Majlis Berbuka Puasa Bersama MB'ians di Hotel Emperor Melaka - 19 July 2013

Kembara Muhibbah Felda - JPM - 27/10/2013

Author Topic: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun  (Read 4675 times)

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Salam 1 MB'ians!!..

Ride kembara ni berlangsung pada 6/5/2012 hingga 11/5/2012.
Ride ini menjelajah Malaysia sejuah 1000++km dan route perjalanannye KL-Melaka-Negeri Sembilan-Pahang-Selangor-KL..

RV di Petronas Cheng pada pukul 6.00pagi..



Tiba di Menara Dato’ Onn,PWTC jam 8 pagi.   
PWTC K.L – Masjid Tanah – Kuala Sg.Baru – Port Dickson.




Sis Ema yang tidak dpt bersama menjayakan konvoi kerana terlibat dalam kemalangan di exit Simpang Ampat semasa konvoi dalam perjalanan menuju ke Masjid Tanah.





Geng 66  ;D


« Last Edit: May 23, 2012, 07:37:14 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Ketibaan Y.B Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.Menteri Pertahanan @ Pengerusi Eksekutif SAM.




On The Bikeeeeeee…
Di Petronas Alor Gajah











Bersama Melaka Bikers yang setia.Tahniah dan Terima Kasih kepada semua yang hadir.

meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Oleh kerana penat menunggang,dan terlalu penat makan , SAM ( Sampai Ada Makan )  ;) ,kami bercadang lepak santai di ladang kelapa sawit berdekatan.
Kuala Sg.Baru / Tg.Agas






Check In di Ilham Resort,Blue Lagoon,Port Dickson.


Send report kepada yg tersayang. ‘’ yang abg dah sampai kat bilik..nak mandi,pas tu turun makan..cam biasalah,Sampai Ada Makan ! ‘’


Terpancar keriangan setelah dapat mandi !






View Point..lepas breakfast.







« Last Edit: May 23, 2012, 06:17:16 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
 Sesi lintas langsung MHI TV3.



Bersiap sedia Check Out dan On The Bike !   Port Dickson – Lukut – Rantau – Genting Highland.



Bertemu sahabat lama,Body Guard Datuk Zahid.

Dewan orang ramai Rantau.












meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
On the bike menuju Genting Highland!


Dah sampai..Seri Malaysia. He he he..





Sedang memperkemas jentera masing2 sebelum On The Bike. Genting Highland – JANDA terBAIK – Temerloh – K.L



Institut Latihan Memperkasa UMNO,JANDA terBAIK.












« Last Edit: May 23, 2012, 07:31:27 PM by N.M. HILMI »
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Dataran Kubang Gajah,Temerloh ( titik tengah semenanjung ).






On the bike balik ke PWTC




Bersama pakwe Azura!!  ;)

Jejaka macho!! idaman gadis Kg.Tun Razak..  :P ;) :D

meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Santai..Lanai Gurney ,Jalan Semarak,K.L     
Oleh kerana tiada agenda pagi,lepas breakfast kami bercadang keluar ke Pertama Kompleks untuk cuci mata.Kami dalam dilema samada hendak menunggang,menaiki teksi atau bas…disebabkan ada diantara kami yang kali terakhir menaiki bas pada tahun 1996,maka kami sepakat dan teruja untuk menaiki bas di K.l...hehehe..






