Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Semoga jadi pengajaran untuk kita..  (Read 3079 times)

Kawanzz

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 60
  • ninja250r MCC 6278
    • View Profile
Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« on: March 29, 2012, 05:58:00 PM »
Alhamdulillah...laju mana pon lari tp yg wajib pasti tak tinggal...semoga jadi iktibar untuk kita semua.. ;)
RIDE sampai KEJANG....

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #1 on: March 29, 2012, 09:29:17 PM »
minta semoga dijauhkan..aminnnn
Apalak di jauhkan bro...tengah sembahyang tu..dah masuk waktu, RNR tak ade kot.. :-\ :-\

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #2 on: March 29, 2012, 09:34:02 PM »
astagfirullah....x pasan bro,btol2 gabun ni.....ingatkan eksiden.....baca pun x abis..... bagusla,betol tu,,yg wajib jgn ditinggalkan..
« Last Edit: March 29, 2012, 09:35:25 PM by erieyus »
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #3 on: March 29, 2012, 09:38:40 PM »
Rasanya kat Belanda ni..kalau RNR pun mana ada surau..Riders Arab kalau tak silap..Pak Arab ni, atas sampan pun di sembahyang kalau dah masuk waktu...

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #4 on: March 29, 2012, 09:42:09 PM »
betol tu...itula yg sebenarnya.
Mr. Agusta

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #5 on: March 30, 2012, 12:17:20 AM »
Kat krabi tu.....

Kawanzz

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 60
  • ninja250r MCC 6278
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #6 on: March 30, 2012, 08:41:19 AM »
insaf seketika tgk gambar ni...hehehehe....geng2 MB..jika kita praktikkan mcm ni time ride jauh reramai waktu solat berenti ramai2 n solat....pasti orang awam yang melihat merasa bangga dan respect geng kita kan...kita masa time takda moto dlu bila tgk big bike lalu mesti akan berkata....FUYYYOOOOOO Bila la dapat beli..hehehehe skang hajat masing2 tercapai..orang lain pulak melihat kita...kita dah jadi tarikan mere..kena pulak kita ramai2 jalan masuk surau g solat..pasti ini menaikkan nama MB.. ;) ;D :o
RIDE sampai KEJANG....

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #7 on: March 30, 2012, 09:27:48 AM »
Kat krabi tu.....
Apa lak kat Krabi bro..left hand drive tu..

yusri

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 1640
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #8 on: March 31, 2012, 11:24:51 PM »
Hehehehe..... Utk yg nak ke krabi bln april ni......

Kawanzz

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 60
  • ninja250r MCC 6278
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #9 on: April 02, 2012, 11:53:15 AM »
wahhh...ader yang nak ke krabi ke...pe pojek..
RIDE sampai KEJANG....

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #10 on: April 02, 2012, 12:02:18 PM »
Dengan perkembangan terbaru di Wilayah Selatan Thailand ni, perancangan untuk Rides ke Phuket dan Koh Samui pada hujung bulan ni perlu di nilai semula....Tunggu perkembangan atau nasihat selanjutnya dari pihak kerajaan... :'( :'(

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #11 on: April 02, 2012, 12:37:59 PM »
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #12 on: April 02, 2012, 12:49:21 PM »
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)
Setakat ni masih di teruskan..cuma kalau staff Petronas dan anak syarikat, kompeni akan keluarkan larangan perjalanan kalau perlu..kalau tak ada larangan tu kira masih selamat dan boleh teruskan lah...

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #13 on: April 02, 2012, 06:34:37 PM »
biasalah selatan Thai ni.. kalau tak bomb tak sah hidup kat sana huhuhu... kami yang ride e Koh Samui masih diteruskan  ;)


ya btol...ride perlu dilaksanakan....harap2 tiada perkara buruk terjadi semasa berada disana....

p/s : bawak bekal kuih bom je..
Mr. Agusta

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: Semoga jadi pengajaran untuk kita..
« Reply #14 on: April 02, 2012, 07:10:50 PM »
Kuih bom pun tak boleh time2 mcm ni.. ;D tak lepas sempadan nanti.. :D

 

Jumlah User Yang Telah Visit