Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Mari Berpantun ...  (Read 32148 times)

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #60 on: April 28, 2011, 12:41:30 AM »
Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D

baca komik cerita tan tin tun
tiba2 lampu padam sebab putus fius
bila dah gelap terasa lak nak makan
waaahh dah pandai buat pantun
tapi aku masih lagi compius
ni mesti bini dia wat kan  ::)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #61 on: April 28, 2011, 03:48:37 AM »
Dari Johor ke Tasik Chini,
singgah sebentar di Bandar Melaka,
sampai Melaka terjebak pulak kat Aloha.
apa pasal senyap je thread ni,
korang dah pencen berpantun ke,
muahahaha.

ngeh ngeh  ;D

baca komik cerita tan tin tun
tiba2 lampu padam sebab putus fius
bila dah gelap terasa lak nak makan
waaahh dah pandai buat pantun
tapi aku masih lagi compius
ni mesti bini dia wat kan  ::)

dua tiga katak melompat
salah lompat termasuk lopak
lopak dalam, berair pula.
apa barang bini yang buat
nak kata terer tidak la jugak
setakat sikit-sikit boleh la.  ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #62 on: April 28, 2011, 09:48:35 PM »


Jln coner2 boleh terbabas
Sambil terbabas dgn bibik
Tak kisah bini yg balas
Bila lagi mau senam aerobik... ;D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #63 on: April 29, 2011, 05:57:03 AM »
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #64 on: April 30, 2011, 12:26:23 PM »
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u

 ;D ;D ;D ;D

nakaman

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #65 on: May 03, 2011, 12:57:08 PM »
daun salad, daun keladi
anak tokek di celah kayu
belum siap, belum la ready
nanti ok, i call u

daun salad daun keladi
makan sekali bersama pucuk ubi kayu
tak kisah kalau belum siap and ready
tak yah susah2 nak call, post aje dlm web..you...awww... :-* :-*

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #66 on: May 03, 2011, 10:25:18 PM »
hari raya kerumah terbuka
ajak kawan2 makan semeja
kelas aerobik akan dibuka
sebulan sekali utk kita2 saja ..  8)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #67 on: May 04, 2011, 11:51:44 AM »


layan corner di laut bersama nelayan,
sambil coner mkn nasik lemak
nasik lemak masak oleh mak janda
senam aerobik boleh kita layan,
bolehkah saya bertanya tuan hamba lemax
berapakah bayaranya??

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #68 on: May 04, 2011, 01:16:59 PM »
buat kuih guna santan
 santan daru kelapa puyuh
  walau kecik isinya banyak
tiap bulan aerobik kita layan
 walau gelak kita pelan2 kayuh
  pasal bayaran compom tak banyak

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #69 on: May 05, 2011, 03:12:24 AM »
makan nasi bersama sambal kerang
terasa pulak macam nak tambah lagi
heheh.. itupun kalau la nak belanja
pasal bayaran tak dapat hamba jawap sekarang
tengah calculate, campur tolak darap bahagi
tapi rasanya 'yang sedang-sedang saja'

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #70 on: May 05, 2011, 03:51:47 AM »
pergi ke kebun membawa baja
kebun jauh milik Pak Ali
kalau tak nak gelak senang sahaja
suruh eddie dok belakang sekali  ;D


malam-malam pergi merayap
tak sedar jam dah pukul sembilan
abg acid, kuda bila nak siap
lama benar dah tak ukur jalan

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #71 on: May 05, 2011, 08:34:21 AM »


Kalau nak mandi di kali,
Lebih baik mandi dibatang kali,
Kalu aku duduk belakang sekali
mau aku gelak tgk kau org berkali2


Ukur jln duduk depan
Jgn lupa si Ah Cai,
Acid kalu x ada roda depan
Roda depan pakai kapcai

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #72 on: May 06, 2011, 12:10:30 AM »
malam-malam pergi merayap
tak sedar jam dah pukul sembilan
abg acid, kuda bila nak siap
lama benar dah tak ukur jalan

simpang pulai banyak kenangan
moto blade pecah bering belakang
ada gak yang langgar biawak kat tgh jalan
bila duit dah ada kat tangan
pakai rim baru depan belakang
pastu leh kita2 ukur jalan

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #73 on: May 06, 2011, 12:14:20 AM »
Ukur jln duduk depan
Jgn lupa si Ah Cai,
Acid kalu x ada roda depan
Roda depan pakai kapcai

tugas sweeper dah lama tinggal
ada ke calon yg menggantikan
biar roda belakang je yg tinggal
tts dgn kekawan tak ditinggalkan ....   8)

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Mari Berpantun ...
« Reply #74 on: May 06, 2011, 12:21:13 AM »
Kalau nak mandi di kali,
Lebih baik mandi dibatang kali,
Kalu aku duduk belakang sekali
mau aku gelak tgk kau org berkali2

dah lama betul tak ride sekali
kalau nak pergi bagilah tahu
mungkun boleh menghadirkan diri
kalaulah eddie duk belakang sekali
gelak sakan orang tak tahu
sebab lindung perut sendiri .... ;D

 

Jumlah User Yang Telah Visit