Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?  (Read 1929 times)

nawza

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« on: April 04, 2011, 03:44:30 PM »
Salam dihulur pengganti diri
menambah kenalan dan sahabat sejati
bukanlah niat untuk menyakiti
hanya sekadar mengenang sahabat yg telah pergi.... :'(..

Maaf Tuan Moderator..dan Admin...! hanya terlintas di fikiran...tentang2 sahabat kita dlm dunia permotoran..yg telah meninggalkan kita terlebih dahulu...khususnya di Melaka dan di sekitarnya..! Bukanlah niat utk mengaibkan atau sebagainya..cuma kita sebagai sahabat perlu juga mengambil tahu serba sedikit..bukan sekadar hanya ride bersama2..! ..tetapi setidak-tidaknya kita juga mengambil tahu tentang keluarga yg ditinggalkan..bukan wang yg ditagihkan..bukan simpati yg diperlukan cukuplah sekadar kita yg pernah mengenali sahabat kita itu..datang berkunjung dan menziarahi.  Sekurang-kurang keluarga sahabat kita tue..menganggap kita nie lah sahabat sejati...

~ Mod @ Admin..klau x sesuai..bleh remove... :)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #1 on: April 06, 2011, 08:17:16 AM »
bagus gak.. utk peringatan kita semua.... ;)

razak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #2 on: April 07, 2011, 10:24:56 AM »
Allahyarham Mohd Affendi.  Pengasas serta Presiden pertama Kelab ini. Meninggal dunia kerana kemalangan motosikal beliau (R1) berlanggar dengan kereta di Highway Pantai Timur pada tahun 2009.  Al Fatihah.
Mount up guys

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #3 on: April 07, 2011, 12:41:10 PM »
maybe kita boleh arrangekan majlis tahlil kpd mereka yg pergi dan jemput ahli keluarga mereka sekali... sellaunya.. buat time bulan puasa.. nie cadangan aje laa.... nak buat bkn perkara mudah kena dapat komitment ahli2 yang lain... :)

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #4 on: April 10, 2011, 03:39:41 AM »
Al-Fatihah kepada arwah Taz


rburns

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #5 on: April 18, 2011, 02:46:19 PM »
Teringat Arwah Taz... kenal beliau dari kamera... bukan moto...

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #6 on: April 18, 2011, 05:18:19 PM »
Teringat Arwah Taz... kenal beliau dari kamera... bukan moto...

Saya kerana arwah Taz semasa beliau nak belajar pasal kamera... banyak jugak yang sempat saya mengajar beliau ... dan akhirnya minat motor nie datang pun kerana arwah.. saya sempat call arwah tanya pasal motor er6 2 bulan sebelum arwah kemalangan... semoga arwah ditempatkan bersama dengan orang-orang yg beriman.. aamin

nakaman

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #7 on: April 21, 2011, 12:11:29 PM »
Mr Cinderella...AlFatihah but arwah...

adrey@fuad_hgwy

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 49
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #8 on: May 27, 2011, 01:25:16 PM »
ok, jom kita arrange.. sy cadang kita buat di masjid dekat mitc........ then lepas tu boleh kita g subaidah ker....suai kenal dan minum2

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Siapakah antara kawan kita yang dah meninggalkan kita..?
« Reply #9 on: July 05, 2011, 10:46:29 PM »
ok, jom kita arrange.. sy cadang kita buat di masjid dekat mitc........ then lepas tu boleh kita g subaidah ker....suai kenal dan minum2

ok gk cadangan bro aswad...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

 

Jumlah User Yang Telah Visit