Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Kawasaki  (Read 18824 times)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Kawasaki
« on: April 04, 2011, 03:13:13 AM »
Apa barang.. senyap je geng kawa neh  ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #1 on: April 04, 2011, 09:15:31 PM »
apa mau cerita pasal kawa..... hehhehe... green go greeennnnn

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #2 on: April 05, 2011, 12:50:01 AM »
Citerlah apa² pasal moto kawa ni...

Apa beza antara z750 ngn z750R  ???

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #3 on: April 06, 2011, 03:09:36 AM »
Citerlah apa² pasal moto kawa ni...

Apa beza antara z750 ngn z750R  ???

Tul la.. ada 2 type, aku pun tak tau..

ni z750, sumber sini


ni pulak z750r, sumber sini


kalau dari mata kasar, perbezaan yang nampak adalah pada jambul P.Ramlee , specifications boleh tengok pada link di atas.

stong.. kita masuk umah orang ni, dorang tak marah ke ? heheh.. nak cabot ke tidak neh  ???

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #4 on: April 06, 2011, 09:23:17 AM »
kawa 1/2 leh cer cer cerita erk ....  ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #5 on: April 06, 2011, 10:15:14 AM »
Ooo.... Jambul dia tu dah rendah sket ye... ;D

Itu hari Welly Motor ada datang tempat keje, promote moto Kawa... Dia ada pamerkan Z750R ni.
Aku tengok kat mudguard depan dia ada tulis "ABS".Itu berpezaan yang paling ketara(kot?) antara Z750 ngan Z750R nih.Satu ada ABS(Anti-lock Braking System). Yang Z750 punye takde.

Rege dalam RM58+++

Tapi dalam sumber yang abg tokey bagi tu,takde plak highlightkan pasal ABS nih? Ke saya yang tak perasan. :P

stong.. kita masuk umah orang ni, dorang tak marah ke ? heheh.. nak cabot ke tidak neh  ???

Tunggu diorang sergah, baru kita cabut... ;D ;D ;D
« Last Edit: April 06, 2011, 10:29:29 AM by ston_kol »

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #6 on: April 06, 2011, 11:12:23 AM »
semenjak aku pakai Kawasaki ZX6R 2008.. nie.. dari segi handeling.. no problum... lagi2 selepas bro sonic setting... cuma aku nie takut pada powernya.. dan x pernah bukak sampai red line.. cukup setakat rpm10k.. tu pun boleh berpeluh sejuk... walau saya nie bkn kaki meleper... utamakan keselamatan hheheheh


glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #7 on: April 07, 2011, 03:10:42 PM »
 :)kawasaki...dua kali pakai jenih nih..overall..clear..harga pun murah skit dari pesaing2 hebat macam yangMahal, hondua, suziku..


eddie...rpm10k tu pun da tak sempat aku nak lambai..jauh ku tertinggal di belakang... :P

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Kawasaki
« Reply #8 on: April 07, 2011, 08:08:06 PM »
model model kawa ni pernah menjadi raja pada awal 80 dan 90 ,terkenal dgn enjin 'bullet proof' yg lasak ,pernah dulu menjadi top terutama model superbike ...cth zzr 11 masa tu pernah menjadi mesin terpantas , aku juga memiliki pernah 2 model kawa ni ,ada charektor sendiri ,tapi dlm moto gp masih belum bersinar,mugkin juga faktor rider   

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #9 on: April 08, 2011, 02:43:28 AM »
Ooo.... Jambul dia tu dah rendah sket ye... ;D

Itu hari Welly Motor ada datang tempat keje, promote moto Kawa... Dia ada pamerkan Z750R ni.
Aku tengok kat mudguard depan dia ada tulis "ABS".Itu berpezaan yang paling ketara(kot?) antara Z750 ngan Z750R nih.Satu ada ABS(Anti-lock Braking System). Yang Z750 punye takde.

Rege dalam RM58+++

Tapi dalam sumber yang abg tokey bagi tu,takde plak highlightkan pasal ABS nih? Ke saya yang tak perasan. :P

stong.. kita masuk umah orang ni, dorang tak marah ke ? heheh.. nak cabot ke tidak neh  ???

Tunggu diorang sergah, baru kita cabut... ;D ;D ;D

Tak tau la pulak bro..
tapi kalau tengok kat panel meter z750r ada lampu ABS, kalau z750 ada ke ?  ??? ???





ok.. kalau nak cabut, bagitau..  ;D ;D

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #10 on: April 08, 2011, 11:24:59 AM »
Apa barang.. senyap je geng kawa neh  ;D
kang cer pasl kawa, suzi x der cer lak he he he

As_sahar

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #11 on: April 09, 2011, 12:30:45 PM »
Kawasaki ZX10 2011.........mcm mane?????







Kat mok wangsa maju pon da masuk model ni ;D ;D
« Last Edit: April 10, 2011, 11:12:20 PM by ston_kol »

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #12 on: April 09, 2011, 11:36:52 PM »
gambar katak lagi...tulunnnnggg ston  ???

As_sahar

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #13 on: April 10, 2011, 12:57:29 AM »
penat ah mcm ni.......load gambau pon payah.....da ikut rules n term mcm mane nak load gambau pon payah.....hape la... bosan bosan bosan

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #14 on: April 10, 2011, 01:05:31 AM »
gambar katak lagi...tulunnnnggg ston  ???

Aku tengok ok jer.....


 ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Last Edit: April 10, 2011, 11:23:07 PM by ston_kol »

 

Jumlah User Yang Telah Visit