Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Kawasaki  (Read 14526 times)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #15 on: April 10, 2011, 03:19:21 AM »
hehe.. sampai ati ko letak katak atas moto tu stong.. ngeh ngeh

As_sahar

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #16 on: April 11, 2011, 08:08:23 AM »
Apa barang.. senyap je geng kawa neh  ;D

Senyap koz kumpul bahan nak cite...... ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #17 on: April 11, 2011, 10:17:37 AM »
ok..ada gambar katak atas motor heheh.... nice bike... mana la ayam nie.. x call2 aku pun huhuhuhuh... nanti pening akun ban zen.. dgn aku la gi hehhehe  ;D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #18 on: April 12, 2011, 03:54:15 AM »
ok..ada gambar katak atas motor heheh.... nice bike... mana la ayam nie.. x call2 aku pun huhuhuhuh... nanti pening akun ban zen.. dgn aku la gi hehhehe  ;D

calling calling bro ayam.. member dah panas ni.. heheh

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #19 on: April 12, 2011, 08:42:55 AM »
nie full spec utk zx10r 2011...harap2 dpt buka hehheheh... mana la bro ayam nie...x kan hancing gak hehhehe ;D

http://zx-10r.net/store/2011/Ninja+ZX-10R.pdf

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
model dan perbezaann superbike
« Reply #20 on: April 14, 2011, 10:30:05 AM »
perbezaan diantara kawasaki zx10r dan yamha r1,memang brbeza dari segi bentuk,kawasaki lebih mernyelah dari segi bentuk dan erodinemik dia,mankala yamaha agak lebar dan tebal bile pandang dari depan,tp bile pasang paip dable kat bahagian atas yamaha r1 lebih mernyelah,tp!kawasaki zx10 mcm xde face kat belakang dia nampak serabut,dari segi keupayaan dan ketahanan enjin,ade sape ble bg tahu ape bezanye dan ape yang baik dan kurang diantara kedua2 model ini,...
senyum selalu......

e_one

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #21 on: April 16, 2011, 01:32:50 PM »
maf klu mtor old timer..cme nk ty..area melaka ni mn ad kdi superbike ni ye??sy pkai mtr kawa zxr750 thn 96(motor lme)..ad pomen ckp cam shaft prob..biasanya je brp kos nk servis camshaft ni ye???

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #22 on: April 16, 2011, 05:35:09 PM »
maf klu mtor old timer..cme nk ty..area melaka ni mn ad kdi superbike ni ye??sy pkai mtr kawa zxr750 thn 96(motor lme)..ad pomen ckp cam shaft prob..biasanya je brp kos nk servis camshaft ni ye???

kompom ke cam chaft prob ... apapun kalau leh dtg tts kita leh bincang panjang ...
nanti aku leh tanya kat sifu azizi ..
« Last Edit: April 16, 2011, 05:37:46 PM by rashidzx11 »

ariffversys

  • Staff
  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 749
  • 0196717687
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #23 on: May 19, 2011, 11:09:00 AM »
aku pun tgok ajela, nanti sakit belakang, hehehe.
saya slow aje dan berhemah

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #24 on: June 13, 2011, 09:03:31 PM »
salam semua,to bro e one,klu betul masalah camshaf awak problem,taka payah lah nak riper2 balik,nanti rosak balik lagi banyak kos yang keluar,sebap putaran camshaf begitu laju,bila operasi enjin bergerak ia adelah compartmen utama yang penting dalam modul operasai enjin sebap ia memain peranan menolak kluar masuk shim dan seterus nye ke valve....selalunye camshaf problem ia bengkok arau calar,bila calar yang begitu kasar dan dalam dah tentu kena buaka gosok atau skim balik,skim juga kena mempunyai pomen yang berkemahiran yang tinggi bila ia buat secara manual,takut dapat poting yang tak sekata lagi teruk,lebih baik anda beli saje yang baru,tapi pastikan yang oryjernal part.....saya rase masalah awak akan selesai sekiranye awak berbuat sedemikian,sekranye masalh awak adelah betul2 camshafnye problem...
senyum selalu......

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #25 on: June 13, 2011, 10:47:42 PM »
ape kelebihan kawasaki er6f dn kburuknnye?? hee  ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #26 on: June 14, 2011, 10:47:32 PM »
kelebihan nyer ialah laju drpd honda class 1 aku....
keburukkannya tak dpt ikut arab kat hway......  ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #27 on: June 15, 2011, 11:00:20 PM »
kelebihan nyer ialah laju drpd honda class 1 aku....
keburukkannya tak dpt ikut arab kat hway......  ;D

hahaha.... betul2 lh bro.. aq bdak baru blajar bwk moto ni... ahaha  ;D ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #28 on: June 16, 2011, 05:47:46 PM »
setiap motor ade banyak kelebihannye dan kekurangannye......utk er6f sesuai utk pkai harian macam bawak pergi keje ke,ia pn tak keterlaluan,,,,sangat....macam motor2 yamaha,honda superbike tu,memnag di reka has utk racing...bila bawk pergi keje pn n pakai harian tak berapa sesuai,,,tapi meman ble bawak,kurang sesuai xjd mmasalh klu nak bawak......setiap kluar masuk kerje orang pandang bro....sikit punya hal orang cari lu.hahahhaha.....klu paki utk ride sedap lah nak layan coner ke.wily ke,wekang ke....motor superbike ni lebih mernyelah lah dari segi kepenggunaan nye berbanding dengan er6f....tapi utk er6f layan pikap pn dah seronok atau pn nak layan coner...utk permulaan...agak2 dah sedap ble test superbike plak klu berkemapuan x salah....x caya tanye bro aswad orang kaya dekat hospital tu....hahahahahahahha macam dia ble buat,,,dia potong suoerbike pn naik atas divider selambe,,,,dengan motor belalang tempur dia,macam suria perkasa hitam wa tengok...ahahahahahahahahahahha
senyum selalu......

arswadvers

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 707
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #29 on: June 16, 2011, 06:48:43 PM »
 ;D ;D

                              Pascal = Sesumpah

 

Jumlah User Yang Telah Visit