Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

: Cara2 nak upload gambar  ( 4542 )

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Cara2 nak upload gambar
« : April 07, 2011, 05:28:35 PM »
sesiapa yg expert... tolong ajar caar2 nak upload gambar kat web nie hhehehehh ;D

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • : 130
Re: Cara2 nak upload gambar
« #1 : April 07, 2011, 11:41:45 PM »
 ;D ??? ;D ;D ;D ;D per per pun kena resize gambir dulu ....

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #2 : April 08, 2011, 02:15:09 AM »
;D ??? ;D ;D ;D ;D per per pun kena resize gambir dulu ....
Betul tu.Kalau besar sangat, pening kepala orang nak tengok... ;)

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #3 : April 08, 2011, 05:55:42 AM »
OK.Untuk nak upload gambar ni ada banyak cara.Tapi kat sini saya akan tunjukkan 2 cara.Tapi Korang kenelah ada akaun kat www.photobucket.com atau pun di www.imageshack.us .Jangan risau ianya PERCUMA.Tapi digalakkan guna photobucket sebab kat Photobucket kita boleh simpan/resize gambar tersebut untuk digunakan lain kali asalkan kita tak mengubahnya ke tempat lain."Link" dah berubah, maka gambar akan

Kalau nak upload gambar tu, macam bro mirak cakap,jangan besar sangat.Tak cool…
Kalau boleh biar cukup² jer atau sedap mata memandang…Jangan lupa resize yer

Untuk Photobucket







Untuk Imageshack








Saya bukannya pandai,tapi dah tanggungjawab.Buat apa yang termampu.
Kalau ada terkurang atau tak betul,tolong ejaskan yer....
« : April 10, 2011, 01:51:16 AM ston_kol »

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • : 130
Re: Cara2 nak upload gambar
« #4 : April 08, 2011, 11:34:23 AM »
weldone ston aku raser cukup jelas penerangan tu....  ;D ;D ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 nak upload gambar
« #5 : April 09, 2011, 11:33:54 PM »
bijak...bijak hehehhe... ;D

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #6 : April 10, 2011, 01:48:34 AM »
TERKINI.....
Ada masalah sikit pada mereka yang ingin menggunakan imageshack.Anda sebenarnya kene sign up/register dulu untuk melihat gambar yang menggunakan imgeshack(DULU TAK PAYAH...!!!)Apalah imageshack ni... >:(




Kalau siapa nak tengok jugak, tak payah susah².Saya telah menyediakan satu akaun untuk rakan² menggunakan imageshack ni.Jangan gatal² tukar password & letak gambar yang bukan².Kesian kawan lain nak pakai tak dapat.



Oleh kerana imageshack dah jadik macam ni,maka digalakkanlah guna Photobucket sahaja....

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 nak upload gambar
« #7 : April 10, 2011, 03:57:26 AM »
Bravo bravo stong

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #8 : April 10, 2011, 01:53:51 PM »
Bravo bravo stong
Abg Tokey tolong² tegurlah ye kalu kami(especially saya) ada membuat silap. ;)

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 512
Re: Cara2 nak upload gambar
« #9 : April 10, 2011, 07:45:51 PM »
good info bro ston..... good job  ;)

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • : 995
Re: Cara2 nak upload gambar
« #10 : April 10, 2011, 08:11:10 PM »
thanks bro...mmg memudahkan utk sesiapa aje yg nak upload pic
lepas ni...

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • : 826
Re: Cara2 nak upload gambar
« #11 : April 11, 2011, 06:25:46 AM »
Bravo bravo stong
Abg Tokey tolong² tegurlah ye kalu kami(especially saya) ada membuat silap. ;)

hehe.. siapa la saya nak tegur abg ston_kol ni.. saya yang silap ada laa..  ;D
« : April 11, 2011, 06:28:20 AM Lemax »

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #12 : April 11, 2011, 06:52:28 AM »
Bantu membantu amalan mulia... ;)

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • : 562
    • Homestay Melaka
Re: Cara2 nak upload gambar
« #13 : April 12, 2011, 08:28:10 AM »
Salam semua,
okay saya dah enable attachment untuk kegunaan upload gambar direct ke server. Sebelum ini attachment gambar tidak dibenarkan kerana
1. Spammers akan salah gunakan attachment
2. Page akan slow loading bila gambar size adalah besar dan banyak
3. Banyak ruang harddisk diperlukan serta bandwith akan bertambah

Walaubagaimanapun setelah melihat ramai yang tidak tahu bagaimana nak upload gambar serta ada beberapa hosters gambar yang sebelum ini free dan tak perlu register sudah mula menunjukkan gambar katak maka saya telah enablekan features ini untuk keselesaan tuan-tuan dan puan-puan... cuma harapan saya pastikan size gambar telah diresize sekecil yang mungkin untuk kelancaran forum kita.
Terima kasih!

« : April 12, 2011, 08:38:36 AM rafi »

ston_kol

  • Lesen B3
  • **
  • : 150
Re: Cara2 nak upload gambar
« #14 : April 12, 2011, 09:55:57 AM »
I Like..... ;)

 

Jumlah User Yang Telah Visit