Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )  (Read 23924 times)

aca

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )
« on: May 08, 2012, 12:02:41 AM »
Quote
Salam 1MB'ian,
Tahniah Diucapkan kepada ahli-ahli yang berdaftar dengan komuniti Melaka Bikers ( samada yg aktif atau tak aktif ), setelah setahun lebih berlalu, perit jerih Tuan Pengasas (MELAKA BIKERS), Moderator, Pakar-pakar IT... sedar tak sedar keahlian telah mencecah hampir 500 orang ahli. Pelbagai aktiviti permotoran telah dilaksanakan, pelbagai ride amal telah disertai, termasuklah day ride dan overnight ride.

Suka duka dialami bersama, pelbagai pengalaman dapat dikongsi , dari cc rendah sehingga lah ke 1000 cc, namun kelibat `MELAKA BIKERS' dari hari ke hari mendapat tempat dan telah  mula dikenali dan disegani oleh komuniti permotoran yang lain.

Sehubungan dengan itu, bagi memperkuatkan dan memperkukuhkan hubungan keakraban sesama MBian, satu gathering akan diadakan bagi mengumpul semua MBian yang berdaftar dalam forum komuniti MELAKA BIKERS ini.

Bagi melancarkan perjalanan 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 ), satu perlantikan AJK perancang dan pelaksana akan diadakan secepat mungkin. Komuniti Melaka bikers memerlukan sukarelawan bagi melancarkan perjalanan aktiviti ini.

Diharapkan MBian dapat sekiranya memberi cadangan yg bernas tentang
1) Sukarelawan AJK pelaksana ( berpengalaman )
2) Tarikh perlaksanaan
3) Lokasi
4) Aktiviti
5) Sponsership[/size]

Update Admin= 19th May 2012
Salam 1MB'ian!
Selepas perbincangan intensif diantara AJK yang telah diadakan di MITC, maka dengan ini kami mengishtiharkan Hari Raya eh salah daaa..  ;)  Melaka Bikers 1st Annual Gathering akan diadakan seperti berikut:

Tarikh: 3rd June 2012 (Ahad)
Masa: 8am - 10pm
Tempat: Sekolah Henry Gurney Telok Mas
RV: Semua bikers dengan family diminta terus ke Sekolah Henry Gurney - Pendaftaran bermula jam 8am - 8.30am


-Venue
Oleh kerana tarikh event jatuh semasa cuti sekolah maka kebanyakan tempat tempat chalet, resort semuanya telah dibooked habis dan jika adapun melangkaui dari budget dan iainya secara langsung akan membebankan ahli dengan bayaran tinggi, oleh yang demikian diatas kerjasama dengan semua pihak kami telah mendapat tempat di Sekolah Henry Gurney dimana iainya mempunyai fasiliti yang amat baik seperti padang untuk kegunaan aktiviti luar, dewan serbaguna, kantin, surau, tandas bersih, kawasan teduh dan juga berlaut. Henry Gurney juga akan membekalkan dengan pakej makanan dan kegunaan perlatan permainan dan aktiviti seperti yang dipersetujui.

Penaja-Penaja MB 1st AG

Jutaan Terima Kasih kepada penaja-penaja kami (Hieraki Mengikut jumlah penajaan)
1.  Zong Heng Motors Sdn Bhd
2.  Cahaya Padang Enterprise (Wak Rejal)
3.  Ban Zen Motors Sdn Bhd
4.  Ah Chai Motors
5.  SBM Motor Sports
6. Raz-T (Perantau)
7.  Seri Muara Alai (Lemax K9)
8.  Slip Tech Resources (Bro Aca z750)
9.  www.homestaymelaka.com (Rafi)
10. Junzan Ducati
11.Faisal ER6n
12......Anda ingin memberi sumbangan dan tajaan? Sila call Rafi 0126774777
***Semua Penaja yang lebih RM250 akan diberi plak penghargaan dari MB diatas sumbangan mereka.


-Agenda/Aktiviti:



-Hadiah Aktiviti & Cabutan Bertuah
- Pocket Bike 1000CC!
- Helmet Full Face
- Mesh Jacket
- Dry Pack Bag
- Pouch
- Helmet
- Hampers
- Minyak Hitam
- Sabun Cuci Motor pun ada!!
Macam macam ada!!


