Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: kenapa??  (Read 9216 times)

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #15 on: March 14, 2012, 01:47:48 PM »
Tahniah kepada Ai-MLK kerana telah dianugerahkan LESEN GP - Post melebihi 1000... :-* :-*

huhuhu....tungguuuuuuuuuuuuuuu.
Mr. Agusta

Ai-MLK

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2050
  • KTM Duke 200
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #16 on: March 14, 2012, 03:13:35 PM »
Waaaahhhhhh...... nie mcm petanda - petanda baik dr '600' ke '1000' nie.. Hahahhahhahhaaa... .    ;D
- ride 4 fun -

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #17 on: March 14, 2012, 04:15:00 PM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #18 on: March 14, 2012, 04:17:35 PM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe
Tak lama lagi dengau2 Izad pun nak join forum tu..dah cukup syarat ke?

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #19 on: March 14, 2012, 04:24:49 PM »
syarat yg mana satu tu?...hehe

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #20 on: March 14, 2012, 09:45:15 PM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.

off topic jap....yus,...mcmna ek nak join forum tu?..ada syarat2 khusus tak?...hehe


password kena tnya aswad...hoho
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #21 on: March 14, 2012, 09:54:09 PM »
Tak pun tanya Jebat... :D :D

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #22 on: March 14, 2012, 10:42:47 PM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
 

haha.. tak lama lagi 'forum timang-timangan & dodoi-dodoian' pulakkk..

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #23 on: March 14, 2012, 11:41:45 PM »
Tahniah kepada Ai-MLK kerana telah dianugerahkan LESEN GP - Post melebihi 1000... :-* :-*

waa.. abg aizat da dpt lesen GP.. lepas ni koner cecah elbow lh ni.. hahahaa
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #24 on: March 14, 2012, 11:48:15 PM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
Ingatkan nak tambah forum cabut-cabutan...rupanya nak cabuutttt... ;D ;D

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #25 on: March 14, 2012, 11:55:05 PM »
sy tolong2 iklan2 gn ingt2 kn ahli2 MB di group FB.. hahahaaa   ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #26 on: March 15, 2012, 04:58:44 AM »
ok mie..suruh diaorg meriahkan fb ni... ;)

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #27 on: March 15, 2012, 08:15:46 AM »
aswad dah ada forum  baekkkkk punya capt,,,ape nama dia,, " forum kepit-kepitan " dok celah-celahan,,,hoho,,,cabutttttttttttt.
 

haha.. tak lama lagi 'forum timang-timangan & dodoi-dodoian' pulakkk..

huhu,,,,btol tu bro,,,nti bwk anak jln jauh senang ada tong..ngehhhhh
Mr. Agusta

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #28 on: March 15, 2012, 09:00:38 AM »
Ini perkara biasa berlaku jika ada substitute. Sekarang ini ada FB Group jadi kebanyakan orang akan rasa senang untuk post live disitu berbanding di forum. Jika forum tidak se "hot" FB group maka iainya tidak lah boleh dikatakan mati kerana FB Group itu pun sendirinya wujud dan hot kerana ahli MB'ian juga..lainlah jika dua dua Web/Forum dan FB dah sunyi sepi barulah boleh dikatakan dah "KO" hehe  ;) Komitment kita tidak semestinya hanya menumpukan kepada sesuatu website ataupun page sahaja, oleh yang demikian kita mengambil inisiatif seperti meletakkan link ke FB Group di web rasmi MB itu sendiri kerana kita perlu akur bergerak bersama pengedaran masa.... jika kini FB hot maka kita buat FB esok lusa kalau ada SB (SEXBOOK? :D ) hot maka kita register kat situ gak hehe..remember Friendster? sekrang dah terkubur kan?..biar apa pun substitute kepada web rasmi kita www.melakabikers.com ini ada..yang penting kita aktif bertenet dan juga aktif ride..jangan sahaja aktif tenet tapi ride tak pernah nampak? huhu  ;)

Anyway kewujudan forum atau lebih dititik beratkan sebagai Web bukan hanya untuk dilihat berapa banyak orang post setiap hari/saat tetapi iainya juga adalah merupakan Portal Rasmi maknanya ianya akan melambangkan kewujudan kita (MB'ian) dialam maya secara legal/rasmi/static dimana kita ada domain sendiri yang melambangkan komitment kewujudan kelab.. contohnya jika anda ingin adakan apa-apa event yang mana yang anda rasa lebih impaknya jika diletakkan dibanner... www.facebook.com/groups/8989189 atau www.melakabikers.com? 

Mengikut internet ethics sesebuah forum itu dikira tidak aktif jika post terakhirnya adalah 30hari, alhamdulillah forum MB mempunyai post hampir setiap hari dan ini adalah kerana ahlinya sendiri seperti Arieyus, Capt Rahman, Hilmi, Lemax dan juga kengkawan lain yang mengepost disini. Jika di Fb Group boleh saya katakan setiap saat ada nak post hehe... Walaupun kebanyakan ahli MB'ian bekerjaya masih ramai juga sempat meluangkan sedikit masa untuk menjoinkan diskusi dialam maya ini..terima kasih semua....Harap maklum ...Hidup MB'ian!

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: kenapa??
« Reply #29 on: March 15, 2012, 10:09:13 AM »
Post panjang lebar dari Admin tu...terbaek lah...hidup MB'ians... :-*

 

Jumlah User Yang Telah Visit