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #6 on: November 01, 2011, 06:15:40 PM »
dngr.. rm170k lh....
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #7 on: November 01, 2011, 09:50:39 PM »
amboiiiii,,,rege x boleh blah....900cc klu bwh 70k aku rasa gamai yg minat..
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #8 on: November 01, 2011, 10:30:57 PM »
amboiiiii,,,rege x boleh blah....900cc klu bwh 70k aku rasa gamai yg minat..
170K, teres koner lot tu.. :D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #9 on: November 02, 2011, 12:49:22 AM »
yela.. cuma ada 150 biji kt dunia ni.. aku dngr kbykan di simpan kt london.. huhu...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #10 on: November 02, 2011, 11:01:04 PM »
utk pengetahuan,model ni di bina sbb nak masuk race dlm WSBK.
so,syarat utk join race ni,moto ni mesti ada dlm 150 buah utk road use.
so,nak tak nak kena la buat juga jumlah tu...so pasal harga,paham2 aje la,
limited edition...dan moto ni di bina oleh carl fogarty..dia ni pernah jd juara dlm
WSBK...tu sbb nama moto ni,FP1....F tu fogarty dan P tu petronas...dan model
ni di buat pd tahun 2003...so korang leh tengok kenapa moto ni dijual dgn harga
mcmtu.kalo lihat pd spec dan accs so,pikir2kan la....

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #11 on: January 25, 2012, 10:11:24 AM »
nak oder boleh dtg kat SBM Melaka... boleh kasi harga terbaikkkk.... nie kalu main track ..peehhhhh boleh cicah siku... hehhehe ;)

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #12 on: January 25, 2012, 03:38:56 PM »
inagtkan cicah sambal kicap td.... :D

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Petronas Fp1
« Reply #13 on: March 19, 2012, 06:14:23 PM »
moto ni, dah stop kan... skg?

 

Jumlah User Yang Telah Visit