-Bayaran Penyertaan:
RM25/orang (kanak-kanak berumur 12tahun masuk adalah percuma)
Bayaran ini adalah termasuk sekali T-shirt rasmi AG1, Makan 4 kali (Sarapan, Makan Tengahari, Minum Petang, Makan Malam BBQ), Sewa Tapak, Sewa Peralatan Sukan, Hadiah Acara, Hadiah Cabutan Bertuah..memang berbaloi baloi!!!
Bayaran boleh dibuat terus kepada Bendahari Mr Lio seperti berikut:
Bank: Maybank
AC: 154110076002
Nama: Lio Deng Joo

Sila call En Lio selepas bayaran dibuat untuk confirmation di talian 0123896415
Bayaran juga boleh dibuat direct kepada Lio semasa TTS/Event dan mestilah dibuat sebelum 31st May 2012 untuk confirmation kehadiran. SILA SIMPAN RESIT DEPOSIT UNTUK RUJUKAN
Update 31 May 2012
Kepada yang yg nak join MB AG1 dan masih belum register atau belum bayar boleh datang and bayar semasa registration pagi 3rd June di Sekolah Henry Gurney. Siapa yang nak bayar esok di TTS pun boleh! Jomm kita memeriahkan majlis bersejarah ini!!!



Semua MB'ian diminta untuk membawa family masing masing sekali supaya kita dapat menyertai aktiviti family dan secara tak langsung mengeratkan hubungan diantara kita...Lets make this event a memorable fun!! Contoh confirmation Rafi + Wife + Anak 3orang (umur semuanya kurang 12tahun) so bayaran cuma RM25X2 = RM50, Anak 3orang free.


List Confirmation Kehadiran MB 1st AG
- Listkan Family member yang berumur 12tahun keatas sahaja.
1. Rafi + Family(1) 0126774777 = Paid RM50
2. Aca + Family(2) - 0126163765 = Paid RM75
3. Hilmi + Family(2) - 0129341104 = Paid RM75
4. Lio  = Paid RM25
5. Lanun + Family(1)- 0176818960 =Paid RM50
6. Hairol21 - 0183892112 = Paid RM25
7. Wak Rejal - 0172475105 =Paid RM25
8. Zainol Rizal Zainal(ZRZORRO) + Family(1) - =
9. FAIZAL ISMAIL + Family(2) - 0122908465 = Paid RM75
10. shah yllc - 0122451077 = Paid RM30
11. Wan shah=Paid RM30
12. Syafinaz + lyana= Paid RM50
13. yarh wan + pillion= Paid RM50 
14. Mr Mizad=
15. nor cahaya mohd zin=
16. muhammad fariz mat daruz=
17. zaki baber=
18. nur dinz + Family(1)=Paid RM50
19. ap awesome=
20. achik superkips=
21. mohamad miezad= Paid RM30
22. mohd fauzie shahari+family(1)=
23. reza= Paid RM25
24. Captain Rahman+Family(4)=Paid RM125
25. kapten amirudin=
26. faizal jaafar=
27. sahril hafiz=
28. boy ducati=
29. OTHMAN B. RAHMAT + FAMILY(2)= Paid RM75
30. izad & nurul=
31. Ai-MLK +Family(1)= Paid RM50
32. shahrul_yu+cikaro?= Paid RM50 
33. Zamir_Panda13=
34. RizalCBR + Family(5)=
35. Arswadvers n wife= Paid RM50
36. Md Rizal Said= Paid RM25
37. deanize3097 + family(1)=Paid RM50
38. hanafi (boy) & family(1)= Paid RM50
39. pojon
40. perantau + family(2)=Paid RM75
41. mamatriderz=
42. aemman + family(1)=
43. Razali CBR= Paid RM25
44. Popeye= Paid RM25
45. Mohd Hafeez + Family(1)=Paid RM50
46. Yusri MBV585 + family(1)=Paid RM50
47. Wasatai zx10r = Paid RM25
48. Ariff Noor = Paid RM25
49. Din ICU= Paid RM25
50. Shatez FBE578D= Paid RM25
51. Pian Imam Versys= Paid RM25
52. azizan(jun)+family(3) = Paid RM100
53. Bilal Karim ZX10R= Paid RM25
54. Ribena Sam= Paid RM25
55. Maza ZX6= Paid RM25
56. wismilak= Paid RM25
57. Mrimauaka 0122515257 =
58. Zuewan ER6F= Paid RM25
59. Ehfan ER6N + Family(3)= Paid RM100
60. Hamza Joe=
61. Hafidz R6= Paid RM25
62. Collin@j taro= Paid RM30
63. Shah GT= Paid RM30
64. Jebat= Paid RM25
65. Popo @ mohd firdais rusli = Paid RM25
66. Sabri Bin Salleh= Paid RM20
67. hazri_musri =
.....lai lai lai kita bagi gempakkzzz habis event terbesar kita MB AG1 !!

