Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers  (Read 2827 times)

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« on: December 20, 2011, 08:54:17 PM »
Salam 1MB'ian!
Alhamdulillah ahli kita telah meningkat kepada jumlah yang ramai dan yang paling penting keaktifan mereka dalam menjoinkan diri dalam apa jua event yang dianjurkan. Lebih-lebih lagi dewasa ini banyak event yang mendapat perhatian masyarakat setempat dan secara langsung menjadi daya tarikan kepada bikers yang lain untuk turut serta.

Selaras dengan pengembangan ini maka banyaklah peniaga diluar sana mengiklankan pelbagai barangan dan produk serta perkhidmatan mereka untuk bikers semua. Oleh yang demikian satu pengenalan bayaran pengiklanan akan diperkenalkan tidak lama lagi untuk Pengiklan dan bayaran ini akan menampung perbelanjaan pengurusan web, domain dan server. Jika ada lebihan bayaran maka iainya akan digunakan untuk top up MB Annual Dinner yang dicadangkan setiap bulan March selari dengan bulan penubuhan kita ataupun menampung kos MB Family Day yang secara langsung akan memberi manfaat kepada ahli semua.

Admin MB.
« Last Edit: December 20, 2011, 09:46:17 PM by Administrator »

hazri_musri

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 282
  • Hidup Versys~!!!
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #1 on: December 21, 2011, 09:51:24 AM »
yezzaa... sgt menarik....
pelan2 kayuh, x lari gunung di kejar....~ ^_^

nawza

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #2 on: December 21, 2011, 10:31:51 AM »
stuju...utk mengendalikan web dan maintenance  bkan hnya percuma...! setidak2nya klau ada sumbangan ..kita ada perasaan tgg jawab pd web MB. Andai utk memberi sumbangan skali pun klau stakat sorang sepuluh ringgit  ghasenya x der masalah kut...yg selebihnya kita masuk tabung laa...at least klau ade ahli yg ditimpa musibah bleh gak MB bg sumbangan yg ada...begitu juga dgn Event2 lain yg akan dirancang....! ~

~ hanya pandangan suku sen jer.... ;D

faizal bin ismail

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #3 on: December 22, 2011, 11:20:42 AM »
 :D :o  ya...betul juga

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #4 on: December 22, 2011, 12:00:58 PM »
SETUJU...    ;)
- ride 4 fun -

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #5 on: December 22, 2011, 07:54:28 PM »
Setuju !!

lialeh

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 92
  • First U learn It Then U Break It
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #6 on: December 22, 2011, 10:32:05 PM »
 :D setujuuuuu

syafinaz ryder

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 133
  • ride..ride..ride sampai lebam..
    • View Profile
    • Facebook
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #7 on: December 26, 2011, 10:31:27 AM »
setujukkkkkk
FINAZCORNERTEGARRRR

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #8 on: December 26, 2011, 03:10:50 PM »
setujukkkkkk
syafinaz nak iklan cari jodoh ke...cabuttt.. ;D ;D

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #9 on: January 02, 2012, 08:20:48 PM »
setuju aje....yg penting utk kepentingan bersama...so kena la lantik
bendahari utk urusan kewangan ni...hehe

mantau

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #10 on: January 02, 2012, 10:33:14 PM »
amat setuju pasal pengiklanan berbayar ...... setidak2nya kedai iklan dan maybe promosi produk .... warga MB dapat faedah drpnya .... tetapi pasal yuran bulanan rasanya ..... kena rujuk dulu undang2 pungutan wang tunai drp orang awam  .... tq.. 

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #11 on: February 05, 2012, 05:37:43 PM »
Ini statement yang di buat oleh Admin. forum di Putra Mahkota:

`Semenjak google adsense perkenalkan bahasa indonesia di dalam sistem mereka, maka Forum kita ni telah mencatatkan peningkatan pendapatan sebanyak lebih 100% .... WOW!!!!!!  (he he he.. dari USD 0.00 per day, dptlah USD 1.00++ per day)  Kalau dikira boleh dpt USD 365.00++ per year. 

Maka dengan itu, diumumkan, Tahun ini Forum kita sekali lagi mampu untuk MenSponsor KAMBING!'

Betul ke boleh jana pendapatan dari forum ni?

zukemarFXR

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 104
  • Lock N' LoadZ
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #12 on: February 05, 2012, 11:25:40 PM »
oritezZ gak, smbil mnyelam minum milo :)

Anda Mampu Menunggangnya

fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: Cadangan: Bayaran Pengiklanan di Web & Facebook Melaka Bikers
« Reply #13 on: June 01, 2012, 08:37:26 AM »
hurm, asik2 sme kata stuju tapi.. apekah prosesnya... siapa yg nak kena bayar...? ni soalan lazim kah soalan iq ni? ke ayat penyataan je ni?

 

Jumlah User Yang Telah Visit