Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Mari Berpantun ...  (Read 16583 times)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #15 on: April 11, 2011, 12:08:09 PM »


anak beruk makan pisang
kena lastik dgn pak bakar
kalu tak reti pasang
moh kita bakor...kita bakor  ;D

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #16 on: April 11, 2011, 09:07:52 PM »
anak dara jalan mengengkang,
woi acid.. ko reti ke pasang ??

mana ko nampak anak dara ni
ko skodeng kat mana tu
alah ... setakat pasang moto ni
bisa2 aja ... jadinya belum tentu  :P

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #17 on: April 11, 2011, 09:11:05 PM »


anak beruk makan pisang
kena lastik dgn pak bakar
kalu tak reti pasang
moh kita bakor...kita bakor  ;D

tepi tengah tepi tengah
bawa moto sagat siku
oooo.... ko nak bakau moto aku hah
nanti ler.. tunggu hasil kerjaku ::)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #18 on: April 12, 2011, 09:07:31 AM »

Gi kedai lemax mkn ikan bakar
Nak mkn kena booking dulu
Kalu mcm tu x jadi bakor
kita tungggg dulu...... :D


Dua tiga gimau berlari
Mana nak sama kita org
Mana yang lain lagi
Takkan x geti berpantun mcm kita org..hehheheh ::)

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #19 on: April 12, 2011, 10:37:58 AM »
tepi ... tepi ... tepi ... ada moto besau nak lalu
tengok2 yang lalu pocket bike lemax je
bukannya yang lain tak tahu
dowang macam taknak join je ...  :-X

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #20 on: April 12, 2011, 07:58:02 PM »
tepi ... tepi ... tepi ... ada moto besau nak lalu
tengok2 yang lalu pocket bike lemax je
bukannya yang lain tak tahu
dowang macam taknak join je ...  :-X

motor Kawa putus chain,
chain disambung dikedai Ahbun,
bukannya tak nak join,
cuma hamba tak pandai berpantun

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #21 on: April 12, 2011, 10:19:33 PM »
banyak moto dah putus chain
sebab pakai yang cap ayam kot
hantam sajalah janji join
seloka senda gurau pun boleh kot

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #22 on: April 12, 2011, 11:04:06 PM »
banyak moto dah putus chain
sebab pakai yang cap ayam kot
hantam sajalah janji join
seloka senda gurau pun boleh kot

bhaiya Pakistan jual kain,
kain dibeli oleh mak Bidun,
terima kasihlah ajak join,
bolehlah tuan mula jual pantun...

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #23 on: April 13, 2011, 08:01:50 AM »
tengok cuaca mcm nak hujan
masa sesuai untuk mengawan
tak jual tak beli tak kisahlah kan
asalkan dapat ramai kawan  ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #24 on: April 13, 2011, 08:40:12 AM »


mandi bersama cik anie
itik nila petang2 berenang
kan bagus lebih ramai nie
hati pun senang

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #25 on: April 13, 2011, 10:01:42 AM »
mandi bersama cik anie
itik nila petang2 berenang
kan bagus lebih ramai nie
hati pun senang


mandi hanya dengan isteri,
janda dan simpanan tak boleh sesekali,
macam mana dengan ride misteri,
jadi tak kita pergi ke PiDi?

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #26 on: April 13, 2011, 11:25:23 AM »


Jalan ke PD cantik sekali
Singgah warong minum kopi
Aku tak boleh gi lagi
Pasal roadtax tak tak hidup lagi

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #27 on: April 13, 2011, 02:15:13 PM »


Jalan ke PD cantik sekali
Singgah warong minum kopi
Aku tak boleh gi lagi
Pasal roadtax tak tak hidup lagi


hajat dihati nak tukar bini,
bini lama dihantar berlayar,
motor puluhribu boleh dibeli,
takkan roadtax tak boleh nak bayar?

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #28 on: April 13, 2011, 04:23:46 PM »
wahh..wahhh.. rafi ada hajat nak tukar bini... mehh aku balas pantun kau.. hehehhe

Bini lama jgn dihantar berlayar
Jasa beliau tak terbayar
Bkn x mampu bayar
Tapi masa x sesuai nak bayar

Naik moto sambil makan kuaci
Sambil makan balas sms berkali kali
Hajat dihati nak tukar kunci
Tapi mem besar x bagi lagi

hehheheheh ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #29 on: April 13, 2011, 06:01:07 PM »
wahh..wahhh.. rafi ada hajat nak tukar bini... mehh aku balas pantun kau.. hehehhe

Bini lama jgn dihantar berlayar
Jasa beliau tak terbayar
Bkn x mampu bayar
Tapi masa x sesuai nak bayar

Naik moto sambil makan kuaci
Sambil makan balas sms berkali kali
Hajat dihati nak tukar kunci
Tapi mem besar x bagi lagi

hehheheheh ;D

hahaha nak pecah perut den dibuatnya....


dua tiga isteri boleh ku cari,
mana nak sama isteri hakiki,
sayang-sayanglah selalu sang bini,
nescaya pasti motor baru diberi

bawak janda pergi Sentul,
cumbu sedikit ditepi batu,
wang hantaran teruskan kumpul,
cimb bank pasti membantu.
« Last Edit: April 13, 2011, 06:14:21 PM by rafi »

 

Jumlah User Yang Telah Visit