Kipas duit tambang di bus stop…try buat kat bus stop Melaka tengok !!!  :D

Berjaya menaiki bas !  ;)


Amboiiiiiiiiiiiii,,,kasut baru…seluar baru…rambut pun baru.



meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Petang menuju ke Shah Alam.     K.L - Shah Alam – K.L


Fauziah Latif @ Sis Gee turut serta bersama F4.  :o ;D



Shah Alam.  :)










Transit MINDEF menuju ke Bukit JALIL.





meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Pihak PDRM yang setia menyediakan kawalan trafik bagi melancarkan perjalanan sepanjang konvoi..berbanyak terima kasih kepada dua sayap keselamatan negara.!!!  :-*


Datuk Razif,Panglima Logistik ATM. Dalam konvoi ini pihak ATM menyediakan makan malam di Bukit Jalil,menunya sungguh enak sehinggakan ada yang tertinggal handphone !
“ Bikers..i sungguh cemburu melihat u all konvoi hari ini..dalam ramai2,u all 66 orang yg terpilih so berbanggalah u all hari ini.. kalau Hang Tuah kata, takkan Melayu hilang didunia.. inilah la melayu nye ! “ kata2 seorang panglima.

Di kawasan parking Stadium Bukit Jalil.
Gaya bersama jentera yg x jadi dibeli satu ketika dulu. <---- eriyus agusta..   ;D

Aksi stunt MB’ian.. JGN TIRU AKSI INI DI RUMAH !



 Ini la saje yg dpt aku kongsi utk tatapan MB’ian..` Suka2 tekan je’..saat paling berharga dalam stadium x dpt aku nak buat ape2..kerana kami semua diminta standby atas moto setiap masa menunggu giliran sehingga buka/pakai helmet sebanyak 5 kali..tetapi bila berlintas langsung dalam stadium x sampai pun 50 saat..sampai kami semua terpinga-pinga !! apepun tahniah.. semuanya berjalan lancar dan selamat.Alhamdulillah..
Bikers………..WE RIDE TOGETHER,WE FRIEND FOREVER.

Peserta Ride Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66
Bro Popeye, Bro Rizal ZOC, Bro Yusri Agusta, Bro Ali RSV4, Bro Zali CBR, Bro Shahrul Versys
  ;D

Report dari Mr.Agusta@Melaka Bikers
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

izad mlk

  • Lesen GP
  • *****
  • Posts: 995
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #9 on: May 23, 2012, 09:25:10 PM »
terbaik....bila la dpt join event mcmni lg... :'(

erieyus

  • Lesen Otai!
  • *******
  • Posts: 2372
  • MVFanClub
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #10 on: May 23, 2012, 11:06:02 PM »
terbaik....bila la dpt join event mcmni lg... :'(
InsyaAllah bro,ada masa lagi boleh join....

Bro Hilmi..TQ..TQ ..TQ....berbanyak TQ
Mr. Agusta

nawza

  • Lesen B3
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #11 on: May 23, 2012, 11:06:44 PM »
terbaek.... :D ..kat mane aku nak tekan "Like" hee..hee....

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #12 on: May 23, 2012, 11:09:42 PM »
terbaik....bila la dpt join event mcmni lg... :'(
InsyaAllah bro,ada masa lagi boleh join....

Bro Hilmi..TQ..TQ ..TQ....berbanyak TQ

trima kasih juga sbb blnja air baikk punya....  :P ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

N.M. HILMI

  • Moderator
  • Lesen Terbang!
  • *****
  • Posts: 2537
  • Selamat Menungang!! :D
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #13 on: May 23, 2012, 11:10:28 PM »
terbaek.... :D ..kat mane aku nak tekan "Like" hee..hee....

hahaha.. ingt kt FB ke ni... tulis LIKE besar2.. ahahaha  ;)
meleper di tempat yg betul.. jom MIMC!!!

Hairol21

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 203
  • MBX 4038 Bukit Cheng Mobile +60183892112
    • View Profile
Re: Report/pic- Konvoi Kembara SAM Sempena Hari UMNO ke 66 Tahun
« Reply #14 on: May 24, 2012, 11:03:25 PM »
terbaek.... :D ..kat mane aku nak tekan "Like" hee..hee....

tak payah tokan mano2...tulis yo macam ni haa...

I LIKE ! ;D
Know your limits,ride safely.......MBX4038

 

Jumlah User Yang Telah Visit