Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Cara2 nak upload gambar  (Read 5857 times)

fuadkawaer6

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 124
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #15 on: May 10, 2011, 04:21:15 AM »
aku nak test

glovesidi

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 187
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #16 on: May 10, 2011, 03:52:35 PM »
Salam semua,
okay saya dah enable attachment untuk kegunaan upload gambar direct ke server. Sebelum ini attachment gambar tidak dibenarkan kerana
1. Spammers akan salah gunakan attachment
2. Page akan slow loading bila gambar size adalah besar dan banyak
3. Banyak ruang harddisk diperlukan serta bandwith akan bertambah

Walaubagaimanapun setelah melihat ramai yang tidak tahu bagaimana nak upload gambar serta ada beberapa hosters gambar yang sebelum ini free dan tak perlu register sudah mula menunjukkan gambar katak maka saya telah enablekan features ini untuk keselesaan tuan-tuan dan puan-puan... cuma harapan saya pastikan size gambar telah diresize sekecil yang mungkin untuk kelancaran forum kita.
Terima kasih!
I Like..... ;)


rashidzx11

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #17 on: May 10, 2011, 11:32:17 PM »
Salam semua,
okay saya dah enable attachment untuk kegunaan upload gambar direct ke server. Sebelum ini attachment gambar tidak dibenarkan kerana
1. Spammers akan salah gunakan attachment
2. Page akan slow loading bila gambar size adalah besar dan banyak
3. Banyak ruang harddisk diperlukan serta bandwith akan bertambah

Walaubagaimanapun setelah melihat ramai yang tidak tahu bagaimana nak upload gambar serta ada beberapa hosters gambar yang sebelum ini free dan tak perlu register sudah mula menunjukkan gambar katak maka saya telah enablekan features ini untuk keselesaan tuan-tuan dan puan-puan... cuma harapan saya pastikan size gambar telah diresize sekecil yang mungkin untuk kelancaran forum kita.
Terima kasih!
I Like..... ;)

i like  ;D

mirak

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #18 on: May 14, 2011, 07:39:14 PM »
Salam semua,
okay saya dah enable attachment untuk kegunaan upload gambar direct ke server. Sebelum ini attachment gambar tidak dibenarkan kerana
1. Spammers akan salah gunakan attachment
2. Page akan slow loading bila gambar size adalah besar dan banyak
3. Banyak ruang harddisk diperlukan serta bandwith akan bertambah

Walaubagaimanapun setelah melihat ramai yang tidak tahu bagaimana nak upload gambar serta ada beberapa hosters gambar yang sebelum ini free dan tak perlu register sudah mula menunjukkan gambar katak maka saya telah enablekan features ini untuk keselesaan tuan-tuan dan puan-puan... cuma harapan saya pastikan size gambar telah diresize sekecil yang mungkin untuk kelancaran forum kita.
Terima kasih!
I Like..... ;)

i like  ;D
kalu x tau jugak ambil skru driver bukak komputer masukan gambau dalm komputer tu keh keh keh

As_sahar

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #19 on: May 24, 2011, 11:43:16 PM »
Testing testing






« Last Edit: May 25, 2011, 11:16:52 PM by As_sahar »

nakaman

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #20 on: May 25, 2011, 04:57:46 PM »
Testing testing








I like that too... ;D

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #21 on: May 25, 2011, 07:27:45 PM »
aku nampak katak aje.. .. nakaman kau like katak yeee... atau kodok... ;D

As_sahar

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #22 on: May 25, 2011, 11:18:01 PM »
aku nampak katak aje.. .. nakaman kau like katak yeee... atau kodok... ;D

tengok betul2,gambau katak or gambau gsr750????

eddie

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 512
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #23 on: May 28, 2011, 08:00:05 PM »
gambar katak or kodok yg aku nampak hehehhe... ;D

rafi

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 562
    • View Profile
    • Homestay Melaka
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #24 on: May 28, 2011, 09:10:10 PM »
Bro As Sahar,
okay dah boleh nampak GSR tu

WANSHAHGT128

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 80
  • suka tunggang moto, tp bkn mat rempit
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #25 on: May 01, 2012, 11:04:33 AM »
macam mane nak letak profile pic?
<a

Lemax

  • Global Moderator
  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Cara2 nak upload gambar
« Reply #26 on: May 06, 2012, 03:04:29 AM »

 

Jumlah User Yang Telah Visit