Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Naza Naked 650  (Read 18512 times)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Naza Naked 650
« on: April 06, 2011, 11:16:46 AM »
saya pernah guna bike nie sebelum downgrade kpd 600cc...hehehh moto nie bagus tapi banyak kena naik taraf.. dari segi hendeling ok... kena setting baik.. dan minat pakar buat... utk layan corner no hal.. cuma injin dia selalu buat hal.. terutama valve saya pernah kena dua kali patah... lain no hal... :(

aLdY DuA

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 154
  • sabor je lah...
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #1 on: April 06, 2011, 11:44:59 AM »
saya pernah guna bike nie sebelum downgrade kpd 600cc...hehehh moto nie bagus tapi banyak kena naik taraf.. dari segi hendeling ok... kena setting baik.. dan minat pakar buat... utk layan corner no hal.. cuma injin dia selalu buat hal.. terutama valve saya pernah kena dua kali patah... lain no hal... :(

bape boleh pegi top speed dia bang eddie.. ??? xslap 86hp betul ker.. ::)
dimulakan dengan bismillah,disudahi dengan alhamdulillah,

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #2 on: April 06, 2011, 12:19:13 PM »
disebab kan dia pakai jarum meter... bkn digital.. yang saya pernah try.. dlm 210km/j.. tu bergantung pd berat badan hehhehe angin.. lagi2 naked.. kalu badan comel sikit maybe lebih laa....  pickup no hal... bnyik.. adik beradik ducati.. pasal v twin..

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #3 on: April 07, 2011, 05:21:03 PM »
tp dengar cite model2 yg baru skrg ni da bertambah baik,betul ke?..
nak2 yg 650r injection tu...

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #4 on: April 08, 2011, 02:49:33 AM »
tp dengar cite model2 yg baru skrg ni da bertambah baik,betul ke?..
nak2 yg 650r injection tu...


Ada owner yg pakai 650r baru ni kat sini ?.. boleh respons.. nak tau gak..

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #5 on: April 08, 2011, 04:05:06 AM »
betul tu..nak gak tau kesahihan nya.. 8)

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #6 on: April 08, 2011, 12:01:15 PM »
disebab kan dia pakai jarum meter... bkn digital.. yang saya pernah try.. dlm 210km/j.. tu bergantung pd berat badan hehhehe angin.. lagi2 naked.. kalu badan comel sikit maybe lebih laa....  pickup no hal... bnyik.. adik beradik ducati.. pasal v twin..

aku penah tunda mamat pakai naza blade jenis ni dari simpang pulai ke melaka, pasal bering belakang pecah . mungkin overload kot ..  :P
speeding 120++ last2 aku yg dot dot dot kat area kg tun razak ...  >:(

wancb4

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 100
    • View Profile
    • :\Users\Guest\Desktop\imagesCA2LGQUP
Re: Naza Naked 650
« Reply #7 on: April 08, 2011, 11:34:53 PM »
kalau badan macam sieddie lagi teruklah kau cid..hehehe :D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #8 on: April 09, 2011, 11:39:14 PM »
siapa la yg kau tunda tu bro acid.... kau buat apa kat kg tun razak sampai dot..dot..dot tu hehhehe ;D

x pernah tinggal kawan kan...kan..kann ;)

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #9 on: April 10, 2011, 01:01:26 AM »
siapa la yg kau tunda tu bro acid.... kau buat apa kat kg tun razak sampai dot..dot..dot tu hehhehe ;D

x pernah tinggal kawan kan...kan..kann ;)

itupun yg mampu aku buat walaupun cc aku lebih besar dari mamat naza blade tu (mamat ni badan dia besar dari aku). nak tinggal tak sanggup lak .

"never never tinggal kawan masa ride"

rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #10 on: April 10, 2011, 01:03:47 AM »
maybe 'blade EFI' lebih mesra pengguna kot ...

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #11 on: April 10, 2011, 03:30:11 AM »
kalau badan macam sieddie lagi teruklah kau cid..hehehe :D
  ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 150
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #12 on: April 10, 2011, 01:39:06 PM »


Style sekarang ni diorang suka tukar cover blade nih guna cover moto lain....
Siap tukar swing arm tu bagi nampak sama....
JPJ tak tahan ke?
Tapi kalau boleh,memang cantik ah... 8) 8) 8)



Cer tengok moto ni, dah jadik 99% macam 'rabbit'.... ;)
cer tengok,cer tengok.Cer teka moto apa... 8)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #13 on: April 10, 2011, 07:57:08 PM »
takkan naza blade gak??... sebab swing arm lain... posisi gear lain.. frame lain....  moto injin apa yeekk?? ???

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Naza Naked 650
« Reply #14 on: April 11, 2011, 06:37:06 AM »
zx2 kottt.. ngeh ngeh

 

Jumlah User Yang Telah Visit