Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar  ( 3206 )

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« : April 03, 2011, 02:23:31 AM »
test run Kawasaki ER6-F dengan Yamaha YZF R6 dari Muar ke Melaka. Kesimpulannya gear 1-3 pickup berpihak pada Er6 tetapi gear onwards R6 potong macam air... hehehe enjoy the video


Klik link youtube dibawah (sorry video tak boleh embedded dlm forum)
http://www.youtube.com/watch?v=BlZBLcCHtnI
« : April 04, 2011, 09:20:51 AM rafi »

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • : 995
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #1 : April 04, 2011, 01:22:46 PM »
hehe...mcm aku ada aje masa ujian masa ni di buat..hehe

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #2 : April 04, 2011, 09:23:37 PM »
kalu R6 tu aku tak heran sgt la.. tapi nie rider ER6 F... crazy hehhehhe

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #3 : April 04, 2011, 11:17:54 PM »
kalu R6 tu aku tak heran sgt la.. tapi nie rider ER6 F... crazy hehhehhe

hehe saje sesuka aje test pickup yang selalu diperkatakan orang... tapi hamba yakin R6 tak pulas throttle habis  ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #4 : April 04, 2011, 11:21:34 PM »
hehe...mcm aku ada aje masa ujian masa ni di buat..hehe

ko lah saksi kejadian  ;)

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • : 995
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #5 : April 05, 2011, 05:14:56 AM »
mana tak jd saksi,sbb aku la yg kena tinggal masa tu... :'(

fuadkawaer6

  • Lesen B3
  • **
  • : 124
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #6 : April 07, 2011, 04:15:38 AM »
nanti kat simpang pulai video meleper pulak.

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • : 2534
  • Selamat Menungang!! :D
Re: Kawasaki ER6-F VS Yamaha R6 - Ride Mee Bandung Muar
« #7 : May 29, 2011, 01:24:50 AM »
wahh.. test power dgn r6... sy nk test power lh er6f tu.. hehehehe  :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

 

Jumlah User Yang Telah Visit