Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: MELAKA BIKERS 1st Annual Gathering 2012 ( AG 1 )  (Read 29709 times)

faizal bin ismail

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #15 on: May 08, 2012, 08:49:26 AM »
 :-* :-* :-* apa kata kalau sponser kurang kita raikan di tempat yg dekat sikit......seperti di tanjung piai....dua hari satu malam.
                  di situ ada tempat tidur sekali ada doom utk bilik yg banyak..dan ada chalet......
                  bayaran boleh bayar sendiri atau kita bin cang setiap sorang cari sponsor pada tts....apa kata...

aca

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #16 on: May 08, 2012, 09:22:41 AM »
jom buat pogrem 2 hari satu mlm ke...
atow 3 hari 2 mlm...

saya nak cadangkan main sukan rakyat... spt
1)gula dlm tepong.
2)kasut terompah..
3)boling nyoq',
4)lari kaki 3....
5) lari dlm guni ka...
6)tarik upih..( kalau ade)
7) beach soccer
8) baling selipar
9) isi air dlm botol
10) soalan cabaran minda ---> tegakkan telur ... tegakkan paku. masukkan pen dlm botol dll... ahahah. (dah mcm kem jambori dah ni.. byk idea) muahahahahah

buat game sukaneka diatas dlm satu petang atow satu pagi sebanyak 3 jam...slepas asar atow selepas senam aerobik pagi...  mmg tebaek!

sambil2 itu... dari pada bertolak sampailah ke destinasi kita buat treasure hunt! soalan2 adalah kepakaran kita selama bermotor/ soalan negeri melaka/ tka teki terbest...

dan kita buatlah hamper.... muahahahah :) cadangan jer.... saya ade tali untuk buat tarik tali.. ahahah mau kah juga?
NOTED
..... Good or Bad,,, must be a reason

aca

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #17 on: May 08, 2012, 09:25:01 AM »
salam
dulu penah wat gathering kat pengkalan balak.. Ismah beach resort... so far cun gak tempatnye...
ni link
http://www.ismahresort.com/

barbeque?

karok?

pool?


sukaneka?

Salah satu alternatif lokasi yang terbaik, boleh consider jugak nih....
..... Good or Bad,,, must be a reason

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #18 on: May 08, 2012, 09:27:55 AM »
Kalau nak buat di kawasan Pengkalan Balak, perlukan sekurang2 nya notis sebulan untuk tempahan chalet dalam jumlah yang besar...Minta cadangkan satu tarikh lah..baru boleh plan...

Administrator

  • Administrator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2854
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #19 on: May 08, 2012, 09:48:21 AM »
TTS Jumaat ini jam 10mlm nanti diminta semua MB'ian hadir  untuk membincangkan MB 1st AG . Bro Aca, Captain, Fidodido, Hilmi, Racingzone, dan lain lain ..serta semua sekali mesti hadir untuk kita muktamadkan tarikh dan lain lain isu berkaitan..sementara itu teruskan perbincangan disini untuk rujukan.

boy

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #20 on: May 08, 2012, 11:13:40 AM »
 :) best jugak jalan jauh tapi tu lah lesen B2 hahahahaaa motor 600 cc.area melaka boleh join.

za8

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 142
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #21 on: May 08, 2012, 11:46:06 AM »
Bez jgk ni kalu bley kos jgn tinggi sgt tp penyertaan meletop br bez tkot sesetengah kwn kita lari bujet hrap2 la kalini dpt follow huhuhu :'( :'( :'(

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #22 on: May 08, 2012, 02:15:22 PM »
:) best jugak jalan jauh tapi tu lah lesen B2 hahahahaaa motor 600 cc.area melaka boleh join.

brapa byk user ko buat ni boy... huhuhuuu.. klau mslah lesen aku ada lesen B full. hahahaha  ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

racingzonne

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #23 on: May 08, 2012, 02:37:54 PM »
peh, mahal ni eagle ranch... rasa2 bajet dlm rm30 je sorg....kot... muahahahah

kita sewa chalet / rumah je... pastuh buat le plan sendiri... kang kesian plak dgn geng2 lc/ fz serta yang cc rendah x mampu nt... :) kan kan... - yang penting kita nak save bajet......




nice!! congratz MB'ians!!! tringin nk bntu,
ok gak plan racingzonne tu, pape pn bleh survey2 lgi lkasi, P.Dickson pn cntek gak.

ke PD pn ok gak.. bleh buat ride kesana.. tp kena fikirkn juga sbb AG1 ni buat mcm family day... ada cadang nk bwk family skali..
rasa ada baik buat dlm melaka.. huhu.. tp tngok dulu suara ramai mcm mana...
PD  :-\ teluk kemang? ada satu kat eagle ranch... siap ader paint ball :D
klu nak wat team building sesuai ar...







haha mahal gak.. aritu g full blast rm400 :D siap activity kayak etc

faizal bin ismail

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #24 on: May 09, 2012, 07:40:06 AM »
 ??? ::) :-\  satu lagi tempat kat...port diksson........

aca

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #25 on: May 09, 2012, 10:07:51 AM »
Cadangan tempat ... biar la specific, rate berpatutan, bg yg ingin menginap. yg penting ada ample space utk parking dan selamat
..... Good or Bad,,, must be a reason

CaptRahman

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2996
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #26 on: May 09, 2012, 10:14:53 AM »
Ismah Beach Resort memang sesuai dari segi lokasi dan kemudahan yang di sediakan..private beach untuk resort ni pun luas juga.. Cuma harga agak tinggi sedikit jika dibandingkan dengan chalet yang lain2. (bujang akan menjadi murah kalau berkongsi bilek).
Cuma kalau hendak membuat tempahan bilek dalam jumlah yang besar kena buat awal2 lah..kemungkinan penggunaan sampai bulan September telah pun penuh di tempah..tapi boleh cuba tanya lah...

abeycuak

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
    • Pielang not Pailang
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #27 on: May 09, 2012, 10:48:15 AM »
semoga sukses.. pielangbikers.com Melaka dan pielangbikers.com HQ akan support event ni

::membujur lalu jangan melintang pukang::
http://pielangbikers.com

toyzer6

  • Lesen L
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #28 on: May 09, 2012, 10:59:07 AM »
sponsor utk wat lucky draw dah dpt....

za8

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 142
    • View Profile
Re: 1st ANNUAL GATHERING MELAKA BIKERS 2012 ( AG 1 )
« Reply #29 on: May 09, 2012, 01:24:14 PM »
Beznyeeeeee.... :D :D :D

 

Jumlah User Yang Telah Visit