« Last Edit: June 01, 2012, 04:02:51 PM by N.M. HILMI »
..... Good or Bad,,, must be a reason

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #1 on: May 08, 2012, 12:18:47 AM »
Jom keluar kan idea bernas untuk di bawa ke meja rundingan sewaktu tts nanti..

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #2 on: May 08, 2012, 12:21:11 AM »
lokasi di hrp kn dlm area melaka bagi memudahkan semua ahli dpt ikuti....
klau di baca dr komen2 di FB. buat di pengkalan balak ok juga.. tp cari lh kawasan yg luas dn mudah kluar masuk.. rsa2 sana slalu sesak.. huhu
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #3 on: May 08, 2012, 12:36:51 AM »
Minta Admin berikan tarikh cadangan dan tenguk macam mana respond dari Mbians..

Zamir13

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #4 on: May 08, 2012, 12:38:43 AM »
InsyaAllah sy akan turut hadir ^_____^
mari la kita sesama meriah kan event ni huihuihui ~
 ;)
Zamir_Panda13
~135Lc~

aca

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #5 on: May 08, 2012, 12:43:13 AM »
bagi pemilihan lokasi,... biar la ada kws lapang bagi menjalankan aktiviti bersukan dan aktiviti keluarga
..... Good or Bad,,, must be a reason

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #6 on: May 08, 2012, 12:43:51 AM »
Minta Admin berikan tarikh cadangan dan tenguk macam mana respond dari Mbians..

tu kena buat prbincangan brsama sbb klau boleh smua ahli dpt join... kna plan baik2.. huhuu...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Kapten_Amirudin

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 27
  • ~ FZ150i ~
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #7 on: May 08, 2012, 12:44:50 AM »
yg pling pnting timing  :D

racingzonne

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #8 on: May 08, 2012, 12:46:34 AM »
salam
dulu penah wat gathering kat pengkalan balak.. Ismah beach resort... so far cun gak tempatnye...
ni link
http://www.ismahresort.com/

barbeque?

karok?

pool?


sukaneka?

zukemarFXR

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 104
  • Lock N' LoadZ
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #9 on: May 08, 2012, 12:58:37 AM »
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

Anda Mampu Menunggangnya

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2535
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #10 on: May 08, 2012, 01:00:27 AM »
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

racingzonne

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #11 on: May 08, 2012, 01:18:39 AM »
nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...






fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #12 on: May 08, 2012, 01:29:29 AM »
jom buat pogrem 2 hari satu mlm ke...
atow 3 hari 2 mlm...

saya nak cadangkan main sukan rakyat... spt
1)gula dlm tepong.
2)kasut terompah..
3)boling nyoq',
4)lari kaki 3....
5) lari dlm guni ka...
6)tarik upih..( kalau ade)
7) beach soccer
8) baling selipar
9) isi air dlm botol
10) soalan cabaran minda ---> tegakkan telur ... tegakkan paku. masukkan pen dlm botol dll... ahahah. (dah mcm kem jambori dah ni.. byk idea) muahahahahah

buat game sukaneka diatas dlm satu petang atow satu pagi sebanyak 3 jam...slepas asar atow selepas senam aerobik pagi...  mmg tebaek!

sambil2 itu... dari pada bertolak sampailah ke destinasi kita buat treasure hunt! soalan2 adalah kepakaran kita selama bermotor/ soalan negeri melaka/ tka teki terbest...

dan kita buatlah hamper.... muahahahah :) cadangan jer.... saya ade tali untuk buat tarik tali.. ahahah mau kah juga?





fidodido

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 222
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #13 on: May 08, 2012, 01:43:21 AM »
peh, mahal ni eagle ranch... rasa2 bajet dlm rm30 je sorg....kot... muahahahah

kita sewa chalet / rumah je... pastuh buat le plan sendiri... kang kesian plak dgn geng2 lc/ fz serta yang cc rendah x mampu nt... :) kan kan... - yang penting kita nak save bajet......




nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...







wismilak

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
    • FaceBook
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #14 on: May 08, 2012, 03:10:13 AM »
pada pandangan saya la kan...
as title "Melaka Bikers" better 1st AG nih buat dlm melaka je dulu...
next AG baru la boleh fikir luar melaka..

 ;) :D
lagi satu elakkan dari tarikh cuti2 sekolah...
sbb takut dr kesesakan..
up up away~~

 

Jumlah User Yang Telah Visit