Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Kawasaki  (Read 14391 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #30 on: June 19, 2011, 12:27:02 PM »
waa.... kira nye er6f pkai p pasar pn sesuai p circuit pn sesuai.. hehehe.. brtambah gian aq mcm ni lpas dngr dr pnjelasan otai2 melaka bikers ni... hehehehe ;D ;D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

aegis_R1

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #31 on: June 26, 2011, 04:40:35 PM »
beza zx10r baru dengan R1 baru....jangan bagi kawa jalan lurus,kepompom semua moto kena tingal...200bhp tu...huhuhu

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #32 on: June 26, 2011, 11:20:30 PM »
mane ler arab nie.... hehehehehehe.....

afendy_arab

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 1051
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #33 on: June 28, 2011, 04:17:57 PM »
salam.....bagi saya semua moto baik,dari segi power susah utk kita bezakan hanya dgn dataloger sahaja yg dpt membezakan kelebihan dan kekurangan sesebuah motosikal,semua jenis motosikal ada kelebihan masing-masing, cuma kita sahaja yg perlu memilih jenama dan rupa bentuk apa yg kita minat.fikir fikir kan lah amin....

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #34 on: June 28, 2011, 06:27:22 PM »
perghhhhh..... seru jer terus keluar dr teko..... ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #35 on: June 29, 2011, 12:34:25 AM »
betul2 tu bro arab... memilih moto ni llngikut kesesuaian diri n gaya pngunaan... yg paling penting.. minatt....  :D
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

pojie

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #36 on: July 14, 2011, 10:24:55 PM »
salam semua...sory eh..

saya rasa klu nak ikut fakta berbeza,memang betul apa yang bro arap cakap tu,...
beza di antara zx10 yang baru dan yamaha r1 yang baru,tidak jauh beza dpd teknologi enjin,kedua2 sharikat pengeluar kawasaki dan yamaha, dah upgrade sistem kedua2 mesin superbike ini,dpd mesin superbike yang lama,khususnya bawah 2010.kluaran yang baru ni.beza dpd fakta pengeluar motor ni,yang mana yamaha r1 mempunyai 229 bhp,kawasaki zx10 221bhp,honda 1000 cbr 215 bhp,yang mana sistem enjin yamaha dan kawasaki zx10 di upgrade kan dpd mesin seblum ini,honda cbr1000,bmw,ducati,aperlia,masih lagi menggunakan enjin lama,hose power enjin pn hnya di sekitar 205 bhp dan 215 bhp.sudah pasti torque kesemua model2 ini berbeza.

tapi,yang pasti pada saya mesin2 superbike mmg best,terpulang pada kita minat jenama yang mana satu,lebih2 lagi spepart yang mudah cari dan harga yang berpatutan,itu lebih baik.wasalam.
senyum selalu......

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #37 on: August 13, 2011, 05:49:11 PM »
salam..semalam nampak ada geng2 dr melaka bikers lepak dekat restoran naeman alor gajah(dekat dengan traffic light)..ada 2 biji er6f...nak tegur tak kenal..heheh...tapi nampak..dua2 motor masih keadaan std... :)...kalu yang membaca ni ada di sana..saya lepak dengan member dekat dengan meja dorang... :-X

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #38 on: August 13, 2011, 06:25:05 PM »
salam..semalam nampak ada geng2 dr melaka bikers lepak dekat restoran naeman alor gajah(dekat dengan traffic light)..ada 2 biji er6f...nak tegur tak kenal..heheh...tapi nampak..dua2 motor masih keadaan std... :)...kalu yang membaca ni ada di sana..saya lepak dengan member dekat dengan meja dorang... :-X

 tu msti geng2 bro ariff.. dtg tegur2 lh...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

mus90

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #39 on: August 14, 2011, 10:07:58 AM »
tak kenal tuan tanah...hehe.. :-[ :-[

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #40 on: September 21, 2011, 01:24:40 AM »
 ;D ;D no komen

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #41 on: September 21, 2011, 01:47:10 AM »
;D ;D no komen

bro mirak.. komen lh skit moto zx-6r yg abg baru angkt tu.. hehe  ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #42 on: October 08, 2011, 07:31:17 PM »
kuda demam laaa.... tu yg no komen.... esok mirak jgn lupa dtg kedai...... ajak kawan2..;)

hazri_musri

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 282
  • Hidup Versys~!!!
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #43 on: October 08, 2011, 07:59:13 PM »
sila lah nyata kan pulak kelebihan2 kawasaki versys.... semangat nk dgr neh... keburukan x yah sebut pon xpe... hihi...
pelan2 kayuh, x lari gunung di kejar....~ ^_^

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Kawasaki
« Reply #44 on: October 08, 2011, 10:17:35 PM »
kuda demam laaa.... tu yg no komen.... esok mirak jgn lupa dtg kedai...... ajak kawan2..;)

hahaha... SBM abg da buka scara rasmi ke???
« Last Edit: October 08, 2011, 10:20:53 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

 

Jumlah User Yang Telah Visit